,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1533
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C
  • Antalya 15 °C

Ümmetin gençlere ihtiyacı var

Ümmetin gençlere ihtiyacı var
Mardin’de düzenlenen, "Gençlerini İhmal Edenler Geleceğini İhmal Eder" seminerine konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Said Çamlıca, gençlerden ümitli olduğunu, fakat bu ümitleri alın teri ile beslemek zorunda olduklarını söyledi.

Mardinli gençlerle buluşarak ümmetin gençlere olan ihtiyacından bahseden Eğitimci-Yazar Said Çamlıca, gençlerden ümitli olduğunu, fakat bu ümitleri alın teri ile beslemek zorunda olduklarını söyledi.

Mardin’de bir kafenin katkılarıyla düzenlenen, "Gençlerini İhmal Edenler Geleceğini İhmal Eder" seminerine konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Said Çamlıca, gençlerle buluştu. Seminer sonrası İLKHA’ya konuşan Eğitimci-Yazar Said Çamlıca, gençler ile ilgili önemli mesajlar verdi. 

“Gençliğim tamamı bizim eserimizdir.” diyen Çamlıca, “Yani annenin, babanın, öğretmenin, dernek ve vakıf sorumlusunun eseridir. Gençler ile ilgili şikâyeti olanlara şunu söylüyorum: Gençler ile ilgili şikâyetiniz varsa çözümü için kafa yorun. Çünkü ülkemizin, İslam coğrafyasının ve ümmetin gençlerden daha kıymetli bir şeyi yok. Biz, gençlerde var olan potansiyeli ortaya çıkartacak projeler yapmak zorundayız. Anne ve baba; gencin bir hazine olduğunu, yaratıcının bir emaneti olduğunu, bir imtihan olduğunu, öğretmenler de o çocuğun işlenmesi gereken cevherler olduğunu bilecek.” dedi.

Gençlerden ümitli olduğunu ve bu ümitleri alın teri ile beslemek zorunda olduklarını kaydeden Çamlıca, gençler konusunda daha çok çalışılması gerektiğini ifade etti. Çamlıca, “Benim gençlerden şikâyetim yok, ümitliyim, ama daha çok çalışmamız gerekiyor. Mardin’de Kitap Kafe’yi açan arkadaşlar gençlere okuma alışkanlığı kazanmak için bu tür projeler yapıyorlar. Biz gençler için emek sarf edersek, projeler yaparsak Anadolu çocuklarımızdan çok ümitliyim. Değil Türkiye’nin, ümmetin ve insanlığın bu gençlere ihtiyacı var. Yeter ki biz onların yüreklerine dokunmayı başaralım." diye konuştu.  

Sadece gençlerin değil büyüklerin de kitap okuması gerektiğini belirten Çamlıca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim milletin problemi şu; Namaz kılmak farzdır ama ömrümüzün sonuna kadar. İlim tahsil etmek de farz bir ibadettir ama ömrümüzün sonuna kadar farz bir ibadettir. Biz okul bitince okumayı bırakan bir toplum haline geldik. Annesi, babası, mahallenin imamı, okuldaki öğretmen, kaymakam, vali, emniyet müdürü okumuyorsa çocuklar niye okumuyor diye şikâyet etme hakkı yok. İlim tahsil etmek, okumak kadın ve erkek her Müslümana ömrünün sonuna kadar farzdır.  Gençler, taze zihinlerini televizyon, bilgisayar ve modern çağın tuzaklarından koruyup okumaya zaman ayırıyorsa, o gençler çok daha iyi yerlere geleceklerdir. Onun için benim gençlere tavsiyem, okumayı muhakkak alışkanlık haline getirsinler. Allah, bu gençlerin gelecekleri için çalışanlardan razı olsun. Bundan herkes emin olsun, Allah emeklerimizi zayi etmez. Eğer biz gençler üzerinde emek sarf ediyorsak inşallah bunun karşılığını hem dünyada hem de ahirette alacağız." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55