,
  • BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C
  • Antalya 16 °C

UMKE’den saha tatbikatı

UMKE’den saha tatbikatı
Mardin'de İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten Ulusal Kurtarma Medikal Ekibi (UMKE), 25 ekip ve 10 eğitmenle gerçeğini aratmayan tatbikat gerçekleştirdi.

​Ulusal Kurtarma Medikal Ekibi (UMKE), Mardin’de saha tatbikatı yaptı.

Gerçekleştirilen arama kurtarma tatbikatında senaryo gereği, mağaralarda kayaların düşmesi sonucu yaralanan ve mahsur kalan 10 turiste müdahale edilerek hastaneye kaldırıldı.

Tatbikattın amacı; “Oluşabilecek bir afette ekiplerin doğru ve hızlı müdahale etmelerini sağlamak.” olarak açıklandı.

Tatbikata Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Timurağaoğlu, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu Şube Müdürü Mehmet Ay, 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Uzm. Dr. Osman Ballı, 112 komuta başhekim yardımcıları, İl Afet Birim Sorumlusu Feyzi Özünal ve UMKE’de gönüllü çalışanlar katıldı.

Senaryoya göre, 20 Nisan’da saat 10.45’te Mardin 112 Komuta Kontrol Merkezine acil bir çağrı düştü. Merkezi arayan vatandaş, turistik mağaralarında gezi amaçlı gelen turist kafilesinin gezi esnasında mağara içindeyken öncelikle yüksek bir sesin duyulduğunu daha sonra kayaların düştüğünü ve içerde insanların mahsur kaldığını ayrıca yaralıların olduğunu söyledi.

Olayın doğruluğunu teyit eden 112 Komuta Kontrol Merkezi saat 10.48’de olay yerine UMKE timlerini ve 112 Acil ambulans ekiplerini sevk etti.

 Olay yerine saat 11.02’de ulaşan 112 ve UMKE ekipleri, olay yerinde göçük meydana geldiğini ve içerde 10 kişiye yakın insanın mahsur kaldığını 112’ye anons eder ve ek yardım talebinde bulunur. KKM olay yerine ek olarak 112 Acil ambulanslarını ve AFAD ekiplerini sevk eder. 11.20’de ikinci ekipler de olay yerine ulaşır ve müdahale devam eder. 

Olay yerinde UMKE timleri, AFAD timleri ve 112 ekipleri müdahalelerinin sonucunda 5’i kırmızı kod, 2’si sarı kod, 2’si yeşil kod, 1’i siyah kod olmak üzere toplamda 10 yaralıyı kurtarıp mağaranın 30 metre uzağında kurulan Tıbbi Uç Nokta’ya taşıyarak yaralıları burada stabil hale getirip hastanelere nakletti.

Tatbikata ilişkin açıklama yapan Mardin İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Saffet Yavuz, UMKE olarak değişik zamanlarda tatbikat yaptıklarını söyledi.

Acil durumda ekipleri hazır hale getirmek için tatbikat yaptıklarını aktaran Yavuz, “Bazen deprem, bazen bombalama bazen de patlayan bir tanker gibi senaryolar değişik olabiliyor ama yılda bir kez tatbikat yapıyoruz. Ekiplerimizin daima hazır olmalarını sağlamak için bundan sonra da tatbikatlarımıza devam edeceğiz.” dedi. (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55