,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2493.68
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.664
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 18 °C

Umre ödülü kazanan genç: Peygambere olan ilgim arttı ve bilgilerim pekişti

Umre ödülü kazanan genç: Peygambere olan ilgim arttı ve bilgilerim pekişti
Peygamber Sevdalıları Vakfı'nca Türkiye geneli düzenlenen siyer sınavından dereceye giren ve kazandığı umre ödülüyle adını birincilerin arasına yazan genç, bu sınavla Hazreti Muhammed'e olan ilgisinin arttığını ve bilgilerinin pekiştiğini kaydetti.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye geneli düzenlenen siyer sınavında 5 kişiye verilen umre ödüllerinden biri Siirt'in.

Siyer sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak dereceye giren ve kazandığı ömre ödülüyle adını birincilerin arasında yazdıran 19 yaşındaki Ramazan Gündüz, asıl ödülün Allah'ın Kur'an'da "Andolsun, Allah'ın Resûlünde sizin için; Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah'ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır." diye bahsettiği Hazreti Muhammed'in hayatını okumak O'nun hayatından örnek alabilmek olduğunu ifade etti.

Bu sınavla Hazreti Muhammed'e olan ilgisinin arttığını ve bilgilerinin pekiştiğini dile getiren Gündüz, Diyanet'in yapmış olduğu siyer sınavından da umre ödülü kazandığını, onun için Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın tanımış olduğu bir yakınını da gönderebilme hakkıyla babasını umreye göndermek istediğini söyledi.

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun "O'nu oku O'nu yaşa" sloganıyla düzenlediği Umre Ödüllü Siyer Sınavı'nda dereceye girenler açıklandı. Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Tepeüstü köyünde ikamet eden ve Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Birinci sınıf öğrencisi olan Ramazan Gündüz, Siirt'te girdiği siyer sınavının 4'üncü kategoride dereceye girerek umreye gitmeye hak kazandı.

"Hem Peygamber Efendimizin hayatını okudum hem de ödüllerden nasibimi aldım"

Hazreti Muhammed'in hayatının öğrenilip ona göre hayata yön verilmesi gerektiğini belirten Gündüz, toplumsal düzenin Hazreti Muhammed ve onun sahabelerine uyulmasıyla sağlanabileceğini ifade etti.

Gündüz, "Çarşıda gezerken panolara asılmış afişlere baktım, umre, dizüstü bilgisayar, çeyrek altın ve daha nice ödüller bulunuyordu. Bu benim çok hoşuma gitti ve kaydolmaya karar verdim. 'Hem Peygamber Efendimizin hayatını okur hem de ödüllerden nasibimi alırım' diye düşündüm. Geçen sene sınava girdiğimde 90 net çıkardım. Ama umreye gitmek nasip olmadı. Geçen sene kendime bir söz vermiştim, bu sene kazanamadım ama bu sene inşallah kazanacağım dedim. Sınava girdim ve Allah'ın izni ile soruların tamamını cevaplayarak ful çıkardım ve geçenlerde Peygamber Sevdalılarının yapmış olduğu kura sonucunda umreye gitmeye hak kazandım yüce Allah'a binlerce kez şükrediyorum ve çok mutluyum, Allah Peygamber Sevdalılarından binlerce kez razı olsun." ifadelerini kullandı.

"Bu sınavla Peygambere olan ilgim arttı ve bilgilerim pekişti"

"Kendime inandım ve çalışmam sayesinde de umre ödülünü almaya hak kazandım." diyen Gündüz, sınavdaki başarı hikâyesini şu şekilde anlattı:

"Ben bu sınava şu şekilde hazırlandım: Peygamber Sevdalıları tarafından verilen Siyer-i Nebi kitabını en az 3-4 kez bitirdim. Birinci seferde kitabı düz okudum, ikinci seferde ise kitabın önemli yerlerinin altını çizdim, üç ve dördüncü seferde ise not tutmaya başladım. Olayları oluş tarihlerine göre sıralamaya başladım ve önemli isimleri de not ettim. Bu şekilde yaparak soruların tamamını cevaplamayı başardım. Daha önceleri Peygamber Efendimizin hayatını okumuştum ve İslam tarihi gibi kitaplara da ilgi duyan ve okuyan bir insanım ama bu sınavla Peygambere olan ilgim arttı ve bilgilerim oldukça pekişti. Bu sınavı kazanmamdaki en büyük etken öncelikle inancım ve çalışmam sayesinde oldu. Allah herkese nasip etsin."

"Peygamber Efendimizin hayatının tatbik edilmesi ve yaşanılması gerekiyor"

Bu sınavdaki en büyük kazanımlarından bir tanesinin ve en önemlisinin Hazreti Muhammed'in hayatını çok iyi bir şekilde öğrenilmesine vesile olduğunu kaydeden Gündüz, Hazreti Muhammed'in hayatından örnekler alınarak hayatlara tatbik edilmesi gerektiğini söyledi.

Ödüllerin en büyüğünün Hazreti Muhammed'in hayatını okumak olduğunu ifade eden Gündüz, "Bu benim için daha üstün bir görevdir. Bu kazanılan her şeyden daha önemli, daha üstün ve daha güzel bir şeydir. Ama bir de bunun yanında insanları teşvik etmek amacıyla verilen büyük umre ödülü, dizüstü bilgisayar ve altın gibi ödüllerin verilmesi de bu sınavı cazip hale getiriyor. Şu anda çökmeye devam eden İslam toplumunun Hazreti Peygamber Efendimizin hayatını okumaya ve kendi hayatlarında tatbik etmelerine çok ihtiyaçları var. Tabi sadece okumakla da bitmiyor." dedi.

"Düzenlenen etkinliği çok faydalı ve güzel buluyorum"

Gündüz, "Düzenlenen etkinliği çok faydalı ve güzel buluyorum. İnsan bir kitabı okuduğunda o kitap insanın hayatını mutlaka bir şeyler katar ve etki eder. Bu kitapta ben çok güzel ve değişik bilgiler buldum, bu kitabı da hazırlayanlardan Allah razı olsun. Öncelikle toplum düzenini sağlayabilmemiz için Peygamber Efendimizin ve onun sahabelerine uymamız gerekiyor. Bence burada gençler etkin bir rol oynuyorlar. Çünkü bir toplumu değiştirebilecek, önünü açabilecek olan gençlerdir. Bu nedenle bu tür etkinliklerin düzenlenmesi ve gençlere ödüller verilmesi bu teşvik edici bir faktör oluyor." şeklinde konuştu.

"Ahirette Peygamber Efendimizin yanında olabilmek için onun hayatından nasiplenmek gerekiyor"

Kitabı okudukça Hazreti Muhammed'in üstünlüğünü ve ne kadar şerefli bir insan olduğunu daha iyi anlayabildiğini ifade eden Gündüz, son olarak şunları söyledi:

"Tabi Peygamber Efendimizi anlatmaya kitaplar yetmez ama insanlar ellerinden geldiğince anlatmaya çalışıyor. Bizler de nasipleniyoruz. Gençlere buradan şu tavsiyelerde bulunmak istiyorum: Peygamber Efendimizin hayatını okumalarını ve siyer sınavlarını kaçırmamalarını, O'nun hayatını kendi hayatlarına geçirmelerini tavsiye ediyorum. Ahirette Peygamber Efendimizin yanında olabilmek için onun hayatından nasiplenmek gerekiyor. Bu yarışma bir nevi insanların kitap okuma alışkanlığı kazanmasına da vesile oluyor. Geçen sene Diyanet İşleri Başkanlığının 2018 yılında 'Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Sınavı' düzenlemişti. Bu sınavda bir kız ile bir erkeği umre ödülü ile ödüllendirecekti. Ben bu sınavda erkekler içinde de birinci oldum. Ben diyanetten kazandığım umre ödülünü kullanacağım. Çünkü Peygamber Sevdalıları Platformu bizlere çok büyük bir ayrıcalık sağlıyor ve umreyi kazanan kişiye kendi yerine yakın akrabalarını umreye gönderebilme fırsatı tanıyor. Bu nedenle bana en büyük destekçi olan babamı umreye göndereceğim. Allah hepsinden razı olsun." diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55