,
  • BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 23 °C

Vali Erin: ​"Değerlerle donanmış nesillere ihtiyacımız vardır"

Vali Erin: ​"Değerlerle donanmış nesillere ihtiyacımız vardır"
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, yapımı tamamlanan 12 derslik okulunun açılışında yaptığı konuşmada, değerlerle donanmış ve donatılmış insanlara, nesillere ihtiyacın olduğunu söyledi.

​Hilvan'da 12 derslik okulunun açılış programında konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, değerlerle donanmış ve donatılmış insanlara, nesillere ihtiyacın olduğunu söyledi.

Bahçelievler Mahallesinde bulunan Mustafa Kemal Ortaokulun açılışına, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Albay Eyüp Sabri Kirişçi, İlçe Kaymakamı Furkan Duman, Belediye Başkan Vekili Ali Şıldır, İlçe Jandarma Komutanı İsmail Tanrısever, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut, Emniyet Müdürü Salih Köse ve İlçe protokolü katıldı. 

Açılış programında konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, amaçlarının Şanlıurfa eğitimini daha üst seviyelere çıkartmak olduğunu söyledi.

Erin, “Temel hedef olarak belirlediğimiz Şanlıurfa’da ikili eğitimin sonlandırılması amacına hizmet eden bir okul olmasıdır. Elbette mesele sadece liseyi okumak liseyi bitirdikten sonra üniversiteyi gitmek meselesi değildir. Bir taraftan ilim ve feni öğrenirken öbür taraftan da milli, manevi duygularla, yerel bilgi değerlerle donanmış ve donatılmış insanlara nesillere ihtiyacımız vardır. Önümüze koyduğumuz hedefler arasında bir taraftan il genelindeki üniversiteyi kazanma oranını yüzde 19’unu  yüzde 40 veya 50’lerin üstüne çıkartma varken öbür taraftan da çocuklarımız ve gençlerimizin babalarının, dedelerinin tabi olduğu o anlaşılmaz bazı katı gelenekler ve uygulamalardan uzak kalmalarını sağlayacak şekilde eğitilmelidirler. Temel meselelere odaklanmamız eğitim başta olmak üzere temel problemlerin çözümü konusunda da işbirliğini, dayanışmayı, hoşgörüyü, empatiyi ve sevgiyi aramızda yaymamız lazım.” dedi

Nitelikli hizmetin verilmesi hususunda uyarılarda bulunan Erin, “İstediğiniz kadar uğraşıp okul yapın eğer zihniyet anlamında bu değişim ve dönüşümü biz Şanlıurfa olarak gerçekleştiremezsek, nitelikli hizmeti buraya getirmek, burada devamlılığımı sağlamak ve onun sonucundan da iyi neticeler ve sonuçlar alma imkânımız da yok. Yaşadığımız bunca rahatsız edici meselenin son bulmasını, toplumsal fayda ve menfaat getirecek gelişme ve çalışmalara hep birlikte odaklanmamıza bu gelişmelerin vesile olmasını, birbirimizi yiyip bitirmenin sonuçta hepimiz zarar verecek bir haslet olduğunu ve bunun dinen de millet olarak da sahip olduğumuz birikime tamam zıt ve aykırı hususiyetler olduğunu artık görmemiz ve kabul etmemiz lazım. Dayanışmanın, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmenin birbirimizle yardımlaşmanın ve çocuklarımızı hızla değişen ve gelişen dünyanın şartlarına göre hazırlamaya odaklanmamız gerektiği bir zamanda olduğumuzu artık farkına varmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

Hilvan Kaymakamı Furkan Duman da projeyi Hilvan’da gerçekleştiren ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ise bu projenin ilk defa Şanlıurfa da uygulandığını, projenin Şanlıurfa’ya ait olduğunu söyleyerek, projenin detaylarını anlattı.

12‘lik derslik sistemi okulu hakkında değerlendirmelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehdi Turgut da “Son yıllardaki eğitime yapılan yatırımlarda Hilvan aslan payı aldığını görüyoruz. Hilvan'daki bu eğitim kadrosu, isteklendirme ve kurumsal kapasite ile daha güzel ve nitelikli başarılara imza atacağı aşikârdır. İlçemizin son yıllarda akademik sosyal sportif ve kültürel anlamda kazanmış olduğu başarılar ile tekli eğitime geçiş ile büyük bir ivme kazanacak ve Hilvan’daki çocuklarımız Türkiye standartlarında eğitim veren kurumlarda okuyacağı için bir eğitimci olarak bunun sevincini ve gururunu yaşıyorum. Hilvan'da artık sabah erken kalkmak akşam karanlığında eve gitmek olayı tarihe karışmıştır. Ülkenin darboğazda geçti bugünlerde ilçemizde yapılan yatırımlar daha da kıymete binmiştir. Bu yatırımlarda katkısı olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve katkısı olan diğer şahsiyetleri ve kurumları ilçemiz öğrenciler adına şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Turgut, son olarak, "Mustafa Kemal Ortaokulu açılışıyla ilçede yapılan planlama değişikliğiyle ilçe eğimin tüm kademelerinde normal (tekli) eğitime geçti.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55