,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 16 °C

​Umut Kervanı yetim aileye yardım elini uzattı

​Umut Kervanı yetim aileye yardım elini uzattı
Batman Umut Kervanı, Karşıyaka Mahallesi'ndeki derme çatma evde zor şartlarda yaşam mücadelesi veren 3 çocuklu yetim ve muhtaç aileye, gıda yardımında bulundu.

​Batman Umut Kervanı, derme çatma evde kalan 3 çocuklu yetim aileye yardım elini uzattı.

Yaptığı hayırlı çalışmalarla fakir, muhtaç, yetim ve kimsesizlerin umudu haline gelen Batman Umut Kervanı, Karşıyaka Mahallesi'ndeki derme çatma evde zor şartlarda yaşam mücadelesi veren 3 çocuklu yetim ve muhtaç aileye, gıda yardımında bulundu.

Her tarafı çatlak, kapı ve pencereleri kırık olan evde yaşayan Taş ailesi, yiyecek bir şey bulmakta dahi zorlanıyor. Yaşadıkları acı durumun basına yansımasıyla harekete geçen Umut Kervanı, duruma duyarsız kalmayarak yetim ve muhtaç aileye yardım elini uzattı.

Yetim aileye iki ay yetecek kadar gıda yardımı yapan Umut Kervanı, ayrıca giyim yardımı için de aileyi Umut Kervanına çağırdı.

Batman Umut Kervanı Sekreteri Faysal Rüzgar, yetim aileye bundan böyle her ay düzenli bir şekilde gıda yardımında bulunacaklarını söyledi.

Rüzgar, “Umut Kervanı olarak bizler, Karşıyaka Mahallesi'nde ikamet eden Medine Taş adlı mağdur ve yetim bir ailenin dramına sessiz kalmamak adına aileyi ziyaret ettik. Taş ailesi 3 çocuklu yetim bir ailedir. Ailenin durumu içler acısıdır. Kaldıkları ev tavanı dökük, kapı ve pencereleri kırık, ne oturabilecek ev eşyaları ne de yiyebilecekleri gıda malzemeleri vardır.” dedi.

Aldıkları karar doğrultusunda aileye düzenli gıda yardımı yapacaklarını belirten Rüzgar, “Bugün imkânlarımızın el verdiği ölçüde Medine Taş adlı yetim ailemize 2 ay yetecek kadar gıda yardımında bulunduk. Ayrıca giyim yardımı için de aileyi Umut Kervanına çağırdık. Allah’ın izniyle bu yetim aileye her ay düzenli bir şekilde gıda yardımımız olacaktır.” diye konuştu.

“Gelin yetim ve mağdur ailelere yardım elimizi uzatalım”

Batman’da yiyecek ekmek dahi bulmakta zorluk çeken muhtaçların olduğuna işaret eden Rüzgar, hayırseverlere çağrıda bulundu: “Hayırseverlere çağrımız şudur; evleri ziyaret ediyoruz ve kendi gözlerimizle içinde bulundukları kötü durumu görüyoruz. Batman’da evinde bir lokma yiyecek bulamayan birçok aile vardır. Bizler, ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ hadisi şerifleri buyuran Resulullah’ın ümmetindeniz. Bu hadisi şerif doğrultusunda yola çıkarak; gelin bu yetim ve mağdur ailelere yardım elimizi uzatalım; onları sevindirelim, bir nebze de olsa dertlerine Umut Kervanı aracılığıyla çare olalım.”(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55