,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.886
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1765
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 1 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu

Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu
Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu’nun birinci etabı, Valilik ve Büyükşehir Belediyesinin desteği ile Mardin’de yapıldı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından organize edilen ‘Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu’nun birinci etabı Mardin’de yapıldı.

Yarışmaya 5 ülkeden 160 sporcu katıldı. Bisiklet Turu’nun ikinci etabı yarın Batman’da, üçüncü etabı ise Perşembe günü Diyarbakır’da düzenlenecek.

Makedonya’dan katılan sporculardan Levent Rıfat, “Makedonya Bisiklet Takımı olarak yarışma için geldik. Mardin’e ilk defa geliyorum. Geç saatte geldiğimiz için pek gezemedik ama görünüşe bakılırsa çok güzel bir şehir.” dedi.

“Mardin’deki bu kültürle beraber yarışmak güzel olacak”

Yarışmaya Kocaeli’nden katılan ve Mardin’in medeniyetiyle yarışmanın güzel olduğunu söyleyen Mustafa Köklü, şunları söyledi: “İlk defa yapılan bir organizasyon. Burada bu kültürlerle beraber yarışmak güzel olacak. İlk deneyimiz olacak umarım güzel geçer. İnşallah mutlu bir sonuçla ayrılırız.”

“4 kategoride toplam 160 sporcumuz var”

Yarışmanın 3 gün süreceğini kaydeden Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu Koordinatörü Mehmet Zeki Kutlu, yarışmanın 3 etapta ve 3 gün süreceğini söyledi. Kutlu, “İlk etabımızı Mardin’de yapıyoruz. Yaklaşık 35 kilometrelik bir parkurda tur esasına dayalı bir yarış olacak. Yarın Batman’da, Perşembe günü de Diyarbakır’da bu yarışmalarımızı yapacağız. Elit erkekler, genç erkekler, yıldız erkekler ve master erkekler olmak üzere 4 kategoride toplam 160 sporcumuz var.” dedi.

“Türkiye’de ayak basılmadık bir yer kalmayacak”

Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bayram Akgül da şunları söyledi: “Bu bölge medeniyetlerin merkezi olduğundan yarışmamızın adını özellikle Medeniyetler Turu yaptık. Federasyon olarak göreve geldiğimizde bir hedefimiz vardı, Türkiye’de ayak basılmadık bir yer kalmayacak. Bu felsefemize buradan başlamak istedik. Bildiğiniz gibi 6 ay önce terör olaylarından dolayı değil bisiklet yarışı yapmak, dolaşmak bile mümkün değildi. Bu huzur ortamını hem Türkiye’ye hem de dünyaya duyurmaktı. Şu an burada 5 ülkeden yabancı sporcularımız var. Bu sporcular kendi ülkelerine gidip buralarda güzel yarışlar organize edildiğini insanlara kanıtlamış ve göstermiş olacağız.” (İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55