,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 19 °C

"Uluslararası Selâhaddîn-i Eyyûbî Sempozyumu" başladı

"Uluslararası Selâhaddîn-i Eyyûbî Sempozyumu" başladı
​Kudüs’ün Haçlı işgalinden kurtuluşunun 835'inci yıldönümü münasebetiyle Selahaddin-i Eyyubi Enstitüsü ve İTTİHADUL ULEMA tarafından düzenlenen “4. Uluslararası Selâhaddîn-i Eyyûbî Sempozyumu” başladı.

Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) ile Selahaddin-i Eyyubi Enstitüsü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Selahaddin-i Eyyübi Sempozyumu, İTTİHADUL ULEMA Genel Merkezinde düzenlendi.

Sunuculuğunu Yusuf Yalçınkaya'nın yaptığı sempozyum Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen sempozyumda Selahaddin-i Eyyubi Enstitüsü (SALAH) Genel Başkanı Mehmet Eşin selamlama konuşması yaptı.

Son iki sempozyumu salgın nedeniyle çevrim içi yaptıklarını hatırlatan Eşin, "Allah’a hamdolsun ki bu sene aynı mekânda birbirimize hitap edebiliyoruz. Mekân olarak da İslam tarihinde müstesna bir yere sahip olan Selahaddin’in Kudüs’ü işgalinden önce ziyaret ettiği, annelerimizin ve bacılarımızın Aksa işgalden kurtulunca yıkama ve temizlemesi için biriktirdikleri gül suyu ve yağını Selahaddin’e emanet olarak verdiği Diyarbakır şehrinde bu programı düzenlemenin mutluluğunu ayrıca yaşıyoruz." dedi.

İlim ve irfan eğitiminin verildiği bu mekanı kendilerine tahsis eden ve her türlü desteği sunan İTTİHAD yetkililerine teşekkürlerini sunan Eşin, Selahaddin'in Kudüs’ün özgürlüğüne giden yolda askeri hazırlık kadar medrese ve eğitim kurumları da bina ettiğini hatırlattı. Eşin, "Kendisi de bir alim olmakla birlikte en yakınındakiler de İsa Hakkari başta olmak üzere medreselerde eğitim almış alimlerdi." diye ekledi.

Eşin, "Bu kutlu yola çıkarken görev ve sorumluluğumuzu da Aksa davasının destekçisi ve yardımcısı olarak görmenin yanında kendimizi Aksa davasının bir tarafı olarak gördük ve görmeye devam edeceğiz. Kudüs ve Mescid-i Aksa davası bizim davamızdır. Bugün Ceddimiz ve Önderimiz Selahaddin, Kudüs’ü 88 yıllık haçlı işgalinden kurtardığı kutlu gündür.  Bugün imanın küfre ve hatır batıla, mazlumların zalime galip geldiği gündür. Allah'ın yardımının müminlerin üzerine sağanak sağanak yağdığı gündür. Selahaddin konuşuldukça Kudüs, Kudüs konuşuldukça Selahaddin de konuşulacaktır. Bunlar birbirinden ayrılmaz ikili ve birbirleriyle adeta özdeşleşmiştir." diye konuştu.

İşin içine girdikçe, derinlemesine araştırma ve analizler yapıldıkça Selahaddin’in Kudüs davası aşkını, diplomasi ve askeri seçenekleri nasıl hikmetle ve dahiyane mezc ederek kullandığını gördüklerini söyleyen Eşin, "Bugün ümmetin içinde bocaladığı mezhepçilik, ulusalcılık bölünme ve ihtilaflarla enerjinin heba edilmesine karşın Selahaddin’in bin yıl önce yürütmüş olduğu stratejiye ne kadar ihtiyacımız olduğunu bir kere daha müşahede etmekteyiz. İnşallah, bu tecrübeyi derinlemesine inceleyecek ve bunu ümmetin istifadesine sunacağız." ifadelerini kullandı.

Eşin'in selamlama konuşmasının ardından HAMAS liderlerinden Usame Hamdan ile Kudüs Esirlerinden Sorumlu Fuat Kasım Arafat da birer kısa konuşma yaptı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55