,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 20 °C

Umut Kervanı depremzedelere umut olmaya devam ediyor

Umut Kervanı depremzedelere umut olmaya devam ediyor
Kahramanmaraş merkezli 11 ili vuran depremlerin oluşturduğu mağduriyetler devam ederken, yardım kuruluşları da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki depremler, Kahramanmaraş, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açarken, ilk günden bu yana deprem bölgelerinde faaliyetlerini sürdüren yardım kuruluşları da iki büyük deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışıyor.

Yaptığı yardım çalışmalarıyla halkın takdirini kazanan Umut Kervanı, bölge illerinde olduğu gibi Gaziantep'te de yoğun bir çalışma yürütüyor.

Gaziantep merkezinin yanı sıra; İslahiye, Nurdağı ve Adıyaman, Kahramanmaraş bölgelerindeki depremzedeler için gece-gündüz durmadan yüzlerce üye ve gönüllüsüyle hummalı bir çalışma içerisine giren Umut Kervanı Gaziantep, yardım faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

Umut Kervanı Gaziantep'in yardım seferberliğine 7'den 70'e herkes destek olmaya çalışırken, yapılan çalışmalar, bölge halkının da teveccühünü kazanıyor.

Yaptıkları çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Umut Kervanı Gaziantep Başkanı Mustafa Özaslan, depremin ilk gününden itibaren sahada olduklarını, Gaziantep normale dönünce diğer şehirlere yardıma gittiklerini söyledi.

‘’Depremin ilk gününden itibaren sahadayız’’

Halkın her türlü ihtiyacı için seferber olduklarını belirten Özaslan, ‘’Umut Kervanı Gaziantep olarak ilk günden itibaren depremzede halkımıza yardımcı olma adına sahaya indik. Sahada da halkımıza hem barınma anlamında hem de gıda anlamında yardımcı olmaya çalıştık. Halkımızın ciddi bir mağduriyeti vardı. Dışarıda kalan vatandaşlarımızın ciddi gıda sıkıntısı vardı. Bu sıkıntıların çözümü için bütün üye ve gönüllülerimizle sahaya indik. Vatandaşlarımızın aç kalmaması adına bir mutfak oluşturduk ve bu mutfakta günlük ortalama 10 bin kişiye yemekler dağıttık. Farklı yemekler de hazırlayıp depremzedelere ulaştırmaya çalıştık. Aynı zamanda Gaziantep'in dört bir tarafına kaynayan yemeklerimizi araçlarımıza koyup insanların kalabalık oldukları, sığındıkları yerlerde yemek dağıtımı yaptık. İlk birkaç gün fırınlar kapalı olduğu için ekmeğe ulaşım noktasında alakalı problemler vardı. Umut Kervanı olarak hemen birkaç fırınla anlaşma yaptık ve halka ücretsiz ekmek dağıtımında bulunduk. Hayırseverlerimizin de destekleriyle 1 hafta boyunca ücretsiz ekmek dağıttık.’’ şeklinde konuştu.

‘’İlçelere ve köylere de ulaştık’’

Yemek dağıtımlarının yanında lojistik destekte sağladıklarını belirten Özaslan, ’’Deprem sonrası deprem bölgelerinde acil ihtiyaç duyulan battaniye, ekmek, su, elektrikli ısıtıcı, hazır gıda, meyve suyu, ışıldak, bebek bezi, hijyen malzemeleri, mont, bot ve benzeri malzemelerin depremzede kardeşlerimize dağıtımını sağladık. Sadece şehir merkezine değil şehrimizin ilçelerine ve deprem bölgelerine de desteklerimizi aralıksız bir şekilde sürdürdük. Bu bölgelere lojistik destek sağlayarak gerek gıda gerek battaniye, ısıtıcı gerekse de hijyenik malzeme temin ettik. Aynı zamanda köylerimize de yardımlarımız devam etti. Mobil araçlarımız ulaşılmayan köylere gıda dağıtımına çıktılar. Köylerdeki depremzede kardeşlerimizin de ihtiyaçlarını elimizden geldiğince gidermeye çalıştık.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Kahramanmaraş ve Adıyaman’a da ulaştık’’

Sadece Gaziantep’te değil Kahramanmaraş ve Adıyaman’a da ulaştıklarını belirten Özaslan, “Gaziantep’in yanı sıra Kahramanmaraş ve Adıyaman’da da seyyar mutfaklarımızı kurduk. O bölgelerde de sıcak yemek yapımı gerçekleştirdik. O bölgelerde çalışmalarımız halen aktif olarak devam ediyor. Kahramanmaraş’taki aşevimizde günlük 25 bin kişilik yemek dağıtımımız hala ediyor. İlçelerde ve köylerde yardımlarımız devam ediyor. Hem Kahramanmaraş’ta hem Adıyaman'da seyyar mutfaklarımızdan sıcak yemek servislerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın yemek, battaniye, su ve soba ihtiyaçları var. Isınma ve barınma ile ilgili çok talepler geliyor. Vatandaşlarımızın taleplerini gidermeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

‘’Bu süreç uzun sürecek’’

Sürecin uzun süreceğini belirten Özaslan, ‘’Bu süreç çok uzun sürecek. Deprem bölgesindeki kardeşlerimizin mağdur olmaması için bizler inşallah sahada olacağız. Kardeşlerimizin acılarını paylaşıp ihtiyaçlarını gidermek için de elimizden gelen bütün gayreti sarf edeceğiz. Ramazan ayında da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tüm hayırseverlerimizden deprem bölgesindeki kardeşlerimiz için desteklerini bekliyoruz. Hayır sahiplerine diyoruz ki, ileriye dönük sürekli ihtiyaçlar hasıl olacak. Yine biz Umut Kervanını aracı kılarak depremzede kardeşlerimize ulaşmaya çalışırsanız her zaman için sizin yanınızdayız. Umut Kervanı aracılığıyla depremzede kardeşlerimize yardım elini uzatalım. Onlardan elimizi çekmeyelim. ’’ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55