,
  • BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Umut Kervanı Diyarbakır'ın 3 ilçesinde kurban eti dağıttı

Umut Kervanı Diyarbakır'ın 3 ilçesinde kurban eti dağıttı
Kurban Bayramı dolayısıyla vekalet verilen ve bağışlanan kurbanlıkların kesimini gerçekleştiren Umut Kervanı, Diyarbakır'ın Ergani, Bismil ve Çınar ilçelerindeki fakir ve muhtaç ailelere kurbanlık et ulaştırarak ailelerin yüzlerini güldürdü.

​Umut Kervanı, Diyarbakır'ın Ergani, Bismil ve Çınar ilçelerinde kestirdiği kurbanlıkların etlerini yüzlerce aileye ulaştırdı.

Umut Kervanı Ergani’de 180 aileye kurban eti ulaştırdı

Türkiye genelinde muhtaç ailelere yardımlarda bulunan Umut Kervanı, Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde daha önceden tespit ettiği, aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 180 aileye kurban eti ulaştırdı.

Konu hakkında açıklama yapan Umut Kervanı Vakfı Ergani Yetkilisi Mustafa Öz, günler öncesinden kurban hazırlıklarına başladıklarını söyledi.

Hayırsever vatandaşların bağışladığı etleri bekletmeden ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirten Öz, “Bizler Kurban Bayramı münasebetiyle haftalar önce çalışmalarımıza başlayarak hayırseverlerin kurban bağışlarını aldık. Bayramın birinci günü kurbanlarımızı kestik, ikinci günü dağıtımlarını yaptık. 180 aileye kurban eti dağıttık. Adreslerinde bulunmayıp misafirliğe veya çalışmaya gidenlerin etlerini derin dondurucularda muhafaza ederek paylarını ayırdık. Rabbim, gerek kurban bağışında bulunan gerekse de çalışmalarda emeği geçenlerin kurbanlarını, hayırlarını kabul etsin." ifadelerini kullandı. 

Umut Kervanı Bismil’de yüzlerce aileye kurban etti dağıttı

Umut Kervanı, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde bu Kurban Bayramı'nda da yüzlerce yetim, muhtaç ve mağdur aileye kurban eti dağıttı.

2008’den bu yana ilçede bulunan fakir, yetim ve muhtaç ailelere her yıl Kurban Bayramı'nda hayırseverlerin bağışladıkları kurbanlıkları kesip dağıttıklarını söyleyen Umut Kervanı'nın Bismil'deki yetkililerinden Fuat Ayaş, "Bu yıl da hayırseverlerden topladığımız 50 tane küçükbaş hayvanı hayırlısıyla kestik, daha sonrada yüzlerce fakir, muhtaç ve yetim ailelere kurbanlarımız dağıtık. Kurbandan kurbana evlerine et giren aileler. Biz buna birebir şahit oluyoruz. Özelikle kurban bayramlarında muhtaç aileler, bizi arayarak kurban eti talebinde bulunuyorlar. Bizler de Allah'ın izniyle hayırseverlerin bize verdikleri kurbanları onlara veriyoruz. Kurban eti verdiğimiz aileler bize hayır dualarında bulunuyorlar. Bu konuda hayırseverlerden yardım yapmalarını her zaman talep ediyoruz. Biz hayırseverlere diyoruz ki; sizin yaptığınız yardımlar her ne kadar artarsa, ulaşabileceğimiz, sevindirebileceğimiz yetim aile ve muhtaç ailelerin sayısı da o kadar artacaktır. Biz bu umutla çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

kurban Bayramı'na birkaç gün kala yetim ailelerinde bulunduğu 20 aileye gıda yardımında bulunduklarını belirten Ayaş, hayırsevere ve çalışmalarda yer alan üye ve gönüllülerine teşekkür etti.

Umut Kervanı Çınar'da kurban eti dağıttı

Türkiye genelinde muhtaç ailelere yardımlarda bulunan Umut Kervanı, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde daha önceden tespit ettiği, aralarında Suriyelilerin de bulunduğu 500 aileye kurban eti ulaştırdı.

Umut Kervanı ekipleri, kesilen kurban etlerini parçalar haline getirdikten sonra eşit ağırlıkta poşetlere koydu. Yardım poşetlerine doldurulan etler, fakir ailelere dağıtılmak üzere arabalara yerleştirildi. Daha sonra, tespit edilen fakir ailelere kurban etleri ulaştırıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Umut Kervanının Çınar'daki yetkililerinden Vedat Aydın, "Çınar Umut Kervanı olarak her sene yaptığımız gibi bu sene de Kurban Bayramı'nın ikinci günü kurbanlarımızı kestik. Vatandaşların, hayır sahiplerinin bize emanet olarak verdikleri kurbanları Çınar'daki muhtaç, yoksul özellikle yetim ailelere dağıttık. Bu sene Çınar'da 500 aileye kurban eti ulaştırdık." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55