,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

Umut Kervanı: "İhtiyaç sahibi ailelere et ulaştırmanın gayretindeyiz"

Umut Kervanı: "İhtiyaç sahibi ailelere et ulaştırmanın gayretindeyiz"
Her yıl on binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıran Gaziantep Umut Kervanı, bu Kurban Bayramı'nda da binlerce ihtiyaç sahibi aileye "Kurbanlarımızı Umutla Paylaşalım" sloganıyla kurban eti ulaştırmayı hedefliyor.

​Kurban Bayramı'nda fakirlerin yüzünü güldürmeyi amaçlayan, Gaziantep Umut Kervanı, fakirlere et dağıtmak için yüzlerce kurban kesti.

Kentin değişik noktalarında kurban kesimi yapan Gaziantep Umut Kervanı, Kurban Bayramı’nın ilk gününde hummalı bir çalışma yürüterek, binlerce aileye kurban eti ulaştırmak için üye ve gönüllüleriyle bayram namazının ardından başlayarak gün boyunca kurban kesimi yaptı.

Uzman kişiler tarafından tekbir ve salavatlar eşliğinde kesilen kurbanlıklar, parçalanarak fakir ailelere dağıtılmak için hazır hale getirildi. Kurbanlarını İslami usullere göre kestirmek isteyen vatandaşların da Umut Kervanı başta olmak üzere İslami yardım kuruluşlarını tercih ettiği görüldü.

Dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar da oluşturulan kurban kesim alanlarında kesim yapan Umut Kervanı ve İslami yardım kuruluşları aracılığıyla kurban kesme ibadetlerini gönül rahatlığıyla yerine getirmenin mutluluğunu yaşadı.

Kurbanlıkların kesilmesinden sonra kendilerine düşen hisseleri alan vatandaşlar, parçaladıkları etlerin bir kısmını ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için Umut Kervanına bağışta bulundu.

Gaziantep Umut Kervanı Vakfı Başkanı Mustafa Özaslan, her yıl Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu bayramda da hayırseverlerin bağışladığı kurbanları kesip ihtiyaç sahibi olan ailelere ulaştırmak için gayret içerisinde olduklarını söyledi.

Vatandaşların kurbanlarını İslami usullerle kestirmek için daha çok hayır kurumlarını tercih ettiklerini belirten Özaslan, "Bağış yapmayan vatandaşlarımızın kurbanlarını kesip, tekrardan onlara veriyoruz. Bağış aldığımız kurbanları bugün içerisinde bizlere bağlı olan gönüllü kardeşlerimiz aracılığıyla daha önce tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi ailelere teslim ediyoruz. Vatandaşlarımız kurbanlıklarını kesecek temiz ve güvenilir yerler arıyorlar. Bu noktada bizleri tercih ediyorlar. Kurbanlarını hayır kurumlarında kestiren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kurbanlarını kestirdikleri gibi bununla birlikte de hayır kazanıyorlar. Çünkü buradaki çalışma, ihtiyaç sahibi ailelere yönelik olduğu için onlarda bu hayırdan kazanç sağlıyorlar." ifadelerini kullandı.

Kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlardan Muzaffer Çelik ise "Rabbim bizlere de nasip etti, biz de kurbanımızı aldık. Vakıftaki ağabeylerimiz güvenilir oldukları için onlara kestiriyoruz ve Allah onlardan razı olsun. Kurban kestiğimiz için mutluyuz, Allah’a hamdolsun. Hem Allah için kurban kesiyoruz hem çocuklar seviniyor hem de komşulara et veriyoruz, onlar seviniyor." diye konuştu.

Hüseyin Şahin ve Mehmet Yaşar, "Kurbanımızı kestik ve hayırlı uğurlu olsun.  Kurban kesmeyi Allah bütün Müslümanlara nasip etsin. Çok mutluyuz, sevinçliyiz. İhtiyaç sahiplerine yardımcı olmak için kurbanımızı Umut Kervanı Vakfı’na kestirdik." şeklinde konuştular. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55