,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2504.678
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.7996
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Vali Baruş: Ülkenin ilerlemesi için nitelikli ve imanlı insan kaynağına ihtiyaç var

Vali Baruş: Ülkenin ilerlemesi için nitelikli ve imanlı insan kaynağına ihtiyaç var
Malatya'da, LGS'de ilk 100'e giren öğrenciler için düzenlenen ödül töreninde konuşan Malatya Valisi Aydın Baruş, bir ülkenin ilerlemesinin, diğer ülkeler karşısında öne çıkmasının nitelikli ve imanlı insan kaynağına bağlı olduğunu dile getirdi.

 

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından LGS sınavında ilk 100'e giren öğrenciler için Kültür ve Kongre Merkezinde ödül töreni düzenlendi.

Ödül törenine; Vali Aydın Baruş, İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, öğrenciler ile velileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, ülkedeki il başarı sıralamasındaki yerlerini korumak ve daha üst dereceler elde etmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

"Başarı, bir takım çalışmasının sonucudur"

Bu yıl LGS'de öğrencilerin gösterdikleri başarının kendilerini ziyadesiyle sevindirdiğini kaydeden Kanbay, "Öncelikle öğrencilerimizi tebrik ediyorum, gözlerinden öpüyorum. Bu başarıda büyük payı olan öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Elbette velilerimiz öğrencilerimizle birlikte bu maratonu koştular. Anlıyoruz ki başarı, aslında bir takım ruhudur, takım çalışmasının sunucudur. Bütün öğrencilerimiz bizim için değerlidir. Çeşitli okul türlerine yerleşecek olan öğrencilerimize en iyi imkân ve ortamları oluşturarak onları yetiştirmek ve hayata hazırlamak bizim görevimiz ve sorumluluğumuz dâhilindedir. Kaybedeceğimiz tek bir öğrencimiz yoktur. Bunun bilinmesi bizim açımızdan önemlidir." diye belirtti.

Malatya Valisi Baruş: Ülkenin ilerlemesi için nitelikli ve imanlı insan kaynağına ihtiyaç var

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay

Kanbay, salgının oluşturduğu hasarı gidermekte kararlı olduklarını ve okulların bu yaz döneminde öğrencilere yönelik çeşitli programlar uygulayacağını ifade etti.

"Ülke olarak öne çıkmanın en önemli yolu; gençlerimize, çocuklarımıza ve yetişkinlerimize iyi bir eğitim vermek"

Törende bir konuşma yapan Vali Aydın Baruş, dünya ülkeleri arasında her alanda olduğu gibi eğitimli insan yetiştirmede de bir rekabetin var olduğuna işaret etti.

Ülke olarak öne çıkmanın insan kaynağını ve mevcut kaynakları en iyi şekilde değerlendirmeye bağlı olduğuna dikkat çeken Baruş, "Dolayısıyla bir ülkenin insan kaynağı ne kadar nitelikli ise, geleceği ne kadar imanlı ise o ülkelerin diğer ülkeler karşısında öne çıkması ve o ülkelerin sınırları içerisinde yaşayan insanların onurlu birer fert olarak yaşayabilmesi mümkün olabiliyor. Bunun en önemli yolu da gençlerimize, çocuklarımıza ve yetişkinlerimize iyi bir eğitim vermek. Ülkemizde de gençlerimizin çocuklarımızın geleceğe yönelik hayallerini gerçekleştirebilmelerinin en önemli basamaklarında birisi de merkezi sınavlar oluşturuyor. Liselere Giriş Sınavı da bu sınavlardan birisi… hayatta gençlerimiz için aşılması gereken engellerden birisi. Bu engelleri aşmada bazı hususları göz önünde bulundurmak gerekiyor." dedi.

Malatya Valisi Baruş: Ülkenin ilerlemesi için nitelikli ve imanlı insan kaynağına ihtiyaç var

"İnsanın hayatta başarılı olması için ilk önce bir hedefe sahip olması lazım"

Öğrencilere hitaben konuşmasına devam eden Vali Baruş, "Sevgili öğrenciler! İnsanın hayatta başarılı olması için ilk önce bir hedefe sahip olması lazım. Hedefimiz nedir, hayattaki amacımız nedir? Bunu iyi belirlememiz lazım ki o hedefe doğru yürüyebilme azmine, sabrına sahip olalım. Bu hedefleri gerçekleştirme yolunda, en önemli dayanağımız, teminatımız da sevgili gençlerimizdir. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için azimle ve sabırla çalışmamız gerek. Çünkü ülkemize, milletimize, ailemize ve kendimize karşı sorumluluklarımız var. Bu sorumluluklarımızın vermiş olduğu mesuliyet duygusu bize azimle, sabırla çalışma gücünü verecektir. Eğer biz hem kendimiz hem ailemiz hem de ülkemize yararlı olmak için belirlemiş olduğumuz hedeflerimize azimle, sabırla çalışarak varma yolunda emek sergilersek bunun semeresini mutlaka alacağız." diye kaydetti.

Malatya Valisi Baruş: Ülkenin ilerlemesi için nitelikli ve imanlı insan kaynağına ihtiyaç var

"İyi eğitimli gençlere ihtiyacımız var"

Baruş, "Onurlu bir yaşam ve şerefli bir milletin onurlu bir ferdi olabilmek, ülkemizi milletler yarışında daha iyi bir seviyeye taşıyabilmek için de iyi eğitimli gençlere ihtiyacımız var. Bu gençlerimiz hem eğitimli olacak hem de Türkiye'nin geleceğine yürekten inanacaklar." diye belirtti.

Burada bulunan gençlerin Liselere Giriş Sınavında azimle, sabırla çalışmanın meyvesini alan gençlerin olduğunu anımsatan Baruş, "LGS sınavlarında başarı göstererek hem ilimizin yüzünü ağartan hem de Türkiye'mizin geleceğine umut veren başta Türkiye birincileri arasına giren Alper Yıldırım kardeşimiz olmak üzere gençlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Gideceğiniz okullarda sizlere başarılar diliyorum." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55