,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2318.68
  • Dolar 32.3487
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Umut Kervanı Adana’da kırtasiye yardımında bulundu

Umut Kervanı Adana’da kırtasiye yardımında bulundu
Adana Umut Kervanı, kentte maddi imkansızlıklar nedeniyle kırtasiye malzemelerine erişim hususunda sıkıntı yaşayan yaklaşık 100 öğrenciye yardım etti.

Merkez Seyhan ilçesinde bulunan Adana Umut Kervanı binasında muhtaç ailelerin çocuklarına kırtasiye yardımında bulunan vakıf, yeni eğitim öğretim sezonunun başlamasıyla eğitimin sağlıklı şekilde yapılabilmesi için faaliyetlerini arttırdı.

Hayırseverlerin katkılarıyla Adana’da öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Adana Umut Kervanı Başkanı Abidin Serin, öğrencilerin manevi olarak da eğitilmesi gerektiğini belirtti.

Serin, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 100 öğrencinin kırtasiye malzemelerini karşıladıklarını vurgulayarak, “Her ne kadar okul kitapları devlet tarafından karşılansa da kırtasiye malzemeleri bazı aileler için maddi sorun teşkil edebiliyor. Geçim sıkıntısı çeken ailelerin, çocuklarının ihtiyaçlarını gidermesi çok zordur. Okul üniformalarının teminin noktasında da çoğu öğrenciler zorluk yaşıyor.” diye konuştu.

video

‘Bu devirde de muhtaç aile mi olur?’ şeklinde ifadelerin tamamen yanlış olduğunun altını çizen Serin, “Kent merkezlerinde yaşayan insanların durumuna bakarak, şehrin geneli hakkında bir karar verilemez. Kenar mahalle diye tabir ailen bölgelerde yardıma muhtaç binlerce aile var. Hayırseverler de bu hususta yardım etmek isterse bizler aracı olmaya hazırız.” dedi.

Birçok yanlışın asıl sebebinin cehalet olduğunu dile getiren Serin konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Okuluna devam etmeyen çocuklar kötü niyetli kişilerin tuzağına düşebilir. Eğitim çok önemlidir. Sadece maddi eğitim değil manevi eğitim verilmelidir ve elzemdir. İnsanların kurtuluşu için sadece refah seviyesini arttırmak yetmez. Toplumlar manevi olarak da kalkındırılmalıdır bunun da çaresi eğitimdir. Bundan dolayı elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Tüm muhtaçların ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz fakat hayırseverlerin daha fazla cömert olması gerekir. Yüze yakın öğrencimize yardımda bulunduk ama ulaşamadığımız binlerce öğrenci var.”

Öğrenci ve veliler, Umut Kervanı’na teşekkür etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55