,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C

​Umut Kervanı ramazan kumanyalarını ulaştırmaya başladı

​Umut Kervanı ramazan kumanyalarını ulaştırmaya başladı
​Umut Kervanı yaklaşan ramazan ayı münasebetiyle yardım çalışmalarını hızlandırarak hazırlanan kumanyaları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya başladı.

Umut Kervanı yaklaşan on bir ayın sultanı ramazan ayı münasebetiyle yardım çalışmalarını hızlandırarak hazırlanan kumanyaları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırarak mazlumların umut kapısı olmaya devam ediyor.

Ülkenin dört bir yanında yardım çalışmaları ile kendinden söz ettiren Umut Kervanı, yaklaşan ramazan ayı münasebetiyle her yerde olduğu gibi Diyarbakır'da da yardım faaliyetlerini hızlandırdı. Oruç ayı dolayısıyla hazırlanan gıda kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya gayret gösteren Umut Kervanı muhtaç ailelerin umudu olmaya devam ediyor.

Çalışmaları hakkında bilgi veren Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, amaçlarının verilen gıda yardımlarıyla ailelerin ramazan ayında iftar ve sahurlarını rahat bir şekilde yapmalarına vesile olmaktır." dedi.

Gözleri umutla bekleyen yüzlerce ailenin olduğunu belirten Elelçi, "Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonrası ateşten azad olma diye Allah Resulü'nün ilan ettiği ramazan ayı arifesindeyiz. Dolayısıyla bu mübarek ramazan ayı bereket, afiyet ve selamet olması hasebiyle gözleri umutla bekleyen yüzlerce, binlerce ihtiyaç sahibi insanlar vardır. Biz de Türkiye'nin dört bir tarafında Umut Kervanı olarak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Diyarbakır olarak da inşallah ramazan öncesi bu ihtiyaç sahibi ailelere sahurda, iftarda bir nebzede olsun verdiğimiz gıdalarla daha rahat bir şekilde iftar ve sahur yapmalarına vesile oluyoruz." dedi.

"2 kilo et ile bir yılını geçiren aile var"

Ziyaret ettikleri ailelerin sadece kendilerinden gelecek yardıma umut bağladıklarını belirten Elelçi, "Karşılaştığınız mağdur ailelerden söz etmek gerekirse; bizim geçen yıl kendilerine vermiş olduğunuz kurban etini bir yıl boyunca tüketen aileler var. Söz konusu aile ile görüştüğümüzde, 'sizin vermiş olduğunuz et ile ancak şu ana kadar idare ettim.' dedi. Dolayısıyla bir ihtiyaç sahibi aile bizim vermiş olduğumuz 2 kilogram et ile bir yılını bu şekilde geçirmiş bulunmaktadır. Anlaşıldığı üzere de bu kadar ihtiyaç ve muhtaç olan aileler bizde mevcuttur. Bizler yağmur-çamur demeden, her türlü olumsuz koşullara rağmen hayırseverlerin yardım ve destekleriyle bütün ihtiyaç sahibi ailelere mübarek ramazan ayında gıdalarını, temel ihtiyaçlarını ulaştırmaya gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Elelçi, "Dolayısıyla arifesini yaşamakta olduğumuz mübarek ramazan ayında da hayırseverlerden isteğimiz acil olan bu ihtiyaç sahibi ailelere ulaşıp bu mutlu, umutla bekledikleri mübarek ramazan ayında bir nebze olsun sevindirmelerini kendilerinden istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55