,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 21 °C

Vali Deniz: ​"Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmeliyiz"

Vali Deniz: ​"Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmeliyiz"
Batman Valisi Ahmet Deniz, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı öncesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileriyle bir araya gelerek, yürütülecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

​Hayatın her alanında olduğu gibi eğitim alanında rekabetin arttığını belirten Batman Valisi Ahmet Deniz, "Öğrencilerimizi bilişim, STEM, robotik kodlama alanlarında en iyi şekilde yetiştirmeliyiz." dedi.

İl Mili Eğitim Müdürlüğü Hizmet binası toplantı salonunda yapılan toplantıya; İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, müdür yardımcıları ile şube müdürleri katıldı.

Yeni eğitim-öğretim yılında yürütülecek çalışmaların ele alındığı toplantıda konuşan Vali Ahmet Deniz, birinci önceliklerinin eğitim olduğunu belirterek, çocukları çağın gereksinimlerine göre en iyi şekilde donatmanın ve onları geleceğe hazırlayabilmedeki yolun sağlıklı ve kaliteli eğitim vermekten geçtiğini söyledi.

Eğitim kurumlarının yeni eğitim-öğretime hazır hale getirilmesi, okul öncesi eğitim ile ilgili ilde yakalanan başarının devam ettirilmesi için çalışmaların titizlikle sürdürmesini isteyen Deniz, öğrencilerin başarı oranlarının artırılması için öğrencilerin proje yapmaya teşvik ve rehberlik edilmesi gerektiğini kaydetti.

Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılması için çalışmaların sürdürülmesi ve okul kütüphanelerinin zenginleştirilmesi konularda yetkililere talimat veren Deniz, eğitimde başarının artırılması için tüm paydaşlarının işbirliği içerisinde çalışmasını istedi.

İlde kararlı bir şekilde sürdürülen "Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar" projesine değinen Deniz, projenin alt başlıkları olan Çocuğumu Seviyorum Anaokuluna Gönderiyorum kampanyası, Batman Her Yede Okuyor Projesi, Z-kütüphanelerinin açılması, okur-yazar buluşmaları gibi projelerle eğitim alanında ciddi mesafelerin alındığını ifade etti.

Adrese dayalı okul kayıtlarına riayet edilmesi ve adres değişikliklerinde suiistimallere fırsat verilmemesi gerektiğini vurgulayan Deniz, bu konuda yetkililerin gerekli çalışmaları sürdürmesini istedi.

Taşımalı eğitim ve okullarda öğrencilere verilen yemek konusuna da değinen Deniz, öğrenci servislerinin kurallara uyulması konusunda servis şoförlerine gerekli eğitimlerin verilip, servislerin sıklıkla kontrol edilmesini ve okullarda öğrencilere verilen yemeklerin kalitesine ve hijyen durumuna dikkat edilmesini istedi.

Hayatın her alanında olduğu gibi eğitim alanında rekabetin arttığını ifade eden Deniz, öğrencilerin diğer öğrencilerle rekabet edebilmeleri için bilişim, STEM, robotik kodlama gibi alanlarda iyi bir şekilde yetiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Okulların güvenliği konusunda yetkililerden gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen Deniz, okulların içerisinde ve çevresinde çocukların eğitim hayatını olumsuz etkileyecek her türlü tehlikeye karşı gerekli önlemlerin alınması konusunda yetkililere talimat verdi.

Daha sonra Vali Ahmet Deniz, Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) Türkiye genelinde Batman’da ilk 10 bine giren öğrencileri kabul etti.

Valilik toplantı salonunda öğrencilerle bir araya gelip bir süre sohbet eden Deniz, ülkesini seven, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak kendilerini yetiştirmelerinin her şeyden daha önemli olduğunu belirterek, gençlerin sınavda göstermiş oldukları başarıdan dolayı kendilerini tebrik etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55