,
  • BIST 9530.47
  • Altın 2476.75
  • Dolar 32.4981
  • Euro 34.7841
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 16 °C

Umut Kervanı, 2020 kurban faaliyet raporunu açıkladı

Umut Kervanı, 2020 kurban faaliyet raporunu açıkladı
​“Kurbanınız Umut Olsun” çağrısı ile 2020 kurban organizasyonuna başlayan Umut Kervanı, hayırseverlerin bağışladığı kurban etlerini Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinde on binlerce aileye ulaştırdı.

 

2020 Kurban Faaliyet Raporunu kamuoyu ile paylaşan vakıf, Türkiye başta olmak üzere Afrika ve Asya kıtasında onlarca ülkede ve Filistin’de 116 ton kurban etini, 52 bin 180 aileye ulaştırdığını kaydetti.

Pandemi sebebiyle bu sene zor ve sıkıntılı bir süreçten geçmelerine rağmen hayırseverlerin Umut Kervanı Vakfı’na daha fazla teveccüh gösterdiğine dikkat çekilen raporda yurt içi ve yurtdışından hayırseverlerin kendilerine vekâlet verdiğini ve bu vekâletlerin memnuniyetle yerine getirildiği belirtildi.

Umut Kervanı, 2020 kurban faaliyet raporunu açıkladı

"52 bin 180 aileye ulaştırarak bayramda tebessüm etmelerine vesile olduk"

Yaptıkları kurban çalışmaları hakkında bilgi veren Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Yurt içi ve yurt dışından aldığımız vekâletleri yerine getirmenin sevincini yaşadık. Başta ülkemiz olmak üzere Filistin, Yemen, Afrika’da Somali, Etiyopya, Nijer, Nijerya, Çad, Kamerun, Orta Afrika, Tanzanya ve Benin ülkelerinde, Asya’da ise Arakan Kampları, Bangladeş, Nepal ve Afganistan ülkelerinde olmak üzere hayırseverlerimizden gelen kurbanları kestik. Bu yıl yurtiçi ve yurtdışında toplamda 116 ton kurban etini 52 bin 180 aileye ulaştırarak bayramda tebessüm etmelerine vesile olduk." dedi.

Umut Kervanı, 2020 kurban faaliyet raporunu açıkladı

"Kurbanlar yetim, muhtaç ve medrese talebeleri için umut oldu"

2020 Kurban çalışmasında kendilerini yalnız bırakmayarak kurban vekâleti veren hayırseverlere teşekkür eden Kurtaran, şöyle konuştu:

"Rabbimiz kesmiş oldukları kurbanlarını katında kabul etsin ve kendilerine kat kat sevabını versin. Bedenlerine sıhhat, ailelerine huzur ve mutluluk versin. Bununla beraber kesilen kurbanların kesim aşamasından itibaren etlerin dinlendirilip paketlenerek yetim ve muhtaç ailelere ulaştırılması konusunda gece gündüz demeden gayret sarfeden üye ve gönüllülerimize teşekkür ederiz. Rabbim onların da mükâfatını kat kat versin ve cennetinde onlara yüksek makamlar ihsan eylesin. Şunu da belirtelim ki hayırseverlerimizden gelen kurbanlar yetim, muhtaç ve medrese talebeleri için umut oldu. Hayırseverlerimiz adına evlerine kurban eti ulaştırdığımız ihtiyaç sahiplerinden kendileri için bol bol dua aldık. Bu duaları hayırseverlerimize ulaştırıyoruz. Rabbimiz kesilen tüm kurbanları indinde kabul etsin." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55