,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Umut Kervanı Vakfı deprem bölgesinde yardım çalışmalarına başladı

Umut Kervanı Vakfı deprem bölgesinde yardım çalışmalarına başladı
Umut Kervanı Vakfı, dün İzmir'de meydana gelen 6,6'lık deprem sonrası başlatılan kurtarma çalışmalarını yerinde görmek ve halkın yaralarını sarmak için yardım faaliyetlerine başladı.

 

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, dün İzmir'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki deprem üzerine bölgeye geldiklerini, deprem nedeniyle evlerine giremeyen halkın mağduriyetini gidermek için yardım faaliyetlerine başladıklarını söyledi.

İzmir'de yaşanan depremin ilk anından itibaren hızlı bir şekilde Umut Kervanı Vakfı Genel Merkezi olarak harekete geçtiklerini belirten Kurtaran, "İzmir Umut Kervanı bizleri arayıp haber verince hızlı bir şekilde organize olduk. Depremin ilk anından itibaren sahada olduk. Dünden beri sahada araştırmalarımızı yapıyoruz. Mağduriyetleri gidermek konusunda elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Umut Kervanı Vakfı deprem bölgesinde yardım çalışmalarına başladı

Depremde vefat eden tüm vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Kurtaran sözlerini şöyle sürdürdü:

"Enkaz altından vatandaşların sağ salim çıkarılmasını bekliyoruz. Aileleri şu anda yanımızda bekliyorlar. Arama kurtarma ekipleri şu anda titiz bir şekilde çalışmalarını yapıyorlar. Çalışmaların sonuçlanması için bizler de dua ediyoruz. Enkaz altında bulunan vatandaşlarımızın sağ-salim kurtarılmasını ümit ediyoruz. Bizler de Umut Kervanı olarak sahada olduk. İnşallah vatandaşların mağduriyetlerini gidermek konusunda, özellikle dışarıda kalan vatandaşlara yardımlarımızı yapıyoruz."

Umut Kervanı Vakfı deprem bölgesinde yardım çalışmalarına başladı

"Yaraların sarılması için gayret sarf ediyoruz"

Şu anda acilen yardıma muhtaç olanların tespitine dair çalışmalar yaptıklarını belirten Kurtaran, "İnşallah Umut Kervanı olarak İzmir'imizin yanında olacağız. Onların yaralarının bir an önce sarılması için her türlü gayreti sarf edeceğiz. Şu an deprem bölgesindeyiz. Ülkemiz 3 fay bölgesinde bulunan bir ülkedir. Dolayısıyla depremle yaşamaya alışmalıyız." şeklinde konuştu.

Kurtaran, halkın depreme karşı bilinçli bir şekilde hareket etmesinin yanı sıra yapıların da depreme uygun şekilde yapılması için devletin denetimlerini arttırması gerektiğine dikkat çekti.

Umut Kervanı Vakfı deprem bölgesinde yardım çalışmalarına başladı

"İnşallah en kısa zamanda İzmir'imizin yaraları sarılacaktır"

Denetimlerin arttırılması ve deprem konusunda gerekli bilinçlendirme çalışmalarının yapılması halinde, bu tür afet durumlarında can kaybının en aza indirilmesinin mümkün olabileceğine işaret eden Kurtaran şöyle konuştu:

"Umut ediyoruz inşallah burada can kaybı daha da artmaz. Bütün Türkiye'mizin ve İzmir'imizin başı sağ olsun. Onların yanında olacağız. Şu anda bütün enkaz bölgelerini geziyoruz. Bütün yardım kuruluşları burada çok titiz bir şekilde çalışmalar yapıyor. Kendilerine de teşekkür ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda İzmir'imizin yaraları sarılacaktır."

Kurtaran son olarak, "Hayırseverlere de çağırıda bulunuyoruz. Zaten halkımız hayırsever bir halktır. Bir an önce bu mağduriyetin giderilmesi için elinden gelen tüm gayreti sarf ediyorlar. Biz de burada bu yaraların sarılması için inşallah gayret sarf edeceğiz." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55