,
  • BIST 9673.93
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 20 °C

Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi için Geri Sayım Başladı

Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi için Geri Sayım Başladı
5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı için geri sayım başladı. Türkiye, Afrika ve Ortadoğu’nun en kapsamlı nükleer etkinliği olan Zirve, 6 Mart 2018 tarihinde Pullman İstanbul Convention Center’da kapılarını açıyor.

5. Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi ve Fuarı, 6-7 Mart 2018 tarihlerinde Pullman İstanbul Convention Center’da gerçekleşecek. Türkiye, Afrika ve Ortadoğu’nun en kapsamlı nükleer etkinliği olan Zirve’ye yaklaşık bin yerli ve yabancı ziyaretçi katılacak.

 

Güney Kore, Fransa, Almanya, Rusya, Japonya, Çin ve Finlandiya başta olmak üzere nükleer endüstriye yön veren ülkelerden 100’e yakın firmanın Türk firmalarıyla buluşacağı Zirve, ticari iş birliklerinin geliştirilmesine ve son teknolojik gelişmelerin paylaşılmasına aracılık ediyor.

 

Güney Kore ile nükleer işbirliği anlaşması imzalanacak

Nükleer enerji üretiminde 154.3 milyar kilovat saat ile dünya 5’incisi Güney Kore’nin bu alandaki en önemli derneği olan Kore Uluslararası İşbirliği Nükleer Derneği (Korea Nuclear Association for International Cooperation - KNA) ile Nükleer Mühendisler Derneği ilk kez Zirve’de Uzlaşı Belgesi imzalayacak.

 

Ruslar Akkuyu’daki en güncel gelişmeleri aktaracak

Türkiye’nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu NGS Projesi’nin Rus ve Türk yöneticileri tarafından gerçekleştirilecek ‘Nükleer Uzmanlık Paneli’nde projedeki son gelişmeler paylaşılacak.

 

Japonlar deneyimlerini aktaracak

Japon Atom Endüstrisi Forumu Uluslararası İşbirliği Merkezi yetkilileri tarafından Japonya’nın nükleer alanında elde ettiği birikim aktarılacak.

 

Çinlilerden önemli oturum

Şanghay Nükleer Mühendislik Araştırma ve Tasarım Enstitüsü ve SNPTC firmasının yöneticileri “Çin’in Gelişmiş Pasif Nükleer Enerji Teknolojisi” adlı oturumda önemli bilgiler verecek.

 

Nükleer projeleri teknik ve sosyalele alınacak

Dünyada en fazla sayıda nükleer santrale sahip ülkeler sıralamasında ikinci olan Fransa’dan katılacak Fransa Nükleer Derneği temsilcileri, nükleer santral projelerindeki teknik ve sosyal önemli başlıklara dikkat çekecek.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55