,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C

Umut Kervanı Ramazan'da muhtaçlara umut oldu

Umut Kervanı Ramazan'da muhtaçlara umut oldu
Türkiye'de yaptığı yardımlarla zengin ve fakir arasında hayır köprüsü vazifesi üstlenen Umut Kervanı, Ramazan ayında bir çok hayırla faaliyete imza attı. Umut Kervanı, yaptığı gıda ve giyim yardımlarıyla binlerce ailenin ihtiyacını karşıladı.

Yaptığı yardımlarla zengin ve fakir arasında hayır köprüsü vazifesi üstlenen Umut Kervanı, bir çok kentte yaptığı gıda ve giyim yardımlarıyla binlerce muhtaç ailenin yüzünü güldürdü.

Türkiye'de yaptığı yardımlarla zengin ve fakir arasında hayır köprüsü vazifesi üstlenen Umut Kervanı, Ramazan ayında bir çok hayırla faaliyete imza attı. Umut Kervanı, yaptığı gıda ve giyim yardımlarıyla binlerce ailenin ihtiyacını karşıladı.

Adana

Adana Umut Kervanı, kentte 200 yetim ve ihtiyaç sahibi kız ve erkek çocuğa, giysiden ayakkabıya tüm bayramlıklarını giydirdi.

Yaptıkları yardımlar hakkında bilgi veren Adana Umut Kervanı Başkanı Abidin Serin, "Ramazan Bayramı öncesi tespit ettiğimiz yaklaşık 200 kız ve erkek çocuğa başta pantolon, gömlek, tişört, etek, elbise ve ayakkabı olmak üzere baştan aşağı giydirdik. Çocukların bayramlıklarının bir kısmını derneğimizin reyonlarından giydirirken 50 yetim çocuğumuzu da çocuk giyim mağazasına götürerek kendisinin seçtiği giysiden ayakkabısına kadar hepsini karşıladık. Böylece bayram öncesi bayramlıklarına kavuşan yetimlerimizin yüzünü güldürdük. Bu hayra vesile olan tüm hayırseverlerimize teşekkür ederiz. Eğer bizlere destek olurlarsa daha fazla sayıda çocuğa bayramlık giydirecek ve bayramı daha mutlu geçirmelerine vesile olacağız." dedi.

Silopi

Uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli, Nuh Eğitim Der Eğitim Kültür, Sağlık ve Dayanışma Derneği öncülüğünde kent merkezindeki ihtiyaç sahibi 30 aileye ramazan kolisi ulaştırırken, Umut Kervanı Vakfı Silopi Temsilciliği ise ilçe merkezinde 15 aileye gıda kolisi ulaştırdı.

Yaptıkları yardımlarla ilgili açıklamada bulunan, Nuh Eğitim Der Başkanı Nureddin Tatar, "Nuh Eğitim-Der olarak her zaman hayırseverlerle muhtaç aileleri arsında köprü olduk ve yine köprü olma vazifesini yerine getirmeye devam ediyoruz. Her Ramazan'da yüzlerce ailenin yüzünü güldürüyorduk. Bu yıl uluslararası yardım kuruluşu olan Avrupa Yetim Eli öncülüğünde onlarca yardıma muhtaç ailemize gıda yardımında bulunduk. Hayırseverler ile muhtaçlar arasında köprü oluşturmak için bağışlarınızı bekliyoruz." dedi.

Hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasından köprü olmaya devam eden Umut Kervanı Silopi Temsilciliği, daha önce tespit ettiği yetim ve muhtaç 15 aileye gıda yardımında bulundu.

Yaptıkları yardımın ardından açıklamada bulunan Silopi Umut Kervanı temsilcilerinden Bayram Ökten, "Umut Kervanı olarak hayırsever halkımız ile yardıma muhtaç ve yetim ailelerimiz arasında 'Yardımlarınız Bereketlensin' sloganıyla köprü olmaya devam ediyoruz. Ramazan paylaştıkça güzelleşir deyip, hayırseverlerin bağışlarıyla 15 ailemize gıda yardımı ulaştırdık." ifadelerini kullandı.

Elazığ

Elazığ Umut Kervanı, tespit ettikleri fakir ve Suriyeli ailelerin çocuklarına bayram öncesi büyük sevinç yaşattı. Geçtiğimiz günlerde 100 çocuğa elbise ve ayakkabı yardımında bulunan IHO-EBRAR, Umut Kervanı'nın tespit ettiği 30 çocuğa elbise ve ayakkabı yardımında bulundu.

Yardım alan Suriyeli Elhamet ailesi ise çok mutlu olduklarını belirterek yetkililere teşekkür ettiler.

Hilvan

Şanlıurfa’nın Hilvan Umut Kervanı tarafından yardıma muhtaç ailelere gıda ve giyecek yardımı yapıldı.

Hilvan Umut Kervanı temsilcisi  Abdulkerim Yüksekyayla, zengin ile fakir arasında köprü görevi gördüklerini söyledi.

Yüksekyayla, "Hayırsever vatandaşlarımızın bize ulaştırmış olduğu giyim ve ayakkabı yardımlarını da fakir ve muhtaç ailelere ulaştırdık. Bizim tespit ettiğimiz ve yardıma muhtaç olan aileler halen vardır.  Fakat biz ancak elimize ulaşan yardımları aktarabildik. Bize yardımda bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor ve Allah yardımlarını kabul buyursun, diyoruz. Allah’ın izniyle imkânlarımız el verdiği sürece bu çalışmalarımıza Ramazan ayı dışında da devam etmeye çalışacağız." diye konuştu.

Ergani

Umut Kervanı, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Ramazan ayı münasebetiyle hazırlanan kumanyaları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.

Ramazan ayı dolayısıyla Ergani’de onlarca aileye gıda paketi ulaştırdıklarını belirten Mustafa Öz, katkılarından dolayı hayırseverlere teşekkür ederek; "Ramazan ayı dolayısıyla yardımlara başladık. Birinci dereceden ihtiyaç sahibi 50 aileye yardımda bulunduk. Hayırsever vatandaşlardan gelecek yardımları muhtaçlara ulaştırmaya devam edeceğiz. Rabbim hayırda bulunanlara uzun ömürler, bereketli kazançlar versin." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55