,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 14 °C

Umut Kervanı: “Kurbanlarınızı umutla paylaşalım”

Umut Kervanı: “Kurbanlarınızı umutla paylaşalım”
Yaklaşık 10 gün önce başlattıkları çalışmalarında sona gelindiğini ifade eden Umut Kervanı Siirt Temsilcisi Salih Evin, hayırseverler ile fakirler arasında köprü vazifesi gördüklerini söyledi.

Umut Kervanı Siirt Temsilcisi Salih Evin, Kurban Bayramı çalışmalarına başladıklarını belitti ve hayırseverlere kurban bağışı çağrısında bulundu.

Umut Kervanı Siirt Temsilciliği, “Kurbanlarımızı Umutla paylaşalım” sloganıyla çalışmalarına başladı. Yaklaşık 10 gün önce başlattıkları çalışmalarında sona gelindiğini ifade eden Umut Kervanı Siirt Temsilcisi Salih Evin,  hayırseverler ile fakirler arasında köprü vazifesi gördüklerini söyledi.

Kurban bağışı çağrısında bulunan Evin, bu yıl kurban bedelinin 800 TL olarak belirlendiğini dile getirdi. ,

Evin,  “2018 yılı kurban çalışmalarına 10 gündür start vermiş bulunmaktayız. Bu sene, ‘Kurbanlarınız yetim, muhtaç ve fakirlere umut olsun’ sloganı ile yola çıktık. Yaptığımız çalışmalardan kısaca söz edecek olursak, tanıtıcı amaçlı afiş ve brandalar Siirt’in değişik yerlerine asıldı. 3 bin el ilanı dağıtıldı, kurban toplama amaçlı esnaf ve vatandaşlarımızı bire bir ziyaret ettik, bu çalışmalar neticesinde inşallah bu yıl 250 aileye kurban eti ulaştırmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“İçiniz rahat olsun, yardımlarınız yerine ulaşıyor”

Kurban kesim çalışmalarında özel ve işinde uzman bir ekip oluşturduklarını belirten Evin, hayvan alımlarına da başladıklarını söyledi.

Kurbanların temiz ve hijyenik ortamlarda kesileceğini belirten Evin, “İnşallah topladığımız kurbanları bayram günü muhtaç ailelere dağıtımı yapılacak. Bu yıl kurban kesim bedelini 800 TL olarak belirledik. Hayırseverlerin en fazla bizlere yöneltmiş olduğu sorulardan bir tanesi ‘Yardımlar acaba kime gidiyor?’ şeklindedir. Bu sorulara kısaca değinecek olursak, prosedür şu şekilde işliyor. Bizlere başvuran ailelere bir form veriliyor. Başvuruda bulunduktan sonra fakir tespit ekibimizle yerinde incelemek amacıyla evlerine ziyarette bulunuyoruz. Muhtaç olup olmadıkları noktasında birebir tespitlerde bulunuyoruz. Bu konuda çok titiz olduğumuz noktasında hayırseverlerin içi rahat olsun, yaptıkları yardımlar yerine ulaşıyor.” dedi

“Hayırsever kardeşlerimize çağrımızdır”

Yardım yaptıkları muhtaç aileler arasında Suriyelilerin de bulunduğunu ve son zamanlarda bazı çevrelerce yardım yapılmaması konusunda itirazlarda bulunduklarını hatırlatan Evin, şunları söyledi:

“Suriyeli kardeşlerimize yardım edilmemesi gerektiği ve dilencilik yaptıkları noktasında bazı duyumlar alıyoruz. Kesinlikle hayırsever kardeşlerimiz şunu iyi bilsinler ki, yardım ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimiz kesinlikle dilencilik yapmıyor ve çok temiz ve Müslüman ailelerdirler. Hatta yardım ettiğimiz aileleri bizzat kendimiz tespit etmişiz ve bu aileler gidip başka yerlere biz muhtacız deyip başvuruda da bulunmuş değiller. Yerli olsun yabancı olsun yardıma muhtaç birçok aile bulunmakta, buradan hayırsever kardeşlerimize çağrımız, bizlere bu konuda yardımcı olsunlar. Allah şimdiden hayırlarını kabul etsin ve bu vesile ile tüm İslam âleminin Kurban bayramını tebrik etmek istiyorum. Başta Arakan, Suriye, Müslümanların başlıca davası olan Filistinli ve zulüm altında olan diğer bütün İslam coğrafyalarında yaşayan bütün kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını, aynı şekilde zalimlerin, kâfirlerin yıkılışını ve kahrı perişan olması Allah’tan niyaz ediyor ve bütün İslam âleminin Kurban bayramını tebrik ediyorum.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55