,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Üstündağ: Mehmet Görmez gibi âlimlere sahip çıkılmalı!

Üstündağ: Mehmet Görmez gibi âlimlere sahip çıkılmalı!
İttihad-ul Ulema üyelerinden Abdulkadir Üstündağ, son günlerde Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in görevi bırakacağı yönündeki iddiaları değerlendirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in, başta Müslümanların vahdeti olmak üzere çok önemli çalışmalara imza attığını belirten İttihad-ul Ulema üyelerinden Abdulkadir Üstündağ, Görmez gibi alimlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Görmez’in Kutlu Doğum etkinlikleri, gençlerin ve çocukların camilerle buluşmasındaki çalışmaları gibi önemli çalışmalara imza attığından dolayı belli çevreler tarafından planlı olarak hep hedef alındığına dikkat çeken Üstündağ, Mehmet Görmez gibi alimlere sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

Görmez'in her kesim tarafından sevilen bir alim olduğunu belirten Üstündağ, özellikle de 15 Temmuz gecesi salaları okutmakla darbe girişiminin engellenmesine büyük bir katkı sağladığını, buna benzer çalışmalarının göz ardı edilmemesi gerektiğini ve herkesi Görmez’e sahip çıkmaya davet etti.

Art niyetli kimi odaklar tarafından Görmez'in hedef alındığını belirten Üstündağ, "Türkiye cumhuriyeti kurulduğundan beri Diyanet İşleri Başkanlığı içerisinde Mehmet Görmez görevini en iyi şekilde yapan biri olduğunu söyleyebiliriz. Bu gerçekten sürekli hem halk  hem de bütün İslami camialar tarafından dillendiriliyor. İlim ve irfan ehli olan, aynı zamanda hadis profesörüdür. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in hem devlet hem halk tarafından da desteklenmesi belli çevreleri rahatsız etti." dedi.

"Kutlu Doğumlar üzerinden Görmez'in hedef alındığını görüyoruz"

Üstündağ, "İnsanı rahatsız eden ve üzen nokta din düşmanlarının hedef almasından ziyade kendilerini İslami şahsiyetli kişiler olarak tanıtan hurafeci diyebileceğimiz kesimler tarafından Kutlu Doğumlar üzerinden Görmez'in hedef alındığını görüyoruz. Bununla birlikte aynı zamanda son zamanlarda çocukların camilere gitme olayı olmuştu. Bu konuda da üzerine çok gittiler. Bunların hepsi planlı ve proje dâhilinde yapıldı." ifadelerini kullandı.

"Ülke ve ülke dışındaki mihrakları rahatsız etmiş ki kendisinin üzerine algı operasyonları ile gidildi"

Görmez'in, camilerin sürekli açık kalması, imamların bir memur olmadığı, bir davetçi gibi olmalarının alt yapısını oluşturmak için çalışmalar yaptığını belirten Üstündağ, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar halk tarafından imamlara ‘namaz kıldıran memur’ deniliyordu. Diyanet İşleri Başkanı çok yüksek bir sesle dillendirerek ve bütün teşkilatına da talimat vererek imamların namaz kıldırma memuru olmadığını, hatta memur olarak kendilerini görmemeleri gerektiğini, bu konuda görevlerini gerçekten ihlasla ve samimiyetle yapmaları gerektiğini söyleyen biridir. Daha önceleri camilerde vakit namazlarının dışında camilerin kapatılması isteniliyordu. Bu konuda da camilerin 24 saat açık olması ve imamların halktan her kesime ders vermesi mecburiyetinde olmasını istemişti. Tabi hem teşkilat içerisinde hem de dünya çapındaki diğer ülkelerde bile yeni camiler yapması ve oralarda da faaliyetler sürdürmesi ülke ve ülke dışındaki mihrakları rahatsız etmiş ki kendisinin üzerine algı operasyonları ile gidildi."

"Görmez'in meşrepler, mezhepler üzeri bir görüşü ve takdir edilen çalışmaları olduğunu görüyoruz"

Üstündağ, Mehmet Görmez’in ilmi ile amel ettiğini ve Anadolu irfanıyla da kendisini donattığını ifade ederek, "Anadolu içerisinde bu toprakların örfü, adeti, geleneği, göreneği, ilim ve irfanıyla bu milletin gönlünde taht kurmuş bir başkan olduğunu görüyoruz. Ama bütün bu iftiralar, algı operasyonları ile üzerine gidilmesinin etkisiyle mi tam olarak bilmiyoruz görevinden ayrılma sinyalleri verdi. Ama bu ayrılmanın da bir köşeye çekilme olmadığını, kendisini ilme vereceğini, Ezher benzeri büyük bir İslam üniversitesinin başına geçme gibi bir niyetinin olduğunu dile getirdi. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur. İnşallah yapmış olduğu hizmetlerin daha güzelini yapacağını ümit ediyoruz. Görmez’in genelde dikkat çekmesinin ve sevilmesinin nedenlerinden biri de ümmetin vahdeti noktasında meşrepler, mezhepler üzeri bir görüşü, duruşu ve takdir edilen çalışmaları olduğunu görüyoruz. Buda çok önemlidir." diye konuştu.

"Mehmet Görmez sahip çıkılması gereken bir değerdir"

Görmez’in camiler, Kur’an kursları, Türkiye ve dünya Müslümanları için çok önemli çalışmalara imza attığını belirten Üstündağ, "Mehmet Görmez sahip çıkılması gereken bir değerdir. Mehmet Görmez’in sevilmesinin ve sahip çıkılmasının sebebi de onun karakteri, şahsiyeti, kişiliği, ilim, irfan sahibi olmasıdır. Mehmet Görmez gibi alimlerimize sahip çıkmalıyız. Ümmetin birlik ve beraberliği için çaba sarf etmiş ve İslam’ın gerçek sahih sünnetine sahip çıkmış olmasıdır. " diye belirtti.

Üstündağ, son olarak Görmez’in 15 Temmuz’da işgalci ABD’nin desteği ile FETÖ tarafından gerçekleştirmek istediği darbe girişiminde "Ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan salâlara" çağrısıyla önemli bir çağrıya imza attığını ve 15 Temmuz’un kahramanlarından olduğunu kaydetti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55