,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

Umut Kervan'ından Afganistan, Suriye ve Yemen için yardım çağrısı

Umut Kervan'ından Afganistan, Suriye ve Yemen için yardım çağrısı
​Afganistan, Suriye ve Yemen için yardım çağrısından bulunan Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, hayırseverler ve bağışçıları çetin kış gününde mazlum ve çaresiz olan insanlara yardım etmeye davet etti.

 

2011 yılında başlayan iç savaş ve sonrasında ABD ile Rusya'nın da dâhil olduğu Suriye'de milyonlarca insan göçmen durumuna düştü, yüz binlercesi katledildi. İdlib başta olmak üzere birçok bölgede çadırlarda yaşamak zorunda kalan insanlar hem açlık hem de ağır kış şartlarında yaşam mücadelesi veriyor.

Yaklaşık 40 yıl boyunca savaşın devam ettiği ve son 20 senedir ABD işgali altında olan Afganistan'da ise açlık ve yoksulluk hâkim. ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi ile birlikte ülkeye ait olan ancak yurt dışındaki bankalarda bulunan parasına el koyması sebebiyle halk açlık ve yoklukla mücadele ediyor. Ülkenin yeni hükümeti olan Taliban'ın resmi olarak tanınmaması, uçuşların, diplomatik görüşmelerin yapılmaması sebebiyle de ülkede işsizlik ve ekonomik sorunlar had safhaya ulaştı.

2015 yılında başlayan iç savaş sonrasında ciddi sorunların baş gösterdiği, halkın açlıkla mücadele ettiği Yemen'de de ciddi sorunlar yaşanıyor. Gıda, giyim ve barınma ihtiyaçlarının her geçen gün arttığı ülkede insanlar kendilerine uzanacak bir yardım eli beklemek zorunda kalmış durumda.

Umut Kervan'ından Afganistan, Suriye ve Yemen için yardım çağrısı

 

Yaşanan yoksulluğa kayıtsız kalınmaması gerektiğini belirten Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, vicdan ehli bağışçı ve hayırseverlere destek çağrısında bulundu.

"Başlatılan bu çalışmaya bütün hayırseverlerimizi davet ediyoruz"

İnsanlık dramı ve felaketin yaşadığı Afganistan, Suriye ve Yemen'de kışın gelmesiyle birlikte insanlık dramı daha farklı bir boyut kazanmış bulunmakta olduğunu söyleyen Şahin Elelçi, "Umut Kervanı olarak böyle bir felaketin karşısında elbette ki sessiz ve kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Bütün vicdan ve iman ehli insanlara hep birlikte Afganistan, Suriye ve Yemen'deki bu açlığı, sefaleti ve şu an içinde yaşamış olduğumuz kara kıştaki sıkıntıyı onları kucaklamak adına çağrımız söz konusudur. Hep birlikte gelin bu insanlara sahip çıkalım." şeklinde konuştu.

Afganistan, Suriye ve Yemen'dekilerin mazlum, Müslüman ve çaresiz insanlar olduğunu söyleyen Elelçi, "Bu sebeple Umut Kervanı olarak dünyanın dört biryanında bulunan bağışçılarımıza, hayırseverlerimize ve vicdan ehli insanlara diyoruz ki, bu kara kışı onlar için bahara çevirelim ve dualarına ortak olalım. Onlara sahip çıkmak bir insanlık görevidir. Umut Kervanı'nın başlatmış olduğu bu çalışmaya bütün hayırseverlerimizi davet ediyoruz, buna kayıtsız kalmayalım." dedi.

Elelçi, "Yaklaşmakta olan 3 aylar münasebetiyle Rabbimizin rahmetini ve esenliği de celp etmiş oluruz. Hep birlikte Afganistan'a, Suriye'ye ve Yemen'e sahip çıkalım. Şimdiden yapacağınız yardımları Rabbim kabul eylesin. Hep birlikte hayat güzeldir diyoruz. İnşallah bu kışı Afganistan'a, Suriye'ye ve Yemen'e baharı getirmek için hep birlikte seferber olalım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55