,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C

Uzmanından TEOG Günü Reçetesi!

Uzmanından TEOG Günü Reçetesi!
Eğitim Koçu ve Yayıncı Koray Varol, TEOG Sınavı’na girecek öğrencilere sınav günü yapılması gerekenlere dair önerilerde bulundu.

TEOG sınavlarında son viraj ve heyecan arttı. Öğrenciler bir yandan sınav kaygısını yenmeye çalışırken, diğer yandan da eksiklerim var mı, sınav günü nasıl olacak, sınavda neler yapmalıyım diye düşünüyor. Koray Varol Akademi Yayınları'nın Kurucusu, Eğitim Koçu ve Yayıncı Koray Varol, TEOG Sınavı’na girecek öğrencilere sınav günü yapılması gerekenlere dair şu önerilerde bulundu.

 

 

Sınava aç karınla girmeyin

Sınav gününde vakitlice kalkılması çok önemlidir. Bu sayede sabah kahvaltısı, giyinme hazırlanma gibi süreçlerde geç kalma gibi telaşlara düşmemiş olursunuz. Her zamanki gibi bir kahvaltı yaparak güne başlayın ve normal bir şekilde okula gidin. Bugünü olabildiğince normalleştirin. Sınavlara aç girilmemelidir. Bu yüzden abartılı olmayan sıradan bir kahvaltı yapmalısınız. Gün boyunca yeterli miktarda su içmeyi de unutmamalıyız.

 

Sınav yerine saatinden önce gidin

Sınava saatinden önce gitmeye özen gösterin. Trafik vs. gibi sürpriz sebeplerle geç kalınması durumunda mevcut stres ve kaygı düzeyimiz daha da yükselecektir. Yine sınav alanında telaşlı, kaygılı veya gergin arkadaşlarınızdan da mümkün olduğunca uzak durmalısınız. Bu süreçte kendileri kadar sizleri de zarara sokacaklardır.

 

Ebeveynler sınav sabahı panik havasından uzak durmalı

TEOG sınavı süresince öğrencilerin başarılarını etkileyen en önemli faktörlerden biri ebeveynlerdir. Onlarda çocuklarının başaracaklarına ve bu sınav için iyi hazırlandıklarına inanmalıdırlar. Anne-babalar olarak onları geren, kaygılarını arttırıcı davranışlardan kaçınmalıyız. Özellikle sınav sabahında panik havasından kaçınmalılar. Çocuklarına duydukları güveni hissettirmelidirler. Pek çok öğrenci sınavdan çok sonrasından, anne-babalarından çekinirler ve kaygı duyar. Bu nedenle ebeveynlerin çocuklarını rahatlatmaları çok önemlidir.

 

Olumlu düşün, kendini motive et

Sınav öncesi ve sırasında kendinize sürekli yapmanız gereken her şeyi yaptığınızı ve bu sınava iyi hazırlandığınızı hatırlatın. Sınava ve hazırlığınıza karşı olumlu bir tutum takının. Olumlu düşüncelerin olumlu sonuçlar doğurduğunu unutmayın. Öğrencilerin, ben bu sınavda sorulan tüm soruların benzerlerini daha önce çözdüm şimdide hepsini çözebilirim demeleri çok önemli.

 

En iyi bildiğin sorulardan başlaya bilirsin

Sınav sırasında zoraki bir soru çözme sırası yoktur. İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz bunu unutmayın. Kolay ve yapabildiğiniz sorulardan başlayın. Bu sizi rahatlatacak ve zor olarak düşündüğünüz soruları çözmede size yardımcı olacaktır.

 

Sorular iyi okunmalı

Soru köklerini mutlaka okuyun. Bu öğrencilerin yaptığı en büyük hatalardan biridir. Sorunun size ne sorduğunu, sizden ne istediğini mutlaka anlayın.

 

Sınav süresinin tamamını kullan

Zor ve çözmede problem yaşadığınız sorular üzerinde inatla uzun süre harcamayın. Soruyu en fazla 3 kere okuyun yine yapamazsanız diğer soruya geçin. Her ne kadar yeteri kadar vaktiniz olsa da TEOG sınavında da zamanı kullanmak önemlidir. Hemen bir sonraki soruya geçin ve kalan zamanda yapamadığınız sorularla ilgilenin. Sınav süresinin tamamını kullanın. Sakince düşünüp hatırlamaya çalıştığınızda unuttuğunuz bilgilerin geri gelmesi çok muhtemel. Zamanınız kaldıysa mutlaka cevaplarınızı kontrol edin. Gerekirse soruları tekrar çözün.

 

Sınav arasında arkadaşlarınız ile sınav üzerine konuşmayın

TEOG branş bazında bir sınav olduğu için her sınav sonrası verilen arada öğrencilerin arkadaşları ile soru kritiği yapmamaları önemli. Bir sonraki branş sınavına girerken stres durumlarını arttırabilirler. Çünkü öğrenciler bu noktada birbirlerinin motivasyonunu olumsuz etkileyebilirler.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55