,
  • BIST 9689.32
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Umut Kervanı Ramazan ayı faaliyetini açıkladı

Umut Kervanı Ramazan ayı faaliyetini açıkladı
Umut Kervanı Vakfı, Ramazan ayında yapmış oldukları yardımları düzenlenen basın açıklamasıyla kamuoyuna sundu. Buna göre vakıf, Ramazan ayında 26 bin 475 aileye 2 milyon TL değerinde yardım ulaştırdı.

Umut Kervanı Vakfı, Ramazan ayında 26 bin 475 aileye 2 milyon TL değerinde yardım ulaştırdıklarını açıkladı.

Umut Kervanı Vakfı Genel Merkezinde yapılan basın açıklamasın, Vakfın Genel Başkanı Cengiz Kurtaran okudu.

"Ramazanda yardımlarınız bereketlensin" sloganıyla başlattıkları yardım çalışmaları kapsamında çok sayıda ihtiyaç sahibine ulaştıklarını belirten Kurtaran, Ramazan başlamadan önce başlattığımız yardım faaliyetleriyle ihtiyaç sahiplerine umut olmaya çalıştıklarını söyledi.

Kurtaran, "Her yıl olduğu gibi bu Ramazan'da da yurtiçinde 5 koordinatörlük şeklinde binlerce gönüllü üyemizin fedakarlıkları ile ülkemizin dört bir tarafına yardımlarımızı ulaştırarak muhtaçlara umut olduk. 'Ramazanda yardımlarınız bereketlensin' sloganıyla başlattığımız yardım çalışmaları kapsamında gıda kolisi, yetim ve muhtaçlara bayramlık, mağdur, yetim ve medrese talebelerine iftar gibi faaliyetlerle yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık." dedi.

Ramazan başlamadan önce başlattıkları yardım faaliyetleriyle ihtiyaç sahiplerine bir nebze de olsa umut olmaya çalıştıklarını ifade eden Kurtaran, "Türkiye genelinde protokol imzaladığımız yardım dernekleri ile birlikte, yurtdışında da ortak çalışma yaptığımız kuruluşlarla hayırseverlerden gelen yardımları gereken yerlere titizlikle yerlerine ulaştırdık. Umut Kervanı olarak, Ramazan ayı çalışmalarımız kapsamında dünyanın dört bir tarafında ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin Ramazan sevincine ortak olmak için sofralarına sıcak aş, gıda kolisi, iftar sofraları, hüzünlü yetimlerimize ve muhtaç çocuklarımıza bayramlık elbise gibi yardımları ulaştırdık." diye konuştu.

Yurt dışında yapılan yardımlar

Birçok ülkede sıkıntıda olan mağdur ve muhtaçlara ulaşmaya gayret ettiklerini belirten Kurtaran, şunları söyledi:

"Yemen de açlıkla boğuşan kardeşlerimize gıda kolisi ve kırmızı et, yetim ve ihtiyaç sahipleri çocuklara bayramlık elbise ve iftar sofraları ile Ramazan ayına umutla geçirmelerine yardımcı olmaya çalıştık. Afrika’nın birçok ülkesinde ve özellikle Somali’de kardeşlerimizle birlikte rahmet sofraları kurduk ve kendilerine gıda kolisi ulaştırdık. Filistin’deki kardeşlerimizle özellikle siyonist ablukanın olduğu Gazze’deki kardeşlerimizle ekmeğimizi paylaştık, sıcak aş, iftar sofraları, yetim ve şehid çocuklarını giydirme, gazi ve şehid ailelerine gıda kolisi dağıtımında bulunduk. Arakanlıların kaldığı kamplarda iftar sofraları kurduk. Bangladeş teki kimsesiz çocuklara ve ihtiyaç sahibi ailelere umut olarak gıda kolisi ve yetim giydirme projelerimizi gerçekleştirdik. Afganistan’da ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi, iftar ve bayramlık elbise yardımında bulunduk."

26 bin 475 aileye yardım

Kurtaran, "Bu kapsamda; Ramazan ayı içerisinde yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli kalemlerde ayni ve nakdi olarak 26 bin 475 aileye toplamda 1 milyon 952 bin 848 TL değerinde düzenli olarak yardım ulaştırdık. Türkiye’nin her bölgesinde yetimlerin ve ihtiyaç sahiplerinin umudu olduk. Bu mübarek Ramazan ayı içerisinde; yurtiçinde ve yurtdışında toplam 11 bin 421 aileye 1 milyon 96 bin 255 TL değerinde gıda kolisi, 2 bin 694 aileye 303 bin 781 TL değerinde yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara giyim, ayakkabı yardımı, 8 bin aileye 94 bin 756 TL iftar verildi.  Bin 236 aileye 94 bin 127 TL kırmızı et yardımı, bin 552 aileye nakdi yardım ve diğer muhtelif yardımlar çerçevesinde ise bin 563 aileye 78 bin 250 TL değerinde yardım ulaştırdık."

Yapılan yardımlara vesile olan hayırseverlere de teşekkür eden Kurtaran, son olarak şu ifadelere yer verdi:

"Tüm bu hayırlara vesile olan asıl kahramanlar hayırseverlerimizdirler.  Onların yaptıkları hayırlarını ve yardımlarını muhtaçlara ulaştırdık. Kimi hayırseverlerimiz ile tespit ettiğimiz muhtaçlara birebir giderek ihtiyaçlarını gidermekle yetimlerin başını okşamakla yüzlerindeki tebessümlerine şahid olduk.  Rabbim yaptıkları hayırlarına karşılık kendilerine kat kat ecirler versin. Bununla beraber yardımların ulaştırılması konusunda fedakarlık yapıp gece gündüz demeden gayret eden tüm erkek ve bayan üye ve gönüllülerimize teşekkür ederiz. Rabbimiz kendilerinden razı olsun ve katında kendilerini mükafatlandırsın." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55