,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 21 °C

Umut Kervanı Batman’da binlerce aileye yardım ulaştırdı

Umut Kervanı Batman’da binlerce aileye yardım ulaştırdı
Batman Umut Kervanı, temmuz ve ağustos ayları içerisinde 2 bini aşkın mağdur ve ihtiyaç sahibi aileye yardımda bulunduğunu duyurdu.

Batman Umut Kervanı, temmuz ve ağustos ayı faaliyet raporunu açıkladı. 2 ay içerisinde 2 bin 9 mağdur ve ihtiyaç sahibi aileye toplamda 133 bin 705 TL tutarında yardımda bulunduklarını açıklayan Batman Umut Kervanı Genel Sekreteri Faysal Rüzgâr, faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı.

Batman Umut Kervanı olarak yardımlara hız kesmeden devam ettiklerini belirten Rüzgâr, “Yoksulla hayırsever arasında köprü görevi gören, insani yardımı bir İslami sorumluluk bilinciyle yapma gayretinde olan Umut Kervanı, temmuz ve ağustos ayında da yapmış olduğu yardımlarla binlerce yoksulun umudu olmuştur. Her bayramda olduğu gibi bu Kurban bayramında da kurban vekâletlerini alıp binlerce aileye kurban eti ulaştırmaya çalıştık.  Bununla birlikte nakdi gıda yardımı ve yetim giydirme projesi ile de birçok mağdur ve yoksulun ihtiyacını gidermeye çalıştık.” dedi.

Temmuz ve ağustos ayları içerisinde yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi aktaran Rüzgar, “Temmuz ve ağustos ayında bin 718 aileye toplam 103 bin 80 TL değerinde kurban eti, 139 aileye toplamda 7 bin 55 TL değerinde gıda kolisi, 86 aileye 13 bin 620 TL değerinde nakdi yardım, 65 yetim çocuğu giyim mağazasında giydirerek 9 bin 750 TL değerinde giyim yardımı ve bir yoksul aileye 200 TL değerinde beyaz eşya, genel toplamda 2 bin 9 aileye 133 bin 705 TL değerinde yardımlarımız oldu.” diye konuştu.

“Muhtaçlara sahip çıkmalıyız”

Daha fazla muhtaca ulaşmak için hayırseverlerin desteğini talep eden Rüzgâr şunları söyledi, “Hayırseverlere çağrımızı yeniliyoruz. Toplumumuzdaki kötülüklerin birçoğu yokluktan kaynaklanıyor. Yardıma muhtaç bir aile bazen çaresizlikten kötü yollara düşebiliyor. Tabi bunun vebali çok ağır. Bizim bu insanlara sahip çıkmamız gerekir. Çünkü biz toplum olarak bunlara sahip çıkmadığımız takdirde yarın Allah’a nasıl hesap vereceğimizi düşünmemiz gerekir. Biz bu konuda bir hayır kapısı açmış bulunuyoruz. Halkımız yardım konusunda duyarlıdır. Bu konuda kendilerine minnettarız. Bugün yardıma muhtaç ailelerin durumunda bizler de olabilirdik. Allah’ın bize bağışladığını bizler de yetim ve muhtaç ailelerle paylaşalım. Özellikle bunu söylemek istiyorum; yardımda bulunmak isteyen hayırseverler gelsinler, biz onları yetim ve muhtaç ailelerle buluşturalım. Ailelere yardım yapıldığı zaman o çocukların yüzündeki sevinci görmelerini istiyoruz.”(İLKHA)









  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55