,
  • BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Umut Kervanı Vakfı kurban çalışmalarına başladı

Umut Kervanı Vakfı kurban çalışmalarına başladı
“Hayat Birlikte Güzel” sloganıyla 2020 Kurban organizasyonunu başlatan Umut Kervanı, “Kurbanınız Umut Olsun” çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı.

Coronavirus (Covid-19) salgını sebebiyle zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde birçok alanda olduğu gibi kurban çalışmalarında da aksaklıklar yaşansa da Müslümanlar kurban ibadetlerini ve bayramı yine de idrak edecek.

Yaklaşık 40 gün sonra idrak edilecek Kurban Bayramı münasebetiyle kurban organizasyonu çalışmalarına başlayan Umut Kervanı Vakfı, “Kurbanınız Umut Olsun” çağrısıyla çalışmalarına başladı.

Vakıf olarak başlattıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, bir taraftan kurban vekâletlerini yerine getirmeye çalışırken diğer taraftan yıl boyunca belki de sofralarında kırmızı et bulamayan muhtaç ve yetim ailelere kurban eti ulaştırarak sevinmelerine vesile olma çabasında olduklarını söyledi.

“Türkiye başta olmak üzere mazlum coğrafyalarda kurban vekâletleri yerine getirilecek”

Umut Kervanı olarak yurt içinde ve yurt dışında kurban vekâletlerini yerine getirmek için çalışmalarını tamamladıklarını ve Türkiye başta olmak üzere yurt dışında da kurban kesimi yapacaklarını belirten Kurtaran, “Bu yıl yurt içinde kurban bağış hissesini bin TL olarak belirledik. Yurt dışında da özellikle Mazlum coğrafyalarda kıtlık ve savaşlarla yoksul ve fakir düşmüş ve aynı zamanda yetim kalmış kardeşlerimize yönelik ülkelerinde kurban vekâletlerini yerine getirerek bir nebzede olsa et ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yurt dışı kurban hazırlıklarımızı tamamlayarak keseceğimiz ülkeleri belirledik. Kurban çalışması yapacağımız ülkeler ve bu ülkelerdeki hisse bedelleri; Filistin Gazze'de 2 bin TL, Yemen bin TL, Afrika'nın birçok ülkesinde 550 TL ve Asya 'da farklı ülkelerde 650 TL olarak belirledik.” dedi.

“Kurbanlar hijyenik ortamlarda kesilerek vekalet kurbanların kesim görüntüleri bağışçılarla paylaşılacak”

Türkiye başta olmak üzere mazlum coğrafyalarda kesilmek üzere hayırseverlerden kurban bağışı ve vekâleti vermeleri çağrısında bulunan Kurtaran, “Hayırseverlerimize kurban bağışlarını yaparken özellikle Kurban kesecek kişinin adı soyadı, telefon numarası ve hangi ülkede keseceğine dair açıklamada bulunmasını hatırlatmak isteriz. Kurbanlarımızı tamamen hijyenik ortamda uzman kasaplar ile keseceğiz. Gelen kurban etlerini küçük paylara ayırdıktan sonra tespitini yapmış olduğumuz yetim ve muhtaç ailelere üye ve gönüllerimiz evlerine kadar götürerek kendilerine siz hayırseverlerimizin adına teslim edecekler. Ayrıca bize kurban vekâletlerini veren hayırseverlerimize kurbanlarının görüntülerini ulaştıracağız.” diye konuştu.

“Kurban bağışı ve vekaletleri online olarak yapılabileceği gibi Umut Kervanı dernekleri üzerinden de yapılabilecek”

Hayırseverlerin kurban bağışlarını nasıl yapacakları hususunda da hatırlatmada bulunan Kurtaran, son olarak şunları söyledi:

“Hayırseverlerimiz vakfımızın banka hesap numaralarına kurban bağışlarını yaptıkları gibi vakfımızın web sitesi www.umutkervani.org.tr adresine girerek online olarak kurban bağışı yapabilecekler. Bu imkânlara sahip olmayanlar Umut Kervanı Vakfımıza ve Umut Kervanı yardım derneklerine giderek makbuz karşılığında kurbanlarının vekâletini verebilecekler. Bizler Umut Kervanı olarak bu zor ve sıkıntılı süreçte tedbirlerimizi alarak hayırseverlerimizin kurbanlarını hijyenik ortamda kesecek ve elde edilen kurban bağış etlerini yetim ve muhtaç ailelere ulaştıracağız. Rabbimiz şimdiden kurbanlarını kesecek olan hayırseverlerimizin kurbanlarını kendi katında kabul eylesin.”(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55