,
  • BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Umman Dışişleri Bakanı: israil ile normalleşen üçüncü Körfez ülkesi olmayacağız

Umman Dışişleri Bakanı: israil ile normalleşen üçüncü Körfez ülkesi olmayacağız
​Umman Dışişleri Bakanı Bedr bin Hamad bin Hammud el-Busaidi, Siyonist işgal rejimiyle normalleşen üçüncü Körfez ülkesi olmayacaklarını söyledi.

Umman Dışişleri Bakanı el-Busaidi, Londra merkezli bir Arapça gazeteye yaptığı açıklamada, Suudi ile ilişkileri, Filistin meselesi, Yemen'deki kriz gibi konular hakkında konuştu.

el-Busaidi, "Yemen krizinin çözümünde attığınız en önemli adımlar nelerdir?" sorusuna, "Krizin çözümüne yönelik en belirgin adımlar, hem BM Genel Sekreteri’nin Yemen Temsilcisi aracılığıyla BM çabaları çerçevesinde, hem de onunla ve ABD Temsilcisi ile daimi koordinasyonumuz çerçevesinde bu konudaki çabalara sınırsız destekte temsil edilmektedir. Aynı şekilde Suudi Arabistan Krallığı’nın çaba ve girişimine ve Riyad Anlaşması’na da destek vermekteyiz. Ortak amacımız, tüm tarafların endişelerine saygı temelinde bu çatışmayı sona erdirmek, istenen istikrarı ve Yemen ile komşu ülkeler arasında bir arada yaşamamızı güvence altına alan uzlaşı anlayışlarına ulaşmaya yardımcı olmaktır." dedi.

el-Busaidi, İran’ın Yemen'deki rolünün, aradıkları barış ve istikrara ulaşma çabalarını desteklediğine inandıklarını kaydetti.

"israille normalleşen üçüncü Körfez ülkesi olmayacağız"

Muhabirin, "Birkaç gün önce israilin yeni Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiniz. Umman Dışişleri Bakanlığı, görüşme sırasında, başta ‘başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması’ olmak üzere Umman barış politikasının değişmezlerini vurguladığınızı açıkladı. Öte yandan İbrahim Anlaşmalarını memnuniyetle karşıladınız. Umman, üçüncü Körfez ülkesi olarak İsrail ile ilişkilerini normalleştirme yolunda ilerleyecek mi?" sorusuna Bakan Bedr, "Umman, iki devletli çözüme dayalı adil, kapsamlı ve kalıcı bir barışın sağlanması ilkesine inanmaktadır. Arap barış girişimi ve uluslararası meşruiyet tarafından onaylanan tek seçenek budur. Bahsettiğim gibi israille normalleşen üçüncü Körfez ülkesi olmayacağız. Filistin halkının meşru haklarının yanındayız ve devletlerin egemen kararlarına saygı duyuyoruz, tıpkı başkalarının bizim egemen kararlarımıza saygı duymasını beklediğimiz gibi." yanıtını verdi.

Suudi Krallığıyla ilişkilerine değinen el-Busaidi, " Birçok çıkarı paylaşan Sultanlık ve Krallık arasındaki koşullar gibi başta kardeşler, komşu ülkeler veya bir bölgeye ait olanlar arasında koordinasyon ve istişare her zaman gerekli ve zorunludur." açıklamasını yaptı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55