,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Umut Kervanı ve IHO-EBRAR yangın mağdurlarına yardım ulaştırdı

Umut Kervanı ve IHO-EBRAR yangın mağdurlarına yardım ulaştırdı
Adana'nın Kozan ve Aladağ ilçelerinde çıkan yangın nedeniyle mağdur olan halka yardım çalışması başlatan Umut Kervanı ve IHO-EBRAR, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere gıda yardımında bulundu.

 

Kozan'ın Kızlarsekisi mevkiindeki ormanlık alanda, 28 Temmuz'da saat 19.45 civarında ormanlık alanda çıkan ve bugün itibariyle kontrol altına alınan yangının bölgede yaşayan halkın olmasına sebep oldu.

Aladağ ve Kozan'daki orman yangınından etkilenen insanlara gıda yardımı ulaştırmak üzere bölgeye giden Adana Umut Kervanı ve IHO-EBRAR, Kızılay Yardım Koordinasyon Merkezine gelerek yardım malzemelerini yetkililere teslim etti.

Yaptıkları yardımlarla alakalı açıklamalarda bulunan Adana Umut Kervanı ve IHO-EBRAR yetkilileri, mağduriyetler sona erinceye kadar yardım çalışmalarına devam edeceklerini bildirdi.

Adana Umut Kervanı Başkanı Abidin Serin, orman yakmanın hiçbir haklı gerekçesinin olamayacağını belirterek yanan ağaçların bir şekilde yerine getirilebileceğini fakat hayatını kaybedenlerin bir daha geri getirilemeyeceğine dikkat çekti.

Umut Kervanı ve IHO-EBRAR yangın mağdurlarına yardım ulaştırdı

Adana Umut Kervanı Başkanı Abidin Serin

"Hiçbir sebep orman yakmayı haklı kılmaz"

Orman bölgelerine sigara izmaritlerinin ya da cam şişelerinin kesinlikle atılmaması gerektiğini vurgulayan Serin, "Farklı amaçlarla orman yangını çıkaranlar Allah'tan korkmalıdır. Ormanların içerisinde sayısını bilemediğimiz kadar canlı var. Ormanlar yandığında toprak dahil tüm canlı varlıklar yanıyor. Hiçbir sebep orman yakmayı haklı kılmaz. Orman yakarak kimse kimseye ders vermemeli. Orman yakmanın büyük bir vebali var. Allah, bu bedeli ödetecektir." ifadelerini kullandı.

Umut Kervanı ve IHO-EBRAR yangın mağdurlarına yardım ulaştırdı

IHO-EBRAR Adana İl Temsilcisi Cevdet Dizlek

IHO-EBRAR Adana İl Temsilcisi Cevdet Dizlek ise yaptıkları yardımlara devam edeceklerini dile getirdi.

Dizlek, "Orman yakmanın hiçbir mantığı yoktur. Nasıl yandı bilmiyoruz fakat orman yangına sebep olmak vicdansızlık ve vahşettir. Doğanın dengesini bozmak, insanlık dışı bir fiildir. Rabbimizden temennimiz, olayın aydınlatılması ve sorumluların cezalandırılmasıdır." şeklinde konuştu.

Umut Kervanı ve IHO-EBRAR yangın mağdurlarına yardım ulaştırdı

Kızılay Yardım Koordinasyon Merkezi yetkilileri, mağdur vatandaşlara ulaştırmak amacıyla kendilerine yardım malzemelerini teslim eden Adana Umut Kervanı ve IHO-EBRAR'a teşekkür etti. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55