,
  • BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 28 °C

UNICEF: İdlib'de ölenlerin en az 27'si çocuk

UNICEF: İdlib'de ölenlerin en az 27'si çocuk
UNICEF, salı günü Suriye'nin İdlib kentinin güneyindeki Han Şeyhun bölgesinde düzenlenen saldırıda en az 27 çocuğun öldüğünü ve 500'den fazla sivilin de yaralandığını bildirdi.

UNICEF yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, İdlib kentinin güneyindeki Han Şeyhun bölgesinde rejim tarafından gerçekleştirilen kimyasal saldırıda 27 çocuk hayatını kaybetti. 500'den fazla sivili yaralandığı saldırıda ölü sayısının artacağından endişe ediliyor.

BM Çocuklara Yardım Fonu UNICEF'in Ortadoğu Bölge Direktörü Geert Cappelaere "Suriye'de çocukların öldürülmesinin devam etmesine izin verilemez. Çatışmanın tüm tarafları ve taraflar üzerinde nüfuzları olanlar derhal bu dehşete son vermelidir." dedi.

Suriye İnsan hakları Gözlemevine göre ise saldırıda 30'u çocuk 86 kişi hayatını kaybetti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise saldırıda kimyasal silah kullanıldığının Türkiye'deki otopsi sonuçlarıyla kanıtlandığını söylerken, Türkiye'ye getirilen ve daha sonra hayatlarını kaybeden 3 kişinin otopsilerinin bu sonucu ortaya çıkardığını ifade etti.

Bozdağ otopsiye, Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletler Kimyasal Silahları Yasaklama Organizasyonu temsilcilerinin de katıldığını belirterek, "Esed'in kimyasal silah kullandığı, bu bilimsel incelemeyle de tespit edilmiş durumda." dedi.

Otopsilerle ilgili hukuki süreci yürüten Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise ölümlerin "kimyasal boğucu gaz" nedeniyle gerçekleştiği belirtildi.

Başsavcılık otopsi sonucu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Görevlilerin herhangi bir kimyasal madde tehlikesine karşı koruyucu özel kıyafet giyerek katıldıkları otopsideki ilk bulgulara göre; şahısların kimyasal boğucu gaza maruz kalmaları sonucu hayatlarını kaybettikleri ve akciğerlerinde yoğun ödem bulunduğu tespit edilmiştir. Otopsi sonunda alınan doku, plazma, kan, idrar, akciğer ve cilt örnekleri, kimyasal silah kalıntılarına yönelik gerekli analizlerinin yapılması için Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderilmiştir. Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletler Kimyasal Silahları Yasaklama Organizasyonu temsilcilerine, talepleri üzerine incelemeleri için söz konusu örneklerden verilmiştir."  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55