,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 18 °C

Umut Kervanından Filistin için acil yardım çağrısı

Umut Kervanından Filistin için acil yardım çağrısı
Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, siyonist işgalciler tarafından havadan ve karadan saldırıya uğrayan Filistin için ayni, nakdi ve ilaç yardımı çağrısında bulundu.

Vakfın Genel Başkanı Cengiz Kurtaran tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, siyonist çetenin 70 yıldan fazladır Filistinlilerin topraklarını işgal etmeye devam ettiği hatırlatıldı.

Kurtaran, "Siyonist çete her sene olduğu gibi yine mübarek Ramazan ayında Mescid-i Aksa’nın etrafında provokasyon ve yürüyüşler yaparak, Müslümanların kutsal mekânlarını taciz ederek, Müslümanları huzursuz edip Müslümanlara saldırmanın zeminini oluşturmanın çabası içerisinde oldu. Nitekim Ramazanın başlangıcında başlayan bu provokasyonlar neticesinde Ramazanın sonuna doğru Filistinli kardeşlerimize ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'mıza saldırmaya başladılar." dedi.

Savaşın da bir ahlak ve adabı olduğunu ancak siyonist çetenin barbarca ve orantısız olarak Müslümanlara saldırılıp üzerlerine bombalar yağdırarak masumları şehit ettiğini söyleyen Kurtaran, son saldırılarda şehit olanların neredeyse yarısının savaş ile alakası olmayan kadın ve çocuklardan oluştuğunu vurguladı.

"Siyonistler, 70 yıldır hile ve desiselerle Filistinlilerin topraklarını işgal ediyorlar"

Kurtaran, "Siyonist çete bin bir hile ile Filistinlilerin topraklarını almak için öncesinde ve özellikle 70 yıldan uzun bir süredir çeşitli entrikalar ile o kutsal toprakları elde etmenin hilesi içinde olmuşlardır. Nitekim 1946 ve öncesinde o kutsal mekânların yüzde 100'ü Filistinlilerin topraklarıyken 1947 yılında siyonist çetenin devletleşme rüyasıyla Müslümanların toprakları yüzde 44 oranına inmiştir. Daha sonra bu hile devam ederek 1967 yılında yüzde 22 oranına ve son olarak 2020 yılında yüzde 15 oranında toprak Filistinlilerin elinde kalmıştır. Bu hileler hala devam ediyor ve siyonist çete tamamen Filistinli kardeşlerimizi o topraklarda çıkarmanın hilesi içindedirler. Allah’ın izniyle bu emellerine asla ulaşamayacaklar." diye konuştu.

"Mescid- Aksa davası tüm Müslümanların ve insanlığın davasıdır"

Filistin davasının bir Arap davası, kavmiyetçilik davası olmadığını, bu davanın tüm Müslümanların ve insanlığın ortak davası olduğunu belirten Kurtaran, "Bu sorun çözülene dek zerre miktarı vicdan sahibi herkesin Filistinli kardeşlerimizin safında yer alması gerekli ve elzemdir. Şunu belirtmek isteriz ki, kendi çocuklarımızı Filistin’deki çocukların yerine koymadıkça, kendi annelerimizi oradaki annelerin yerine koymadıkça gerçek manada Filistin davasını sahiplenemeyiz. Çünkü Aksa'nın evlatları bugün ve her daim bu kutsal davayı sahiplendiler ve muhafaza ettiler. Filistin'deki kardeşlerimizin bizden beklentileri var maddi ve manevi olarak onların yanında yer almalı ve elimizden ne geliyorsa yapmamız gerekiyor. Filistinli kardeşlerimizle her daim irtibat halindeyiz ve durumlarından haberdarız ve yakından takip ediyoruz.

"Bir lira dahi olsa kardeşlerimize destek olalım"

Şu anda Filistin'de hastaneler için ilaç, yaralıların ilk tedavisi ve hastaneye taşınmaları için sedye, ambulans, şehid aileleri ile evleri yıkılanlara aynı ve nakdi yardım gibi birçok alanda yardıma ihtiyaç olduğunu söyleyen Kurtaran, hayırseverlere şu çağrıda bulundu:

"Umut Kervanı olarak bir daha tüm Müslümanlara sesleniyoruz! Topyekûn olarak Kudüs ve Aksa'mız için seferber olmalıyız. Çünkü Kudüs ve Mescid-i Aksa bizim onurumuzdur, namusumuzdur. Ümmetin ortak davasıdır. Her zerremizle ona sahip çıkmalıyız. Az çok demeden elimizden ne geliyorsa ortaya koymalıyız. Bir lira dahi olsa oradaki kardeşlerimize göndererek yaralarının sarılması için desteklemeliyiz. Şimdi Filistin'e acil yardım zamanı, şimdi #GazzeyeDermanOl çağrısıyla Filistinli kardeşlerimizin yaralarına derman olma zamanıdır.

Vakfın yardım çağrısına destek olmak isteyen hayırseverler aşağıda belirtilen hesap numaraları üzerinden yardım ulaştırabilir, detaylı bilgi için 0543 870 81 32 numaralı telefondan vakıf merkezine ulaşabilirler.

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Hesap Numaraları

Ziraat Bankası Hesap No: 914-65376425-5001  IBAN: TR660001000914653764255001

Kuveyt Türk Hesap No: 94473769-1 IBAN:TR920020500009447376900001

Ptt Hesap No: 13641556 (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55