,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

​Umut Kervanı: Bu yıl hacda kesilemeyen kurbanları STK’lar üzerinden keselim

​Umut Kervanı: Bu yıl hacda kesilemeyen kurbanları STK’lar üzerinden keselim
​Coronavirus nedeniyle hac ibadetinin yapılmayacağını hatırlatan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Cemal Çınar, kutsal topraklarda kurban kesilemeyeceğini, STK'lar aracılığıyla kurban ibadetinin ifa edilmesi çağrısında bulundu.

 

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurban ibadetini yerine getirmek ve kurban bağışında bulunmak isteyen Müslümanlara çağrıda bulunan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Cemal Çınar, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene hac olmayacağı için orada kesilemeyen kurbanların STK’lar üzerinden kesilerek dünyanın birçok ülkesinde bulunan fakir ve muhtaçlara ulaştırılması gerektiğini söyledi.

​Umut Kervanı: Bu yıl hacda kesilemeyen kurbanları STK’lar üzerinden keselim

Cemal Çınar Hoca 

"Kurban, dünyanın tarihi kadar eski, ömrü kadar uzun bir ibadettir"

Kurban ibadetinin tarih boyu gönderilen ilk peygamberden son peygamber olan Hazreti Muhammed'e (Sallalahu Aleyhi Vesellem) kadar tüm peygamberlerin şeriatında var olan meşru bir ibadet olduğunu belirten Çınar, "Tarih boyu tevhidin tüm devirlerinde gönderilen tüm peygamberlerin zamanındaki şeriatın usullerinden meşru kılınmış ibadet olarak var olmuş ama bu ibadetin şekli zaman zaman değişmiştir. Kimi peygamberler zamanında kavimlerinden tahıl kurban etmeyi, kimisinden hayvan kurban etmeyi, hatta Hazreti İbrahim zamanında insan (Hazreti İsmail) kurban etmekle denenmiştir. Kurban günümüze gelene ve kıyametin kopacağı ana kadar geçerlidir. Dünyanın tarihi kadar eski, dünyanın ömrü kadar uzun bir ibadettir." diye konuştu.

"Kurban, gönül birlikteliği içerisinde Cenab-ı Allah’a karşı yakınlığımızı ölçen bir terazidir"

Çınar, "Kurban kurbiyetten (yakınlık) gelir. Her kesilen kurban zamanında ve Kurban Bayramı’nda kişinin kurban kesip kesmemekle Cenab-ı Allah’a yakınlığının ölçüldüğünün bilinmesi gerekir. Evet, birkaç gün sonra Kurban Bayramı gelecek ve kurban kesip kesmemekle Allah’a yakınlığımız öğrenmiş olacağız. Fıkıh kitaplarında belli başlı bazı şartlar var. Ancak ibadetler genel itibarıyla inanç ve itikat meseleleridir. Kurban da gönül birlikteliği içerisinde Cenab-ı Allah’a karşı yakınlığımızı ölçen bir terazidir. Onun için tüm kardeşlerime şunu söylüyorum. Nisap miktarlarınızı değil imkânlarınızı ölçün. Cenab-ı Allah’a karşı kulluk görevinizdeki yakınlığı düşünerek bu bayram mutlaka kurban kesmeye çalışalım." şeklinde konuştu.

Bu yıl hac ibadetinin yapılamayacağını ve bu nedenle orada kurban kesilemeyeceğini hatırlatan Çınar, çağrıda bulunarak STK'lar vekalet verilerek dünyadaki mağdur ve muhtaç insanlara kurbat etinin gönderilmesini istedi.

Çınar, son olarak şu ifadeleri kullandı: "Hacda kesilecek kurbanlar kadar kurbanın STK’lar üzerinden kesilmesi gerekir. Bu konuda Umut Kervanı olarak, köprü görevi yapıyoruz. Bizim gibi köprü görevi gören İslami yapılar, vakıf ve dernekler üzerinden Afrika,  Filistin, Arakan, Suriye ve dünyanın tüm mazlum coğrafyalarında yaşayan kardeşlerimize yardım elimizi kurban üzerinden uzatalım. Bununla hem kardeşlerimizle yakın durduğumuzu hem de yüce Allah’a karşı yakın durduğumuzun ölçüsü olarak kurbanı mutlaka keselim. Peygamber efendimiz her sene kurban keserdi. Allah Resulünün bütçesi de bugün toplum içerisinde buluna en muhtaç insandan daha muhtaç durumda olduğunu bilerek kurbanlarımızı keselim. Şimdiden Kurban Bayramının âlemi İslam’a, insanlık ailesine hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55