,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Umut Kervanı Mardin’de 560 ailenin yüzünü güldürdü

Umut Kervanı Mardin’de 560 ailenin yüzünü güldürdü
Mardin Umut Kervanı Vakfı, muhtaçların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Vakıf, Kurban Bayramı dolayısıyla 560 muhtaç aileye kurban eti ulaştırdı.

Mardin Umut Kervanı, merkez Artuklu ve Yeşilli ilçeleri ile Ortaköy Mahallesinde 560 aileye kurban eti ulaştırdı.

Hayırseverler ile fakir ve muhtaçlar arasında köprü vazifesi gören Mardin Umut Kervanı Vakfı, muhtaçların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Vakıf, Kurban Bayramı dolayısıyla 560 muhtaç aileye kurban eti ulaştırdı.

Vakıf gönüllülerinden oluşan ekipler, kesilen kurban etlerini parçalar haline getirdikten sonra eşit ağırlıkta poşetlere koydu. Yardım poşetlerine doldurulan etler fakir ailelere dağıtılmak üzere arabalara yerleştirildi.

Vakıf gönüllülerinden oluşan ekipler ile kampanyaya gönüllü olarak destek veren gençler, mahalle mahalle dolaşarak daha önceden tespit edilen fakir ve yetim ailelere kurban etlerini dağıttı.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Mardin Umut Kervanı Vakfı Temsilcisi Fatih Akman, sadece bayramlarda değil yıl boyunca gıda, giyim, barınma gibi temel ihtiyaçların yanı sıra maddi olarak binlerce mağdur ve muhtaç aileye yardım eli uzattıklarını söyledi.

Kendilerine vekâlet yoluyla kurban bağışlayarak hisse gönderen hayırseverlere teşekkür eden Akman, bu yılki çalışmalarının çok verimli ve bereketli geçtiğini söyledi.   

Mardin Umut Kervanı olarak 3 merkezde kurban organizasyonu gerçekleştirdiklerini kaydeden Akman, bu merkezleri Artuklu, Yeşilli ve Ortaköy olarak açıkladı.

“500'ü aşkın aileye kırmızı et ulaştırdık”

Akman, “Ortaköy’deki kardeşlerimiz hamdolsun 280 aileye, Yeşilli’deki kardeşlerimiz 160 aileye ve Artuklu’da da 120 aileye kurban eti ulaştırdı. Toplamda 500'ü aşkın aileye, Kurban Bayramı vesilesiyle kırmızı et ulaştırmış olduk. Bu çalışmada emeği geçen, bizimle koşturan, bayramdan fedakârlık eden, ailesinden ayrı kalıp kanın, hayvanların ve terin içinde, sıcağın altında koşturan üyelerimizden ve kardeşlerimizden Rabbim razı olsun.” dedi.

“İyilik elçisi olmaya çalışıyoruz”

Hayırseverlere seslenen Akman, şunları söyledi: “Evet, Kurban Bayramı’nı geçirmiş olduk. 500'ü aşkın aileye Mardin Umut Kervanı olarak ulaşmış olduk. Çalışmalarımız devam edecek. Her ay gıda yardımı zor oluyor, takdir edersiniz ki; Artuklu, Yeşilli ve Ortaköy’de onlarca yetim muhtaç ailemiz var. 100'ü aşkın birinci derece dediğimiz yetim ailemiz var ve bunlara her ay gıda ulaştırma çabasındayız. Kardeşlerimiz destek olduğu kadarıyla biz bunlara destek olmaya çalışacağız. Biz sadece köprü görevi görüyoruz ve kardeşlerimize bu gıdaları, bu kırmızı etleri verirken hep şunu diyoruz: Başını kaldır, bu işte minnet yoktur, sadece Allah rızası vardır. Biz sadece bu işin hamallığını yapıyoruz. Bunda böyle baş edecek bir şey yoktur. Hayırsever kardeşlerimizin elçiliğini yaparak iyilik elçisi olmaya çalışıyoruz. Kardeşlerimizin vermiş olduğu desteklerden, yapacakları yardımlardan dolayı Allah razı olsun diyoruz. Bize böyle bir imkânı verdiğiniz için Rabbim sizden de razı olsun.”  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55