,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2325.099
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9469
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 15 °C

“Ümmet Mavi Marmara şehitleriyle gurur duyuyor”

“Ümmet Mavi Marmara şehitleriyle gurur duyuyor”
Şanlıurfa’da faaliyet yürüyen STK’laın düzenlediği ‘Özgür Kudüs Yolunda Mavi Marmara’da Yaşananlar’ programına katılan HÜDA PAR milletvekili adayı Emin Güneş, ümmetin Mavi Marmara şehitleri ile gurur duyduğunu ifade etti.

Şanlıurfa’da düzenlenen Mavi Marmara şehitlerini anma programına katılan HÜDA PAR milletvekili adayı Emin Güneş, ümmetin Mavi Marmara şehitleri ile gurur duyduğunu ifade etti.

Şanlıurfa’da faaliyet yürüyen STK’lar ‘Özgür Kudüs Yolunda Mavi Marmara’da Yaşananlar’ programı düzenlediler.

Programa, HÜDA PAR milletvekili adayları Emin Güneş, Rüstem Çakmak, Cuma Aytiş, Ömer Debeş, Mustafa Köse ile İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Başkanı Behçet Atilla, STK’lar, Mavi Marmara Gazileri Eyüp Yaşar, Ramazan Baylan ve Şanlıurfalılar katıldı.

Balıklı Göl Platosunda kurulan Kudüs çadırında düzenlenen programa katılan olayın tanıkları, Mavi Marmara’da yaşananları anlattı.

Programda, Mavi Marmara şehitleri anıldı. Mavi Marmara Gazileri Eyüp Yaşar ve Ramazan Baylan, o gece yaşananları anlatılırken, duygu dolu anlar yaşandı. Programda, sık sık tekbirler getirilirken, siyonistler telin edildi.

Programa katılan HÜDA PAR Şanlıurfa milletvekili adayı Güneş, program sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İslam ümmetinin Mavi Marmara şehitleriyle gurur duyduğunu ifade eden Güneş, olaydan sonra Türkiye’nin israil ile olan ilişkilerini askıya almasının Türkiye açısından bir kazanım olduğunu söyledi.

“Siyonistler hezimeti zafere dönüştürdü”

Mavi Marmara olayından sonra israil ile askıya alınan ilişkilerin yeniden düzeltilmesi için Türkiye’nin Gazze’ye uygulanan ambargonun kaldırılmasını ön şart olarak ileri sürmesinin muazzam olduğunu belirten Güneş, ancak beklenen sonucun elde edilmediğini söyledi.

Güneş, “Ne bir özür dilendi ne de ambargo kaldırıldı. Üstelik Mavi Marmara’dan dolayı Türkiye’de açılan davaların düşürülmesi için israil ile yapılan anlaşmanın Kudüs’te imzalanmış olması, ciddi tepkilere neden olurken, israil ise hezimeti zafere dönüştürmüş oldu.” dedi.

“İslam ümmeti bedel ödeyerek zaferi elde etmiştir” 

“İslam Ümmetinin zaferleri bedel ödemekle elde edilmiştir.” diyen Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü.

“Zaferler, şehitlerin kanlarıyla elde edilmiştir. Mavi Marmara, bu manada bir şehadet mektebidir. Orada 10 kardeşimiz şehit verildi. Gazze halkına manevi destek açısından güzel bir moral desteği oldu. Bunun devam ettirilmesi gerekiyor. İşgal rejiminin yaptıkları, sürekli baskı altında tutulması lazımdır. Uluslararası çapta eylemlerin devam ettirilmesi lazımdır. Kelime-i Tevhid bayrağı nasıl ki, farklı mezheplerden, meşreplerden, kavimlerden insanları bir araya getiriyorsa, Gazze davası da Kelime-i Tevhid bayrağı konumundadır. Çünkü Mavi Marmara ve Gazze söz konusu olunca, Müslüman kavimler bir tarafa, farklı dinlerden insanlar dahi israilin karşısında durdu. Ancak israil dostları müstesna. Siz Mavi Marmara gemisini Gazze’nin yardımına gönderdiğiniz zaman, Gazze’nin gerçek dostlarını, Ümmetin fedailerini ortaya çıkarmış oluyorsunuz. Birde, israil dostlarını da ortaya çıkarmış oluyorsunuz ki bunu 15 Temmuzda gördük. Bu yönüyle, Mavi Marmara unutulmaz ve aynı fonksiyonu icra edecek eylemlere de ümmetin ihtiyacı var.”

Program, yapılan dua ile son bulurken, STK’lar tarafından açılan Kudüs çadırının, Ramazan ayının sonlarına kadar her akşam açık olacağı belirtildi. (İLKHA)

Nerede oy kullanacağım! Tıkla öğren

Nerede oy kullanacağım! Tıkla öğren

Nerede oy kullanacağım! Tıkla öğren

Nerede oy kullanacağım! Tıkla öğren

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55