,
  • BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 22 °C

​"Ümmet coğrafyası şehitlerin kanlarıyla ayakta durmuştur"

​"Ümmet coğrafyası şehitlerin kanlarıyla ayakta durmuştur"
​Bitlis’te düzenlenen “Şubat Ayı Şehitler Ayı” programında konuşan Alimler ve Medreseler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Molla Mehmet Şenlik, ümmet coğrafyasının şehitlerin kanlarıyla ayakta durduğunu belirtti.

Bitlis’te faaliyet gösteren Eğitim Sağlık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEST-DER), Halk Eğitim Merkezi’nde “şubat ayı şehitler ayı” ismiyle bir program düzenledi.

Mehmet Nebi İlci’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, ilahi ses sanatçılarının şehitler üzerine seslendirdiği Kürtçe ve Türkçe i ilahi ve ezgilerle devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan BEST-DER Yönetim Kurulu Başkanı Emrulah Uysal, düzenledikleri etkinliğe katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek, “Beldesi İslam, halkı Müslüman olan bir topluluğuz. Asırlardan beri İslam için mücadele vermiş, kanlarını akıtmış, İslam’ın bayraktarlığını yaparak bugüne kadar getiren tüm İslam şehitlerini, alimlerini ve büyüklerini rahmetle yad ediyoruz.” dedi.

Programda bir konuşma yapan Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) Genel Başkan Yardımcısı Molla Mehmet Şenlik, şehit ve şahadetin tanımlarına vurgu yaparak, katliamlar devam ettikçe, Müslümanların kıyamının da devam edeceğini; ümmet coğrafyasının şehitlerin kanlarıyla ayakta durduğunu belirtti.

Şehitlerin yurdu Bitlis’te şehitleri anmanın daha da anlamlı olduğunu söyleyen Şenlik, böylesi bir programda bulunmanın kendisini bahtiyar ettiğini ifade etti.

“Şehitlerimiz için üzülmüyor, bilakis onların akrabalarını ve yakınlarını müjdeliyoruz”

Şubat ayında İslam düşmanları tarafından şehit edilen şehitlerin mücadelesi ve hayatlarından kesitler sunan Şenlik, şehitleri bir kayıp değil, kazanç olarak gördüklerini vurgulayarak, “Şehit olanlar mutlaka Allah’ın yanında rızıklanıyorlardır, ikram görüyorlardır. Ondan dolayı biz şehitlerimiz için üzülmüyoruz. Bilakis onların akrabalarını, yakınlarını müjdeliyoruz. Çünkü şehidin kanı yere dökülmeden Allah (Cella Cellalühü ) ona verdiği birtakım kesin ahitler vardır. Kanı kar akmaz bütün günahları silinir. Kanını akıtıyor. Dünyada insanın en kıymetli varlığı canıdır. Canını hiçbir şeye değişmez. Ama Allah için o canını verdiği zaman, Allah’ta o kulunun bütün günahlarını siler. Canı bedenden çıkar çıkmaz cennetteki yerini görür. Orada gideceği makamını görecek. Kazandığını, zaferi elde ettiğini bilecek. Kul hakkı müstesna kendi haklarını hepsini silecek. Allah akrabalarında 72 kişiye şefaat etme hakkını verecek.” dedi.

“Şehitler bu toprağa kanını verdi, toprak da iman ehlini yetiştirdi”

Eğer bu memlekette hala dinini ve diyanetini yaşayan insanlar varsa, bunu kanını akıtan şehitlerin vasıtasıyla olduğunu dile getiren Şenlik, şunları söyledi:

“Şunu bilmiş olunuz ki eğer bu memlekette hala dinini ve diyanetini yaşayan insanlar, böyle güzel tesettürlü bacılarımız, sarıklı sakallı değerli alimlerimiz, Seydalarımız, şeyhlerimiz varsa, o şehitlerinin kanlarının bereketidir. Onlar kanını verdiler bu toprağa, bu toprak iman ehlini yetiştirdi. Küfür ehline mahal bırakmadı. Ne kadar taarruzlar geldi, ne kadar saldırılar geldiyse hepsi geri tepti. Şu an birileri yine saldırıyor, onlarda tepecek. Muvaffak olamazlar. Çünkü bu topraklar, şehitlerin kanıyla sulanmıştır. Sırf ila-i kelimetullah için canlarını veren insanların burada bir hatırası vardır. Kanlarının bereketi vardır.”

Hüseyin Elban Hocanın yaptığı dua ile sona eren programa; HÜDA PAR İstişare Kurulu Üyeleri İsmail Kocakaplan ve Cengiz Karakaya, İl Başkanı Celal Gül, Saadet Partisi İl Başkanı Abdusamet Dalğa, belediye başkan adayları, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (İLKHA)  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55