,
  • BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

UTESAV: İslâm Ülkelerini Birlikte Hareket Etmeye Davet Ediyoruz

UTESAV: İslâm Ülkelerini Birlikte Hareket Etmeye Davet Ediyoruz
Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) Başkanı Mehmet Develioğlu, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti tanımasına ile ilgili bir açıklama yaptı.

Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) Başkanı Mehmet Develioğlu, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti tanımasına ile ilgili bir açıklama yaptı.

 

Develioğlu açıklamasında şunları kaydetti:

 

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak kabul etmesini asla kabul etmiyoruz. Filistinli kardeşlerimiz bugün, İsrail’in hukuku ayaklar altına alan ve insanlığa aykırı muamelelerine maruz kalırken, İsrail’e bu şekilde bir ayrıcalık tanınması mantık ve vicdanla izah edilemez. Filistin meselesinde uluslararası hukuka göz yuman ABD, bu tutumuyla tarihi boyunca Kudüs’ü ele geçirmeyi temel gaye edinmiş İsrail’e büyük bir destek sunmuş ve bölge barışı üzerinde onulmaz yaralar açmıştır.

 

Filistin meselesi ve yapılan uygulamalar, sadece Müslümanlar nezdinde değil tüm insanlık için ağır bir zulüm niteliği taşımaktadır. Üç semavi dinin de kutsal mekânlarının yer aldığı peygamberler şehri Kudüs’e, İsrail ve ABD’nin hükmetme çabası, dünyanın bütün halklarına karşı yapılan bir haksızlıktır.

 

Yaşadığımız süreç, barış içerisinde birlikte yaşam sürmeyi savunan tüm ülkelerin, bunu sözlü kınamanın ötesine geçirmesi için tam vaktidir. Bütün bir insanlığı ilgilendiren Kudüs meselesine, duyarsız kalınmasını şiddetle kınıyor ve tüm dünyanın tepki vermesi gerektiğini bir kez daha ilan ediyoruz.

 

Başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti düşüncemizden geri adım atmamız söz konusu değildir. Tarih, hakkından tevarüs etmeyen mazlumları da masum insanların hakkına tecavüz eden zalimleri de yazacaktır. Kudüs’ün haksız yere ilhak edilmesi ve başkent olarak kabul edilmesi, tarihin altın sayfalarında kara bir leke olarak kalacaktır.

 

UTESAV olarak, İsrail’in Kudüs'ü işgal politikalarını lanetliyoruz. Kudüs'ü İsrail'e başkent yapacak düşmanca çabaları bertaraf etmek üzere İslam ülkelerini birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55