,
  • BIST 9067.58
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.9588
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 23 °C

Umut Kervanı Batman'dan deprem bölgelerine 7 tır yardım gönderdi

Umut Kervanı Batman'dan deprem bölgelerine 7 tır yardım gönderdi
Yardım faaliyetlerine aralıksız devam eden Batman Umut Kervanı, hayırsever Batman halkının destekleriyle toplanan 7 tır insani yardım malzemesini deprem bölgelerine gönderdi. Yeni yardım tırlarının hazırlıkları ise sürüyor.

Batman Umut Kervanı üye ve gönüllüleri, depremin ilk anından bu yana hummalı bir şekilde depremzedelere insani yardım ulaştırmanın çabasını sürdürüyor. Bu kapsamda gece-gündüz durmadan yardım faaliyetlerini yoğun şekilde devam ettiren Umut Kervanı üye ve gönüllüleri, tekbirler eşliğinde 7 tır insani yardım malzemesini deprem bölgelerine gönderdi.

Umut Kervanı Bölge Koordinatörü Mehmet Ali Işık, yaptığı açıklamada, dünden bu yana depremzedelere 7 tır yardım malzemesi gönderdiklerini söyledi.

Yardımlarının yoğun şekilde devam edeceğini vurgulayan Işık, hayırsever halkın depremzedeler için desteklerini eksik etmemelerini istedi.

"Deprem anından itibaren yardım faaliyetleri içerisine girdik"

Işık, "Öncelikle ülkemizde yaşanmış olan deprem felaketinden dolayı herkese geçmiş olsun diyoruz. Umut Kervanı olarak Batman'da deprem anından itibaren yardım faaliyetleri içerisine girdik. Yapmış olduğumuz yardım çağrıları neticesinde, şu ana kadar Batman'dan insani malzeme yüklü 5 tırı deprem bölgelerine gönderdik. İnsani malzemelerimizin içerisinde ağırlıklı olarak battaniye, temel gıda maddeleri, su ve giyecek anlamında malzemeler bulunmaktadır." dedi.

"Halkımız büyük bir dayanışma sergiledi"

Yardım çağrılarına halkın yoğun bir teveccüh gösterdiğine işaret eden Işık, "Halkımız büyük bir dayanışma sergiledi. Şu anda mevcut olarak göndermiş olduğumuz 5 tırımızdan ayrı 6'ncı ve 7'nci tırlarımızı da yüklemiş durumdayız. Aynı şekilde bu tırlarımızın içerisinde insani yaşam malzemeleri bulunmaktadır. Deprem bölgesinde ise sahada çalışan Umut Kervanı üye ve gönüllülerimiz, göndermiş olduğumuz yardım malzemelerini oradaki depremzedelere ulaştırmaktadır." diye konuştu.

"Şu anda o yıkıntıların altında olabilirdik"

İlk etapta yardımların Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya'ya gönderildiğini vurgulayan Işık, şöyle devam etti:

"Buradan bir kez daha çağrı yapıyoruz. Bizler de şu anda o yıkıntıların altında olabilirdik. Bu empatiyle hareket edelim ve elimizden ne geliyorsa ayni ve nakdi yardımları bir an önce bu işe el atanların vesilesiyle depremzedelere gönderelim. Elimizi taşın altına koyalım. Kendimizi bu hayırlı işten mahrum etmeyelim. Kurum hesaplarımız var. Bu anlamda yardım yapmak isteyenler yapacakları yardımlarını gönderebilirler."(İLKHA)

Haberin videosu için TIKLAYINIZ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55