,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Umut Kervanından üç aylar dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelere yardım

Umut Kervanından üç aylar dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelere yardım
Türkiye’nin birçok il ve ilçelerinde faaliyet gösteren Umut Kervanı, Adana, Bingöl, Adıyaman'ın Kahta ve Mardin'in Midyat ilçelerinde ihtiyaç sahibi ailelere insani yardım ulaştırdı.

Her ayın ilk haftası muhtaç olan ailelere yardım ulaştıran Adana Umut Kervanı, üç aylar dolayısıyla 110 aileye yardım dağıttı.

Yapılan yardım çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Umut Kervanı Adana Temsilcisi Cevdet Dizlek, "Bizler, üç aylar sebebiyle fakir ve muhtaç ailelerin sofralarında bir tas sıcak çorba ulaşsın istiyoruz. Onların mutluluklarına ortak olmak istiyoruz. Biz aylık rutin bir şekilde yardımlarımızı yapıyoruz. Şu an yapmış olduğumuz yardımımız ise ek olarak içerisinde bulunduğumuz üç aylar sebebiyledir. 110 ailemize mübarek aylar hürmetine yardımlarımızı yaptık."

Dizlek, hayırseverlerden yardım talebinde bulunarak, köprü görevi görmeye devam edeceklerini belirtti.

Adıyaman Umut Kervanından gıda ve giysi yardımı

Adıyaman'ın Kâhta ilçesinde faaliyet yürüten Kahta Umut Kervanı, ihtiyaç sahibi ailelerin sıkıntılarının giderilmesi için üç aylar münasebetiyle yardımda bulundu.

Umut Kervanı Kâhta Temsilcisi Mehmet Sivil, amaçlarının ihtiyaç sahibi aileler ve değişik nedenlerden dolayı mağdur olmuş insanların sıkıntılarına bir nebzede olsa çözüm bulabilmek ve Ramazan ayına daha huzurlu girmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Sivil, bu amaçla ilçede ihtiyaç sahibi 39 aileye gıda ve kıyafet yardımında bulunduklarını ifade etti.

Hayırseverlerle ihtiyaç sahibi aileler arasında köprü görevi kurmaya devam edeceklerini söyleyen Sivil, "Bizler İslam'ın kardeşlik esaslarını ve insanlığa bakış açısını toplumun her katmanına yaymak ve bu bağlamda ihtiyaç sahibi her insanın elinden tutmak istiyoruz. Dinimiz ihtiyaç sahibi olan insanların ırkına ve inancına bakmadan onlara sahip çıkmamızı emrediyor. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed bu konuda, 'Yarım hurmayla da olsa sadaka veriniz.' buyuruyor." dedi.

Her ay düzenli olarak yardım ettikleri aileler olduğu gibi dönemsel yardımlar yaptıkları ailelerin de olduğunu belirten Sivil, "Genelde ilimizde özelde ise ilçemizde işsizlik oranı çok fazla olduğundan halkımız fakirlikle mücadele ediyor. Bizler de bu konuda elimizden geldiği kadar fakirlikle mücadele anlamında vatandaşlarımızın sıkıntılarının giderilmesi için çalışmaya gayret ediyoruz. Özellikle soğuk kış günlerinde sıcak bir yemek pişmesini bekleyen ailelerimiz var. İşsizliğin ve fakirliğin getirdiği bazı sıkıntılar sadece o aileleri değil, toplumun da ifsat olmasına sebebiyet veren durumlar oluşabiliyor. Bundan dolayı hayırseverlerin ihtiyaç sahibi kardeşlerimizim elinden tutmasını ve daha güzel yarınlara umutla bakabilmesini sağlamak adına, onları da Umut Kervanında 'umut' olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Midyat Umut Kervanı’ndan yetim ve muhtaç ailelere yardım eli

Üç ayların başlamasıyla yardım çalışmalarını sürdüren Midyat Umut Kervanı ihtiyaç sahibi 12 aileye yardım ulaştırdı.

Yapılan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirten Umut Kervanı Midyat Temsilcisi Nureddin Ayyıldız, "Midyat Umut Kervanı olarak yardım çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamda üç ayların başlangıcında hayırseverlerin katkısıyla gelen yardımlar Yardım Komisyonumuzca yetim ve ihtiyaç sahibi 12 aileye ulaştırıldı. İhtiyaç sahibi ailelere bir nebzede olsa yardımcı olabildiğimiz için mutluyuz. Katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür ediyorum." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55