,
  • BIST 9679.8
  • Altın 2486.484
  • Dolar 32.443
  • Euro 34.4461
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 18 °C

Umut Kervanı Covid-19 tedbirleri altında kurban kesimi ve dağıtımına başladı

Umut Kervanı Covid-19 tedbirleri altında kurban kesimi ve dağıtımına başladı
Kurban Bayramı'nda fakirlerin yüzünü güldürmeyi amaçlayan Umut Kervanı, Batman'da binlerce aileye kurban eti dağıtmaya başladı.

 

Alınan kurbanlık vekaletleri, hijyenik bir ortamda, veteriner kontrolünde kesilip parçalara bölünerek tespit edilen başta yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin adreslerine götürülerek teslim ediliyor.

Her yıl on binlerce muhtaç aileye kurban eti ulaştıran Umut Kervanı, bu Kurban Bayramı'nda da Batman'da pandemi sürecinde kesim ve dağıtım işleri yapılırken, sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına azami gayret gösterilerek binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti dağıtmaya başladı.

Pandemi tedbirleri gereği aylar öncesinden çalışmalara başlayan ve bayramın birinci gününden beri hummalı bir çalışma yürüten Umut Kervanı, binlerce aileye kurban eti dağıtımına üye ve gönüllülerinin yardımıyla başladı.

Dün steril ve hijyen ortamında kesilen kurbanlıklar soğuk hava depolarında dinlendirilirken, bugün parçalanıp paket haline getirildikten sonra yetim, fakir ve muhtaç ailelere dağıtımı yapıldı.

Kurban eti alan birçok aile ise dernek üye ve gönüllülerine bayram şekeri ikram ederek teşekkürlerini iletti.

Yüzlerce üye ve gönüllüleriyle mağdur ailelere et ulaştırmak için adeta seferber olduklarını aktaran Batman Umut Kervanı Başkanı Mehmet Ali Işık, bayram boyunca fakirlerin yüzünün gülmesi için yoğun bir çaba içerisine girdiklerini söyledi.

Umut Kervanı Covid-19 tedbirleri altında kurban kesimi ve dağıtımına başladı

"Batman'ın en hijyen ve temiz ortamı olan kesimhanesinde kesimlerimizi gerçekleştiriyoruz"

Tüm İslam aleminin ve Batmanlı hemşerilerinin Kurban Bayramı'nı tebrik eden Işık, açıklamasında, "Kurban Bayramı vesilesiyle bütün dünyada esaret altında olan Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Her yıl yüzlerce kurban kesimini vekalet doğrultusunda Batman'ın en hijyen ve temiz ortamı olan kesimhanesinde kesimlerimizi gerçekleştiriyoruz. 2020 yılı içerisinde pandemi salgın hastalığından dolayı çalışmalarımızı aksatmamaya çalışarak ve pandemi kuralları gereği tedbirlerimizi alarak çalışmalarımıza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Umut Kervanı Covid-19 tedbirleri altında kurban kesimi ve dağıtımına başladı

"Başta yetimler olmak üzere binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıracağız"

Işık, verilen vekâletler doğrultusunda kurbanlıkların kesim, paketleme ve dağıtımlarına başladıklarını belirterek "Hayırseverlerin bize verdikleri vekâletler doğrultusunda dün bayram namazından hemen sonra yüzlerce kurbanın kesimini gerçekleştirdik. Üye ve gönüllerimiz ile beraber bu mübarek günler içerisinde bayramın dört günü başta yetimler başta olmak üzere kayıtlarımızda bulunan binlerce ihtiyaç sahibi ailelere inşallah kurban etlerini kendilerine ulaştıracağız." dedi.

Umut Kervanı Covid-19 tedbirleri altında kurban kesimi ve dağıtımına başladı

"Hayırseverlerin yardımıyla kurban kesimlerimiz devam edecektir"

Kurban vekâletlerinin bayramın dördüncü günü ikindi namazı vaktine kadar devam ettiğinin altını çizen Işık, "Buradan tekrar hayırseverlere seslenmek istiyorum. Malumunuz Kurban Bayramı dört gündür. Dördüncü günün ikindi namazına kadar kişiler kurbanlarını kesip dini vecibeleri yerine getirebilirler. Umut Kervanı olarak buradan çağrıda bulunmak istiyoruz; kurbanda kılları adedince kişiye hayır vardır. Bu mübarek hayırdan kendinizi eksik bırakmamak için dahi olsa bizi vekil tayin ederek kurbanlarınızın kesim, paketleme ve dağıtımlarını yaparak başta yetimlere ardından da ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız inşallah. Allah-u Teâlâ bize vekâletlerini vererek kurbanlarını kesip dini vecibelerini yerine getirenlerin hayırlarını kabul etsin inşallah." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55