,
  • BIST 8886.87
  • Altın 2238.808
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.1125
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 21 °C

Umut Kervanı: "Kurbanlarımızı umutla paylaşalım"

Umut Kervanı: "Kurbanlarımızı umutla paylaşalım"
Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla değerlendirmelerde bulunan Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, kurbanların umutla paylaşılıp, ihtiyaç sahiplerinin sevindirilmesi gerektiğini söyledi.

Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, kurbanların umutla paylaşılıp, ihtiyaç sahiplerinin sevindirilmesi gerektiğini söyledi.

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla değerlendirmelerde bulunan Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, kurban ibadetinin Hazreti Adem'le başlayıp, Hazreti İbrahim'le sürdürüldüğünü söyledi.

Kurban kesmenin İslam dininde önemli bir ibadet olduğunu belirten Elelçi, Müslümanların bu ibadeti gereği gibi ifa etmeleri gerektiğini vurguladı.

Elelçi, "Dünya Müslümanları olarak, bizim bu ibadete bakış açımız önem arz etmektedir. En önemli durumlardan biri ise dayanışmayı, kaynaşmayı sağlayan önemli bir ibadet olmasıdır. Müslümanlar olarak buna gerekli önemi, katkıyı sunmamız lazımdır. 'Kurban teslimiyettir, paylaşmak güzeldir.' esasına dayalı olarak konuşmamız gerekirse Allah, Hazreti İbrahim'i Hazreti İsmail'le sınadıktan sonra bunun karşılığını, kendilerine sunmuş olduğu bir koçla bildiriyor. Müslümanlar da bu koçu, kurbanı her yıl kesmektedirler. Bu, teslimiyet ve bağlılığı göstermesinin yanı sıra yılda bir sefer de olsa et yüzü görmeyen insanlara, mazlumlara kurbanlıkları ulaştırma noktasında önem arz eden bir durumdur." dedi.

"Hedefimiz, binlerce mazluma et ulaştırmaktır"

Diyarbakır Umut Kervanı olarak, her yıl yapmış oldukları çalışmayı bu yıl da sürdüreceklerini bildiren Elelçi, şunları söyledi:

"Gerekli altyapıyı, çalışmalarımızı tamamlamışız. Bu amaçla startımızı vermiş bulunmaktayız. İnşallah hedefimiz, binlerce mağdur, mazlum insana bu kurbanda da et ulaştırmak olacaktır. Bize başvurmak isteyen hayırseverlerle alakalı olarak çalışmalarımız mevcuttur. Bununla ilgili belli bir yol bulunmaktadır. Vekâleti, doğrudan kurumumuza başvurmaları halinde alabiliriz. Bizim iletişim numaramız internet sitemizde mevcuttur, gerekirse bu şekilde de bize ulaşıp vekâlet verebilirler."

"Kurbanlarımızı umutla paylaşalım"

İhtiyaç sahiplerinin kendilerinden beklentisinin bayağı fazla olduğunu kaydeden Elelçi, "Hayırseverlerden beklentimiz, kurbanlarını bize teslim ettikleri takdirde en güvenilir, en hijyenik bir ortamda ihtiyaç sahiplerine ulaştırmamızdır. Kurbanlarımızı umutla paylaşalım ki ümit içerisinde olan bu mağdur, mazlum insanlara bir an önce kurbanları ulaştırabilelim. Onlar dualarıyla hayırseverleri desteklesinler, hayırseverler de kurbanlıkları kesmekle toplum içindeki bu dayanışmayı, bu güveni oluştursunlar. Kurban sadece boğazlamak değildir. Bunun altında yatan en önemli unsur, Hazreti İbrahim'in duruşu, teslimiyettir. Hazreti İsmail'in de ona karşı olan itaatidir. Bu maksatla meseleye baktığımızda inşallah bunun anlamını daha iyi kavramamız söz konusu olacaktır. Bu münasebetle inşallah bu yıl da elimizden geldiği kadar fakir ve mağdur ailelere etleri ulaştırmayı arzuluyoruz. Bu hususta emeği geçen bütün hayırseverlerden rabbim razı olsun, hayırlarını kabul etsin." ifadelerini kullandı.

Kurbanlık kesim işlemi bayramın ilk günü başlayacak

Elelçi, Kurban Bayramı'nın ilk günü öğleden sonra başlayacak kurbanlık kesim işlemlerinin bayramın sonuna kadar devam edeceğini de sözlerine ekledi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55