,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

"Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu" sona erdi

"Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu" sona erdi
Diyanet İşleri Başkanlığının, "Peygamberimiz ve Çocuk" temasıyla online olarak düzenlediği "Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu", Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın katıldığı değerlendirme oturumunun ardından sona erdi.

"Peygamberimiz ve Çocuk" temalı sempozyumun değerlendirme oturumunda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Mevlid-i Nebi Haftası'nda Hazreti Peygamberin insanlar için örnekliğini gündeme getirmeye, dünya genelinde farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Covid-19 salgını nedeniyle sempozyumun online olarak yapıldığını ifade eden Erbaş, 10 oturumdan oluşan sempozyumda, 42 bildirinin sunulduğunu kaydetti.

Erbaş, oturumlarda yapılan tebliğlerle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Peygamber Efendimizin insanlık için her bakımdan en güzel örnek olduğu dile getirildi. Bireyin kendini keşfettiği ve olgunlaştığı çocukluk dönemi içerisinde yine Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesselem) en güzel rol model olduğu ifade edildi, hatırlatıldı. Peygamberimiz, geleceğe yön verecek sahabe kuşağının daha çocukluk çağından itibaren yetiştirmiş, gençlere önemli ve stratejik görevler vermiştir, denildi. Allah Resulü'nün dezavantajlı çocuklara karşı ayrı bir hassasiyet gösterdiği, onlara değer verdiği, eğitimleri ile ilgilendiği, Zeyd Bin Harise'nin hayatında olduğu gibi onları devletin en üst seviyesinde görev ifa edebilecek bir donanımla nasıl yetiştirdiği örnekleri ile hocalarımız tarafından dile getirildi." diye konuştu.

"Yetim ve mülteci çocuklarla ilgilenmek, her birimize düşen ulvi bir görevdir"

Çocuklarla kurulacak iletişimde Hazreti Peygamberin modellenmesi gerektiğinin tebliğlerde vurgulandığını belirten Erbaş, sempozyumda dini ve milli değerlerin çocuklara aktarımında aile büyüklerinin önemine de değinildiğini vurguladı.

Tebliğlerde Hazreti Peygamberin çocukları korumaya yönelik uygulamalarına da yer verildiğini dile getiren Erbaş, şunları kaydetti:

"En az kendi çocuklarımızla ilgilendiğimiz kadar Rabbimizin emaneti olan yetim ve mülteci çocuklarla ilgilenmek, onlara ilgi ve alaka göstermek, her birimize düşen ulvi bir görevdir, denildi. Kendisi de bir yetim olan Sevgili Peygamberimizin yetimlerin yeme, içme, giyinme, barınma ve eğitim gibi ihtiyaçlarıyla bizzat nasıl ilgilendiği hususu da tebliğlerde paylaşıldı."

Sempozyumda çocuklar açısından dijital dünyanın riskleri ve fırsatlarının değerlendirildiğini ifade eden Erbaş, çocukların dijital imkanlardan faydalanma noktasında kontrol altında tutulması gerektiğinin altını çizdi.

"Çocuklarımıza İslam'ın güzelliklerini küçük yaşlarda öğretmemiz gerekiyor"

Erbaş, sempozyumda Diyanet İşleri Başkanlığının çocuklara yönelik hizmetlerinde anlatıldığını belirterek, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, bizim 5-6 yıldır üzerinde çok titizlikle durduğumuz bir projemiz var, 4-6 yaş Kur'an kurslarımız. Çocuklarımızın karakter yapıları kimi araştırmacılara göre yüzde altmış, kimi araştırmacılara göre yüzde 80 hatta 90'a varan oranlarda 7 yaşından önce oluştuğu yöndedir. Biz istiyoruz ki, 7 yaşından önce çocuklarımızın karakterlerin oluşmasında mutlaka anne babanın payı olsun, Kur'an'ın etkisi olsun, Peygamberimizin etkisi olsun.  Çünkü 'Ağaç yaşken eğilir' çocuklarımıza o yaşlarda İslam'ın güzelliklerini, İslam'ın güler yüzünü, dürüstlüğü, sevgiyi, saygıyı küçük yaşlarda öğretmemiz gerekiyor. İnşallah bu vesileyle bir kez daha hatırlatmış olalım. Peygamber Efendimizi çocuklarımızla o yaşlarda tanıştırmak için elimizden gelen gayreti gösterelim." ifadesini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55