,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Üniversite öğrencilerinden “Kudüs” protestosu

Üniversite öğrencilerinden “Kudüs” protestosu
Emperyalist ABD’nin Kudüs'ü işgalcilerin başkenti olarak tanıma kararı Batman Üniversitesi İslami Gençlik Platformu tarafından yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

Emperyalist ABD’nin Kudüs'ü işgalcilerin başkenti olarak tanıma kararı Batman Üniversitesi İslami Gençlik Platformu tarafından yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

Batman Üniversitesi İslami Gençlik Platformu tarafından, emperyalist ABD'nin Başkanı Trump’ın Kudüs’ü siyonistlerin başkenti olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımaya yönelik şer planı, düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

Kampüs içinde yürüyüş gerçekleştiren öğrenciler sık sık tekbirler getirerek, "Kahrolsun Amerika, Kahrolsun israil", "Müslüman Uyuma Kudüs’e Sahip Çık" sloganları atıp, “Kudüs İçin Ayağa Kalk”, “Zalimler İçin Yaşasın Cehennem”, “Kudüs’e Selam Direnişe Devam” yazılı dövizler taşıdı.

islami-genclik-platformu-kudus-002.jpg

Yürüyüşün ardından basın açıklaması Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra yapılan basın açıklamasını İslami Gençlik Platformu üyesi Ebubekir Basut okudu.

ebubekir-basut.jpgEmperyalist Amerika ve siyonistlerin kanlı ortaklığı ve işgal planlarının devam ettiğini belirten Basut, “Amerika, Afganistan'dan Irak'a, Suriye'den Libya'ya, Yemen'e bütün dünyaya katliam yayan seri bir katildir. Amerika kendi kıtasından çıkıp, Ortadoğu diye bilinen İslam Coğrafyasında işgalci israilin planlarına öncü kuvvet olarak zemin hazırlamaktadır. Bu çıkış aynı zamanda Amerika'nın bu plandaki yerini ayyuka çıkarmaktadır. Bu plan bölgemizi ve insanlığı tehdit eden, Irak’ı parçalayan, Suriyelileri mülteci haline getiren, bir ucu Türkiye'mize dayanan siyonizm planıdır. Kudüs meselesi bu plandan gayrı bir mesele değildir.” dedi.

“Amerika insanlığa karşı bir suç işlemektedir”

ABD’nin aldığı bu kararın sadece Müslümanları ilgilendiren bir karar değil vicdan sahibi olan her insanı ilgilendiren bir karar olduğunu vurgulayan Basut, “Amerika burada insanlığa karşı da bir suç işlemektedir. Çünkü bir milletin ve devletin sınırları içerisinde başka bir devlet adına temsilcilik açma gibi bir işgal girişiminde bulunmuştur. Elindeki kara propaganda gücü ile İslam'ı ve Müslümanları terörle özdeşleştirmeye çalışan Amerika'nın, sadece dünya silah ticaretindeki liderliğiyle de terörün yuvası olduğu ortadadır. Dostunu düşmanını bilemeyen, dostunu düşmanını seçemeyen toplumlar yüzüstü düşmeye mahkûm kalırlar.” diye konuştu.

islami-genclik-platformu-kudus.jpg“Kudüs giderse Medine’yi, Mekke’yi ve Kâbe’yi koruyamayız, kaybederiz”

Konuşmasında Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu aktaran Basut, şunları söyledi: “Kadim bir İslam şehri olan Kudüs'ü, ilk kıblemiz olan Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak nitelendirmek açık bir savaş çağrısından başka bir şey değildir. Filistin tam bir mağdur, mazlum, israil ise işgal, terör devletidir. Kudüs bizim onurumuzdur, iffetimizdir. Kudüs bütün semavi dinler için mukaddes, insanlığın ortak mirasıdır. Peygamberleri bile öldüren insanlık düşmanı siyonist terör şebekesine tek karışı bile terk edilemez. Evet, Kudüs Filistin’in başkentidir. Kudüs bir terör örgütü olan İsrail'in başkenti olamaz. Kudüs Darus-Selam'dır. Yani selamet yurdudur, barış yurdudur. Terörizmle eş anlamlı olan israilin başkenti asla olamaz. Şunu biliyoruz; Kudüs giderse Medine'yi koruyamayız. Medine giderse Mekke'yi koruyamayız. Mekke giderse Kâbe'yi de kaybederiz. Kudüs giderse İstanbul, İslamabad, Şam gider demektir. Kudüs hepimizin haysiyeti namusu, varlık gayesi demektir.”

“İslam ülkeleri siyonist çeteyi devlet olarak tanımaktan vazgeçmeli”

İslam âlemindeki tüm yetkililere seslenerek çağrıda bulunan Basut, “Zulmü durduracak bir siyaset geliştirilmelidir. Aksi halde zarar Filistin halkı ve topraklarıyla sınırlı kalmayacak, bütün insanlık bundan nasibini alacaktır. İslam ülkeleri siyonist çeteyi devlet olarak tanımaktan vazgeçmeli ve her türlü ilişki kesilmelidir. Siyonist çete baş terörist olarak ilan edilmeli. Destek veren bütün devlet, kurum ve kişileri ‘teröre destek verenler’ listesine alıp mal varlıkları dondurulmalı. İslam ülkeleri Tel Aviv'deki elçilerini geri çağırmalı. İslam Ülkeleri siyonist temsilcileri derhal sınır dışı etmeli. Siyonistler zilletle boyun eğip bozgunculuk yapamayacak hale gelinceye kadar onlara sert ve tavizsiz davranılmalı. Mescid-i Aksa'ya saldırı bütün İslam ümmetine saldırıdır. Bu saldırılara karşı müşterek direniş cephesi oluşturulmalıdır. Bölgenin en büyük sorunu olan siyonist çete işgal ettiği bütün topraklardan çıkarılarak, Filistin bağımsızlığına kavuşturulmalıdır. Küfür, tek millet olduğunu göstererek vazifesini yaptı.” ifadelerini kullandı.

“Emperyalizmi ruhlarımızdan atarsak o topraklarımızdan çıkacaktır”

Kudüs’te ebediyen Müslümanların kalacağını sözlerine ekleyen Basut, son olarak şunları kaydetti: “Bugün bütün aidiyetlerimizden sıyrılarak Müslüman olduğumuzu ve Kudüs’ü imkânlarımız ölçüsünde müdafaa etmemiz gerektiğini hatırlatmamız gereken gündür. Kudüs, İslam'ındır ve ebediyen Müslümanların kalacaktır. Bu coğrafyada huzurun iki şartı vardır; Bir, Amerika mutlaka evine geri dönecektir. İki, israil mutlaka işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacaktır. Şu, İslam ülkelerinin bilmesi gereken bir gerçektir ki, emperyalizmi ruhlarımızdan atarsak o topraklarımızdan çıkacaktır. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır.”

Basın açıklaması yapılan duanın ardından son buldu.(İLKHA) 

islami-genclik-platformu-kudus-001.jpg

islami-genclik-platformu-kudus-003.jpg

ebubekir-basut-001.jpg

islami-genclik-platformu-kudus-004.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55