,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 23 °C

​Umut Kervanı İstanbul’da kurban vekâletlerini yerine getirdi

​Umut Kervanı İstanbul’da kurban vekâletlerini yerine getirdi
Umut Kervanı, kurban bağışında bulunan hayırseverlerin vekâletlerini muhtaçlara ulaştırmak ve kurbanlarını "Umut Kervanı Kurban Organizasyonu" gerçekleştirdi.

​Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde kurban organizasyonu gerçekleştiren Umut Kervanı, İstanbul’da yüzlerce gönüllüsüyle birlikte kurban kesimlerini gerçekleştirdi.

Mübarek Kurban bayramı vesilesiyle aylardır çalışma yapan Umut Kervanı, kurban bağışında bulunan hayırseverlerin vekâletlerini muhtaçlara ulaştırmak ve kurbanlarını "Umut Kervanı Kurban Organizasyonu" tarafından kestirmek isteyen vatandaşların vekâletlerini alarak, yüzlerce gönüllüsüyle kurban organizasyonunu gerçekleştirdi.

"Gönüllülerimiz, bu mübarek günde ailelerini bırakıp yardımımıza koştular"

Yaptıkları kurban organizasyonu hakkında konuşan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, vakfa bağışta bulunan ve organizasyonun gerçekleşmesinde büyük emeği geçen gönüllülerine teşekkür etti.

Kurtaran, "Öncelikle herkesin Kurban Bayramı’nı tebrik ederim. Şu anda burada hummalı bir çalışma var. Umut Kervanı Vakfı olarak aldığımız kurban vekâletlerini kesiyoruz. Bir taraftan vekâletler alınıp kurbanlar kesilirken diğer taraftan etlerin parçalanması için masalara gönderiliyorlar. Daha sonra kemik ve et parçalanması için ayrı ayrı tezgâhlara gönderiliyor. Etler hisse yapıldıktan sonra tespit edilen fakir ailelere dağıtılacak. Gönüllü kardeşlerimiz sabah namazından beri buradalar. Vakfımızın gönüllülerine çok teşekkür ediyoruz. Rabbim kendilerinden razı oldun. Bu mübarek günde kendi ailelerini bırakıp yardımımıza koştular. Fakirlere et ulaştırma çabasındalar. İnşallah akşama doğru dağıtımlarımızı da gerçekleştireceğiz. Dağıtımlarımız bayramın 2’nci ve 3’üncü gününde olacak." şeklinde konuştu.

"Kurban kesiminin bütün aşamalarında hijyen kurallarına dikkat edildiğini gördük"

 "Umut Kervanı Kurban Organizasyonu" nu yerinde denetleyen Kimyagerler Derneği Marmara Bölge Temsilcisi Ahmet Aktaş, "Bugün Kurban Bayramı. Umut Kervanının kurban kesim yerini ziyaret ettik. Çalışmaları burada yerinde denetledik. Kurbanın kesimi, parçalanması ve takdim edilmesi gibi bütün aşamalarda hijyen kurallarına özen gösterildiğini gördük. Bu açıdan umut verici bulduk. Çalışmalarının büyüyerek devam etmesini dileriz." dedi.

"Organizasyondan çok memnun kaldık"

Daha önceden de Umut Kervanının hizmetlerini duyduğunu ve yaptıkları çalışmalar sebebiyle kurban hissesini buraya verdiğini söyleyen Hasan Lale, "Organizasyonu beklediğimden daha iyi bir performans sergiliyorlar. Bir kardeşlik atmosferi içerisinde çalışıyorlar. Kurban hissemi verdiğim için daha da memnun oldum. Allah hayrımızı ve hayırlarını kabul etsin." diye konuştu.

İslam âleminin bayramını kutlayan Kahraman Elçiboğa ise, projeden çok memnun olduğunu söyleyerek projeyi koordine edenlere teşekkür etti.

Vakfa kurban hissesi veren Necdet Ocak da organizasyonu çok beğendiğini dile getirdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55