,
  • BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Umut Kervanı Vakfı hayırseverlerin yardımlarıyla Afganistan'da 5 cami inşa ediyor

Umut Kervanı Vakfı hayırseverlerin yardımlarıyla Afganistan'da 5 cami inşa ediyor
Umut Kervanı, Afganistan İslam Emirliği'nin başkenti Kabil'de hem ibadethane hem de medrese eğitiminin yapılacağı 5 caminin inşasına başladı.

Umut Kervanı öncülüğünde yapımına başlanan hayırsever Hacı Ahmet Kutulman Camii ile hayırseverlerden toplanan yardımlarla temeli atılan Susa Camii'nin yapımı devam ederken 3 mescidin daha temelleri atıldı.

Umut Kervanı Afganistan Temsilciliği öncülüğünde başkent Kabil yakınlarındaki Poliçerhi köyünde yapımı devam eden Hacı Ahmet Kutulman Mescidi'nin inşaat alanını inceleyen Umut Kervanı Vakfı yetkililerinden Abdurrahim Karadeniz ile Yetimler Vakfı Genel Başkanı Fikri Karavil, çalışmaları yerinde gördü.

Camisi olmayan 110 hanelik köyde inşası hızla devam eden Hacı Ahmet Kutulman Mescidi'nin çok kısa bir sürede tamamlanacağını belirten yetkililer, mescidin hem mabed hem de medrese olarak faaliyet göstereceğini kaydetti.

Köylülerin ibadet etmesine olanak sağlayacak olan caminin, aynı zamanda, evlerde eğitim görmek zorunda kalan medrese öğrencilerine de daha nezih bir ortamda eğitim alma imkânını sunacak.

Umut Kervanı yetkilileri, daha sonra Kabil'in kenar mahallelerinden Emr-i Bil Maruf Mahallesi'nde inşa edilmek üzere projelendirilen Susa Camii'nin temel kazma çalışmalarına katıldı.

Umut Kervanı Vakfı yetkililerinden Abdurrahim Karadeniz, Türkiye'deki hayırseverlerden toplanan yardımlarla inşasına başlanan Susa Camii'nin tamamlanması için hayırseverlerin desteklerini sürdürmeleri çağrısında bulundu.

Kabil'de 5 caminin temelini atacaklarını kaydeden Karadeniz, "Umut Kervanı olarak Türkiye'deki hayırseverlerin katkılarıyla bugün Afganistan'ın başkenti Kabil'de Susa Camii'nin temelini atacağız inşallah. 'Kim Allah için bir ev inşa ederse Allah da cennette onun için ev inşa eder' hadisince bu yola koyulduk. Bugün 5 caminin temelini atma mutluluğunu yaşayacağız inşallah. Susa Camisi hem cami hem de medrese işlevi görecektir inşallah. Camimizin tamamlanması için hayırseverlerin desteğini bekliyoruz. Hayırseverlerin yapacağı desteği Allah kendi rızası için kabul etsin." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55