,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C

Umut Kervanı: "Kurbanlarımızı Umutla Paylaşalım"

Umut Kervanı: "Kurbanlarımızı Umutla Paylaşalım"
Her yıl Kurban Bayramı’nda on binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıran Umut Kervanı Vakfı, bu yılki kurban çalışmalarını "Kurbanlarımızı Umutla Paylaşalım" sloganıyla yapacaklarını duyurdu.

Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, Kurban Bayramı çalışmalarını başlattıklarını belirterek, hayırseverlere kurban bağışı çağrısında bulundu.

Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, Kurban Bayramı dolayısıyla kurban bağışı ve kesim çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Kurban çalışmalarına ilişkin İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Özaslan, bu yılki kurban bedelinin 800 TL olarak belirlendiğini söyleyerek, hayırseverlere kurban bağışı çağrısında bulundu.

Özaslan, Gaziantep’te vakıflarına kayıtlı 5 bin fakir ve muhtaç aile olduğunu hatırlatarak, hedeflerinin ise 3 bin aileye yardımda bulunmak olduğunu söyledi.

Bu yılki kurban bedelinin ise 800 TL olarak belirlendiğini hatırlatan Özaslan, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Umut Kervanı Vakfı olarak hayırseverlerin bağışladığı kurbanlarının etlerini ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmasında aracı olacaklarını belirtti.

Her sene olduğu gibi bu senede kurbanlıklar temin etmek için erkenden hazırlıklara başladıklarını ve hayırseverler ile fakirler arasında köprü vazifesi gördüklerini söyleyen Özaslan, "Bir Ramazan ayını ve akabinde bir Ramazan Bayramı’nı yaşadık. Aynı zamanda biz Umut Kervanı olarak hem Ramazan ayı içerisinde hem de Kurban Bayramı münasebetiyle, bir de yıl boyunca yardımlarımızı devam ettirmeye çalışıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

"İhtiyaç sahibi ailelere et ulaştırmak için çabamız devam ediyor"

Özaslan, Ramazan Bayramı'nda gıda başta olmak üzere giyim ve nakdi yardım olarak yaklaşık 2 bin aileye ulaştıklarını hatırlatarak, "Allah-u Teala’ya hamdolsun elimizden geldiği kadar fakir ve muhtaçlara yardımcı olmaya çalıştık. Ramazan ayını ve bayramını geride bıraktık. Ramazan Bayramı'ndan sonra da malumunuz Kurban Bayramı var. Kurban Bayramı ile ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Bütün hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Allah nasip ederse evine et girmeyen muhtaç ve ihtiyaç sahibi ailelere Kurban Bayramı günü ulaştırılmak üzere hazırlıklarımız başladı. Kurban Bayramına kısa bir süre kaldı. Dolayısıyla Allah nasip ederse eğer o güne de ulaşırsak yine her sene olduğu gibi kurban kesmeyen ve durumu müsait olmayan İhtiyaç sahibi ailelere kurban etini aynı gün içerisinde ulaştırmak adına bir çalışmamız var. Ekiplerimiz şu an bu konuda hazırlanıyor. Allah nasip ederse aynı gün içinde ihtiyaç sahibi olan ailelere et ulaştırmak için inşallah çabamız ve gayretimiz devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"Kurban Bayramı’nda 3 bin aileye ulaşmayı hedefliyoruz"

Bu seneki Kurban Bayramı’nda fakir ve muhtaç aileleri sevindirmek için hayırsever Gaziantep halkını kurban yardımlarında vakıflarını aracı kılmalarını isteyen Özaslan, Gaziantep’te vakıflarına kayıtlı 5 bin fakir ve muhtaç aile olduğunu hatırlatarak, hedeflerinin ise 3 bin aileye yardımda bulunmak olduğunu söyledi.

Özaslan, "Kurban Bayramı’nda 3 bin aileye ulaşmayı hedefliyoruz. Fakat bununla ilgili de biz ne kadar fazla aileye ulaşırsak o kadar çok güzel olacaktır. Hayırseverlerimizin Umut Kervanı Vakfı’na gelerek kurbanlarını vakfımıza bağışlayarak, Umut Kervanı Vakfı üzerinden fakir ailelere ulaşmalarını sağlayacağız. Vakıf olarak aynı zamanda biz kurban bağışı alıyoruz. Vakfımıza kurban bağışlayanların kurbanlarını kesip, parçalayıp, poşetleyip ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için bir çabamız var. Biz bunun programını bayramdan önce yapıyoruz. Şu anda bu şekilde bir çalışmamız var. 2 bin 500 ve 3 bin arası aileye inşallah ulaşmayı hedefliyoruz. Vakıf olarak canlı hayvan, kurban ve kurban eti bağışı alıyoruz. Bu konudaki taleplerimiz hayırseverin isteğine bağlıdır. Eğer nakdi olursa kurban bedelimiz 800 liradır. Bu konuda bize kurban bedelini ulaştırmak isteyen hayırseverlerimiz olduğu zaman kurbanlarını biz alıyoruz, biz kesiyoruz, onların adına vekalet alıyoruz, vekalet aldıktan sonra kesip ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz."şeklinde konuştu.

Her sene olduğu gibi bu sene de kurbanlık temin etmek için erkenden tüm hazırlıklara başladıklarını ve kentin değişik noktalarında belediyenin belirlemiş olduğu alanlarda kesimde yapacaklarını ifade eden Özaslan, şunları söyledi:

"Kesim yerlerimiz var. Her sene yaptığımız gibi özellikle belediyenin belirlemiş olduğu uzay çatılı pazar yerlerinde elimizden geldiği kadar hijyene dikkat ederek burada kesim yapıp ve kesimden sonra belli yerlerde depolarımız var. Bu depolarda etler parçalanıyor, poşetlere dolduruluyor. Buradan da ekipler üzerinden ihtiyaç sahibi ailelere et dağıtmaya çalışıyoruz. Bayramın birinci günü bizde kayıtlı olan tüm ailelere etlerini ulaştırıyoruz."

"Veren el her zaman için alan elden daha hayırlıdır"

Bu yılki kurban çalışmalarını "Kurbanlarımızı Umutla Paylaşalım" sloganıyla yapacaklarını anımsatan Özaslan, "Umut Kervanı olarak 'Kurbanlarımızı Umutla Paylaşalım' sloganıyla umutla bekleyen fakir ailelere bu kurban etlerimizi ulaştıralım. Onların evlerine et girsin. Nice ihtiyaç sahibi ailemiz var ki belki yılda bir defa bile etin tadını tadamıyor. Ama Kurban Bayramı geldiği zaman hayırseverlerin de bağışlamış olduğu kurban etleri ile evlerine et giriyor, yüzleri gülüyor. Biz de buna vesile oluyoruz. Bunda asıl sevabı alanlar ise hayırseverlerdir. Veren el olmak kadar, bu işe vesile olmak kadar ve bu işi yerine ulaştırma kadar güzel bir şey yoktur. Peygamber Efendimiz ‘Veren el her zaman için alan elden daha hayırlıdır’ diyor. Bizlerde Umut Kervanı olarak Bu hayra vesile olmak ve hayırseverlerimizi bu işe teşvik etmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz."diye konuştu.

Kurban bedelinin 800 TL olarak belirlendi

Bu yılki kurban bedelinin 800 TL olarak belirlendiğini hatırlatan Özaslan, hayırseverlere kurban bağışı çağrısında bulunarak, "Buradan hayırseverlere bir çağrımız var. Belki sizler müsaitlik açısından, gerek gerçek manada ihtiyaç sahibi aileleri tespit etme açısından belki ulaşamıyorsunuzdur. Ama biz Umut Kervanı olarak Gaziantep'in her bölgesindeki özellikle de kırsal mahallelerde gerçekten kurban etine ihtiyacı olan aileleri daha önceden tespit etmişiz, şu an elimizde 5 binin üzerinde kayıtlı ihtiyaç sahibi aile var. Keşke imkânımız olsaydı, bu 5 bin ailenin hepsine bizler bayram günü ulaşabilseydik. Ama bu konuda bizim imkânlarımız sınırlıdır. Bizim imkanlarımız hayırseverlere bağlıdır. Eğer hayırseverler bu konuda bizlere ulaşırlarsa bizim de imkanlarımız onların bizlere ulaştığı kadar fakir ailelere ulaşacaktır. Bu konuda Umut Kervanı Vakfı aracılığıyla kurban bağışında bulunmalarını istiyoruz."diye belirtti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55