,
  • BIST 9036.33
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Umut Kervanı ve ASİM'den İdlib'e destek

Umut Kervanı ve ASİM'den İdlib'e destek
​İdlib'e gönderilmek üzere 1140 adet yardım malzemesi hazırlayan Adana Umut Kervanı, ASİM'e yardımları teslim etti.

Adana Sivil Halk İnsiyatif Meclisi (ASİM), İdlib'de yaşanan insani krizler sebebiyle bir yardım kampanyası başlattı. Adana Umut Kervanı ise kampanyaya destek veren sivil toplum kuruluşları arasında yer alıyor.

Adana'da ihtiyaç sahiplerine yaptığı İslami yardımlar ile gündeme gelen Adana Umut Kervanı ve ASİM, İdlib'deki mazlumların ihtiyaçlarını gidermek adına başlattıkları kampanya çalışmaları devam ediyor. ASİM ise bünyesindeki dernek, vakıf ve STK'lar ile beraber önümüzdeki hafta Suriye'ye yardım konvoyu yollayacak.

Sürekli bombalanan ve bombardımanlar neticesince yüz binlerce kişinin, Türkiye sınırına doğru yönelmeye devam ettiğini belirten Adana Umut Kervanı Başkanı Abidin Serin, "Gelenlerin çoğunluğunu dul ve yetimler oluşturuyor. Sınırın her iki tarafında mağdurlar için kamplar oluşturulmuş durumda. Kamplardaki aileler, çok muhtaç durumdalar. Vahim ve içler acısı bir tablo var. Bizim buna kayıtsız kalmamız mümkün değil. Umut Kervanı'nın da üyesi olduğu Adana Sivil Halk İnisiyatif Meclisi (ASİM), bu çerçevede yardım kampanyası başlattı. Bizler de elimizden geldiğince elbise yardımında bulunduk.  ASİM ve aynı zamanda İHH Adana Şube Başkanımız Mahmut Eraslan başkanımıza teslim ettik. Bundan sonraki süreçte de inşallah elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz." dedi.

Hem Adana'da şiddetli yağıştan sonra meydana gelen mağduriyetlerin hem de İdlib'de var olan sıkıntıların giderilmesi konusunda çalıştıklarını ifade eden ASİM Başkanı Mahmut Eraslan, "Yağmur ve selden mağdur olan vatandaşlarımıza bu kapsamda yardım etmeye gayret ediyoruz. Hem de şu anda sınırımızın ötesinde olan İdlib'de yapılan bombardıman sonucunda insanların sınırımıza yönelmesi sebebiyle, ilimizdeki sivil toplum örgütleri olarak harekete geçtik. Adana İHH olarak, Suriye'de çalışmalarımız devam etmekte. " ifadelerini kullandı.

"Umut Kervanı ile sahada çalışıyoruz"

İdlib'de yaşamaya çalışan insanların durumlarına değinen Eraslan, "Umut Kervanı'nın da içerisinde yer aldığı yardım organizasyonlarına aktif bir şekilde devam ediyoruz. Birlikte sahada çalışıyoruz. Yüz binlerce insan yardıma muhtaç. Kış şartlarına rağmen İdlib'deki insanlar kapalı bir mekânda ya da evlerinde değil. Birçoğunun çadırları dahi yok. Kendi hayatlarını kurtarmak isteyen insanlar, buldukları ağaç altlarında, kıyafetsiz, yiyeceksiz ve yataksız bir şekilde bekliyorlar. Bu kampanya vesilesiyle Umut Kervanı Derneğimizden ağırlıklı olarak yapılan kıyafet yardımını teslim aldık. İnşallah bir hafta içerisinde İdlib'deki mazlum ve mustazaf kardeşlerimize bunları ulaştıracağız.  Adana içinde hayırlı bir iş yapmış olacağız inşallah. Bu vesile ile Umut Kervanı'na teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun ve kabul eylesin." şeklinde konuştu.

"ASİM olarak bizler, bir an evvel savaşın bitmesi temennisindeyiz"

Amerika ve Rusya başta olmak üzere birçok ülkenin üşüştüğü Suriye ortamına değinen ve kirli bir savaşın devam ettiğini söyleyen Eraslan, "Yardımların çok sınırlı geldiği bir bölgeden bahsediyoruz. Bugün sokaklarda yaşlılar, kadınlar ve çocuklar ve yetimler var. ASİM bileşenleri olarak bizler, bir an evvel bu kirli savaşın bitmesi temennisindeyiz. İnsanlar perişan bir durumda. İnsanların var olan sıkıntılarına kış mevsiminin getirdiği zorluklar da eklendiğinde sokaklarda kalan ailelerin mağduriyeti zirveye ulaştı. Hatta ölümcül hastalığa duçar olanlar var. Tedavi olma ihtimalleri yoktur.  Bugün yardım eden tek ülke ise Türkiye ve ülkemizdeki sivil toplum örgütleridir. Sadece biz değil tüm dünya sahip çıkmalıdır." ifadelerine yer verdi.

Suriye'de çıkarları peşinde savaşan güçlere değinen Abidin Serin, "Bizim yaptığımız taşıma su ile değirmen döndürmek gibidir. Allah-u Teala'dan diliyoruz ki bir an evvel bu savaş bitsin. Maalesef Suriyeli vatandaşları düşünen yok. Kahir ekseriyet kendi çıkarlarının peşinde. Kimi petrol kimi ise terör rejimi israilin güvenliğinin peşinde. Bu savaş devam ettiği müddetçe zarar gören Müslümanlar olacak. Müslümanlar birbirine kırdırılıyor. Bu savaş sadece Suriye'de sürdürülmüyor. Arakan, Doğu Türkistan ve Afrika'nın birçok bölgesinde buna benzer savaşlar devam ediyor. Rabbimizden, Müslümanların bir an evvel bir araya gelmelerini ve savaşların son bulmasını temenni ediyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55