,
  • BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Umre ödüllü Siyer Yarışması'nın 12’ncisi düzenleniyor

Umre ödüllü Siyer Yarışması'nın 12’ncisi düzenleniyor
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl Türkiye genelinde düzenlen Siyer Yarışması'nın bu yıl 12 Şubat 2023 tarihinde yapılacağı açıklandı. 12’ncisi düzenlenecek yarışmada dereceye girenlere umre ile çok sayıda ödül verileceği belirtildi.

 

Yarışmanın başvuru işlemlerinin 7 Ekim ile 22 Ocak 2023 tarihleri arasında Peygamber Sevdalılarının web sitesi üzerinden yapılacağı ifade edilen açıklamada, yarışmanın dört kategori şeklinde yapılacağı bildirildi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Yarışma Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan ile Vakfın Tanıtım ve Medya Başkanı Fevzi Aydın, "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla 12 Şubat 2023 tarihinde düzenlenecek Siyer Yarışması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tüm halkı yarışmaya katılım göstermeye çağıran Aslan, amaçlarının Peygamber sevgisini aşılamak ve O’nun rol model alınmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Umre ödüllü Siyer Yarışması'nın 12’ncisi düzenleniyor

“İnsanlığın kurtuluşu O’na indirilen Kitab’a inanmak ve sünnetine tabi olmaktan geçer”

Bu dünyada insanları gerçek mutluluğa, huzura ulaştıran yegâne şeyin Allah’ın (celle celaluhu) davasına tabi olmak olduğunu belirten Aslan, “Bundan dolayı Allah, her kavme peygamber gönderip insanlara doğru yolu göstermiştir. Son peygamber Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem) de bu peygamber halkasının sonuncusudur. O’ndan sonra peygamber gelmeyecektir. İnsanlığın kurtuluşu; O’na indirilen Kitab’a inanmak ve sünnetine tabi olmaktan geçer. Bu münasebetle bu şerefli Peygamberi anmak, anlamak, sünnetini yaşamak ve yaşatmak her Müslüman’ın üzerinde daimî bir vazifedir.” dedi.

“Kendimizi insanlık için sorumlu addediyoruz”

Kurtuluşun Hazreti Muhammed Mustafa olduğunu vurgulayan Aslan, “Yeryüzü Şeriat-ı Muhammedi güneşi ile aydınlanır, insanlık ancak bu vesileyle huzur ve güvene kavuşur. Bizler Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak biliyoruz ki problemlerimizin en güzel ve doğru çözümü, kurtuluşumuzun reçetesi O'ndadır. O halde tüm insanlığa bu reçeteyi sunmak için gayret etmeyi boynumuzun borcu olarak görüyor ve kendimizi insanlık için sorumlu addediyoruz.  Bu sorumluluk gereğince Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak birçok çalışma ve etkinliğin yanı sıra, her yıl Türkiye geneli Ödüllü Siyer Yarışması düzenlemekteyiz.” diye konuştu.

Umre ödüllü Siyer Yarışması'nın 12’ncisi düzenleniyor

“Gayemiz O’ndaki örnekliği herkesin okumasını, bilmesini sağlamaktır”

12 Şubat 2023 Pazar günü saat 11.00’de 12’ncisini gerçekleştirmeyi planladıklarını yarışmaya katılmaya tüm halkı davet ettiklerini belirten Aslan, şöyle devam etti:

“İnanıyoruz ki benzer çabalar çoğaldıkça meyvesini verecek ve insanlık, dalaletin karanlıklarından imanın nuruna kavuşacaktır. Gayemiz; ‘Andolsun ki Allah'ın Resulünde, sizin için uyulacak en güzel bir örnek var.’ (Ahzab/21) ayetinde ifade edildiği gibi O’ndaki örnekliği herkesin okumasını, bilmesini sağlamaktır. ‘Şüphesiz Allah ve melekleri Peygambere salat etmektedirler. Ey iman edenler! Siz de ona salat edin ve içtenlikle selam verin.’ (Ahzab/56) ayetinin gereği olarak yarışma kitabımız okundukça Peygamberin salat ve selamlarla anılmasıdır. Taptaze dimağlara Peygamber sevgisini aşılamak ve O’nun en büyük önder olduğunu ve model alınması gereken en seçkin zat olduğunu işlemektir. O’nu tanıyanların daha iyi tanımasına, O’na bağlı olanların muhabbet ve bağlılığının daha da artmasına vesile olmaktır.”

Yarışma kategorileri ve sorumlu kitaplar

Vakfın Tanıtım ve Medya Başkanı Fevzi Aydın ise yarışmanın kategorileri, sorumlu kitaplar, başvuru koşulları ve genel bilgiler hakkında açıklamalarda bulundu.

“O’nu Oku, O’nu Yaşa” temasıyla düzenlenecek Siyer Yarışmasının kategorileri ve sorumlu kitaplar hakkında bilgi paylaşan Aydın, şunları söyledi:

“Yarışma kategorilerimiz şöyle: Birinci kategori: 4’üncü ve 5’inci sınıf öğrencileri, 2’nci kategori: 6’ncı-7’nci ve 8’inci sınıf öğrencileri, 3’üncü kategori: Lise öğrencileri 9’uncu- 10’uncu – 11’inci ve 12’nci sınıf ile örgün eğitimde okumayıp 2007 ve sonrası doğumlu olanlar, 4’üncü kategori: Diğer (belirtilen eğitim durumları dışında kalanlar.)

Yarışma kitapları: Birinci ve 2’nci kategori: Yazar Sadullah Aydın’ın Semere Yayıncılıktan ‘Benim Canım Peygamberim’ adlı eser, 3’üncü ve 4’üncü kategori: Yazar Mehmet Emin Sütçü’nün Semere Yayıncılıktan ‘Server-i Enbiya’ adlı eser olacaktır.”

Umre ödüllü Siyer Yarışması'nın 12’ncisi düzenleniyor

Başvuru koşulları ve genel bilgiler

Yarışmanın başvuru işlemlerinin 7 Ekim ile 22 Ocak 2023 tarihleri arasında http://peygambersevdalilari.com web sitesi üzerinden yapılacağını belirten Aydın, “Yarışma, Peygamber Sevdalıları Vakfınca belirlenen http://peygambersevdalilari.com  web sayfasında yayınlanacak olan yarışma merkezlerinde, 12 Şubat 2023 Pazar 11.00-12.30 saatleri arasında tek oturumda aynı anda yapılacaktır. Ayrıca yarışmacılara, yarışmaya giriş yerleri e-posta/sms yolu ile bilgilendirme yapılabilecektir.

Yarışmada A ve B olmak üzere 2 kitapçık türü vardır. Kitapçıklarda birinci ve 2’nci kategoride 60 soru ve 90 dakika cevaplama süresi, 3’üncü ve 4’üncü kategoride 75 soru ve 90 dakika cevaplama süresi olup, puanlama 100 üzerinden değerlendirilecektir. Yarışma süresi bütün kategoriler için aynıdır.” dedi.

Yarışmanın ödülleri:

Tüm ödüllerin Türkiye geneli dağıtılacağını söyleyen Aydın, “Ödüllerimiz şunlardır: Birinci kategoride: Dizüstü bilgisayar, bisiklet, tablet, akıllı bilekli saat gibi toplamda 400 ödül. 2’nci kategoride: Dizüstü bilgisayar, bisiklet, tablet, drone ve teleskop gibi toplamda 600 ödül. 3’üncü kategoride: Dizüstü bilgisayar, çeyrek altın, tablet, drone ve teleskop gibi toplamda 150 ödül. 4’üncü kategoride: Dizüstü bilgisayar, yarım altın, çeyrek altın ve kol saati gibi toplamda 150 ödül olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Yukarıdaki ödüller haricinde 3 umre ödülünün de olacağına dikkat çeken Aydın, bunlardan 3’üncü kategoriye (Lise) bir, 4’üncü kategoriye (Yetişkinler) de 2 umre ödülünün olacağını kaydetti.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55