,
  • BIST 9548.09
  • Altın 2493.433
  • Dolar 32.508
  • Euro 34.5694
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C

Umut Kervanı yeni yardım çalışması için deprem bölgesinden ayrıldı

Umut Kervanı yeni yardım çalışması için deprem bölgesinden ayrıldı
Bir haftadır Irak ve İran Kürdistanı’nda depremzedelerin yaralarını sarmak için çalışma yürüten Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim-Der ve IHO EBRAR, yeni yardımların yapılması için Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye geçiş yaptılar.

​Irak ve İran sınırında meydana gelen depremde, vatandaşların yaralarını sarmak için bir haftadır bölgede bulunan yardım kuruluşları, yeni yardımlar için Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye geçiş yaptılar.

Deprem bölgesinde yaptıkları çalışmaların ardından Türkiye'ye geçiş yapan yardım kuruluşları, yeni yardımlar için hayırseverlere ve iş adamlarına çağrıda bulundular. 

Bölgesinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Umut Kervanı Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Çınar, tüm hayırseverlerin depremzedeler için seferber olması çağrısında bulundu.

Çınar, “Kürdistan bölgesinde 7,3 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremin merkezi Irak olmasına rağmen büyük tahribat İran’da oldu. Bir hafta önce yine Habur Sınır Kapısı’ndan geçerek Irak Kürdistanı’n Derbendixan ilçesine gittik. En çok tahribatın olduğu yer orasıydı. Yalnız ölü sayısı İran’a göre çok az. Orada STK temsilcileriyle, Derbendixan Kaymakamı, Irak muhacirlerden sorumlu milletvekiliyle görüştük. Konu hakkında detaylı bilgi aldık.” dedi.

Irak ve İran Kürdistanı’nda meydana gelen tahribatın boyutuna da değinen Çınar, şunları söyledi:

“Irak’ta bazı köy ve evler zarar görmüş. Aldığımız bilgiye göre Irak’ta 9 ölü  ve yaralılar var. 3 hastane hasar gördü. Su sıkıntısını yaşıyorlar. Kaymakamın verdiği bilgiye göre, barajda biraz hasar oluşmuş. Burada yüzlerce aileye yaptığımız yardımın ardında İran Kürdistanı’na geçtik. İran Kürdistanı’ndaki Kırmenşah şehri ve civarında bulunan köy, belde ve ilçelerde ciddi tahribatlar oluşmuş. İran’da depremde 2 bin köy, 50 bin ev, 70 cami, 70 medrese zarar görmüş. Aldığımız bilgiye göre, yaklaşık 4 bin insan hayatının kaybederken, 10 bin civarında insan yaralanmış. Gezdiğimiz bazı köyler yerle bir olmuş. Elhamdülillah İran’da da binlerce aileye yardım ulaştırdık. Müslümanların bize vermiş olduğu sadakaları, infakları, hayırseverlerin verdiği paraları götürüp orada kardeşlerimize yardımda bulunduk. Irak’ta daha çok gıda yardımında bulunduk. Fakat İran’da daha çok evler hasar gördüğü için battaniye, gıda ve ev tamiratları için nakdi yardımda bulunduk.”

Son olarak Çınar, 2 gün Irak ve 3 gün İran’daki çalışmaların ardından, vakıfları tarafından başlatılan kampanyaya destek vermek ve yeni yardımlar için Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye geçiş yaptıklarını belirtti.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55