,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C

Umut Kervanı Bismil'de bin aileye kurban eti dağıttı

Umut Kervanı Bismil'de bin aileye kurban eti dağıttı
Umut Kervanı, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde vekalet yoluyla kestiği kurban etlerini fakir ve muhtaç bin aileye ulaştırdı.

 

Bismil Umut Kervanı onlarca üye ve gönüllüsü ile bayramın ikinci gününde, vekâlet yoluyla aldıkları hayvanları keserek fakir ve muhtaçlara dağıttı.

Bu sene dernek aracılığıyla toplam 25 büyükbaş ve 21 küçükbaş hayvan kesilerek bin aileye kurban etinin dağıtımı yapıldı.

Bayramın ikinci günü erken saatlerde hayvan kesim yerine gelen dernek üye ve gönüllüleri, aralarında iş paylaşımı yaparak kurban kesimine başladı.

Görevliler tarafından kesilen ve parçalanan kurbanlıklar, dernek üye ve gönüllüleri tarafından dışarıya çıkarılarak 2'şer kilo halinde poşetlendi.

Umut Kervanı Bismil'de bin aileye kurban eti dağıttı

Temizlik, mesafe ve maske kurallarına uyularak yapılan çalışmalar sonucu poşetlenen etler, dağıtılmak üzere dernek görevlilerine teslim edildi.

Vekâletlerini Bismil Umut Kervanı'na veren kurban sahipleri de kurban kesim alanında hazır bulundu. Kesimi yapılan ve parçalanan kurban etlerinden kendi paylarını alan kurban sahipleri, geriye kalan etleri de dağıtılmak üzere dernek yetkililerine teslim etti.

Bismil Umut Kervanı aracılığıyla kurbanlarını kestiren vatandaşlar, organizasyondan gayet memnun olduklarını belirterek yaptıkları hayırlı çalışmalardan dolayı dernek üye ve gönüllülerine teşekkür ettiler.

Umut Kervanı Bismil'de bin aileye kurban eti dağıttı

"Yılda bir ancak sofralarında et gören ailelere kurban eti ulaştırdık"

Bismil ilçesinde dağıtılan kurban etleri ilgili bilgi veren Umut Kervanı Bismil Yetkilisi Fuat Ayaş, "Umut Kervanı olarak ilçemizde her sene olduğu gibi bu sene de Kurban Bayramı'nda, ancak yılda bir defa evlerine et giren ailelerin evine et ulaştırdık. Geçen sene 400 aileye kurban eti dağıtırken, bin aileye kurban etti dağıttık. Hayırseverlerin daha çok ilgi göstermeleri ve gerek küçükbaş gerekse büyükbaş kurbanlıkları için vekaletlerini bize vermelerinden dolayı bu yıl daha fazla aileye ulaşma imkânı bulduk. Bize verilen kurbanlık hayvanları üye ve gönüllerimiz ile birlikte hijyenik bir ortamda kesip poşetledikten sonra oluşturduğumuz üç ekiple Bismil merkez ve köylerindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtımını gerçekleştirdik. Bu vesileyle bizler de zengin-fakir arasında kurmuş olduğumuz köprü görevini yerine getirerek sevinçlerine ve hayırlarına ortak olma mutluluğunu yaşadık. Allah, ilçemizde yapılan bu hayra katkıda bulunan hayırseverlerin hayrını kabul etsin. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızdan da Allah razı olsun, herkese hayırlı bayramlar diliyorum." dedi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55