,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

Uluslararası Etiket Tasarım Yarışması'nda birinciliği İstanbul Aydın Üniversitesi kazandı

Uluslararası Etiket Tasarım Yarışması'nda birinciliği İstanbul Aydın Üniversitesi kazandı
Etiket Sanayicileri Derneği (ESD) tarafından düzenlenen 14. Etiket Bayramı, 15 Aralık 2017 tarihinde Holiday Inn Airport Otel'de düzenlendi.

“Çocuğun Mutlu Dünyası” temalı Uluslararası Etiket Tasarım Yarışması’nda, Birincilik ödülü İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Basım ve YayınTeknolojileri Programı öğrencisi Kübra Ulhanlı’nın oldu. Bölüm öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Emel Birol’un Bilgisayar Destekli Grafik Tasarım dersinde proje kapsamında yapılan tasarımlar yarışmayagönderildi.

Yarışmanınteması hakkında Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özgül Yaman’ın kaleme aldığı yazı, ESD tarafından uluslararası yarışmaya katılan tüm üniversitelere, gönderildi. Ulusalve uluslararası üniversitelere gönderilen bu konu, insani duyguları hatırlatmakve dünyadaki tüm çocukların mutluluğu hak etmesi ile ilgili olmasından dolayı yarışmayakatılan yüzlerce üniversite öğrencisi tarafından ilgi, sevgi ve özveri ile eserlerine işlendi.

 

“Çocuğun Mutlu Dünyası”

 

Yaşama dair güzellikleri sorguladığımızda; vicdanımız huzurlu bir şekilde cevap verebiliyorsa eğer,  geleceğin dünyasına zarar vermeden geçiyoruz demektir. Çevremize baktığımızda deniz mavinin en koyusunu, gökyüzü yağmurun en bereketlisini, orman yeşilin en derinini veçocuklar gülümseyişlerin en sınırsızını yansıtabiliyorsa; doğru-mutlu-huzurlu ve en önemlisi bizlere armağan edilen bir dünyada insanca yaşıyoruzdur. OYSAKİ DÜNYA NORMALİ KAYBETTİ. Ölümler, savaşlar ve açlıklar bunun gibi sayılamayacakkadar olumsuzluklar yerleşti zihinlerimize. Üzülerek belirtiyoruz ki ölümü ve sevgisizliği kabullendik.

 

Etiket Sanayiciler Derneği olarak; 2016-2017 eğitim öğretim yılında, yarışma temamızla, öğrencilere ve eğitimcilere normalin ışıltısını, mutluluğun güzelliklerini,insanca barış ve huzur içinde yaşayabilmenin güzelliklerini, etiket tasarımlarındaki imgelerinde vurgulamalarını istiyoruz. İnsan evrenseldir;çocuk, hem evrensel hem de savunmasız korunmaya muhtaç bir yaşamdır. Bizler,küçük bir çocuğun dini, dili, ırkı olmadan duygularını beklentilerini vegülümseyişlerindeki yalın sevgiyi anlatabilmeyi ve hatırlatmayı istiyoruz.

 

Dünyadaki her çocuk oyundaki neşeyi, ailesinin yanındaki güveni, bahçede koşmanınözgürlüğünü, uçurtmasındaki sınırsızlığı, toprakla oynamanın yaratıcılığını,eğitimdeki bilimi, ülkesindeki barışı, sevginin huzurunu, arkadaşları ileolmanın tadını (v.b.) hak eder. Özünde mutluluk işlenmiş çocuklarımızın dünyayataşıdıkları güzellikleri tasarımlarımızda işleyelim. Çünkü çocuklar, dünyada kien kutsal izlerimizdir. Görevimiz; bu izlerin gülümseyişlerindeki yıldızları,başka insanların kalplerine takarak anlayışlı bir dünya yaratmaktır.

 

Normali hatırlayarak; bir çocuğun gözlerinde ve yüreğindeki mutluluk, sizce nasıl olmalıysa en duru şekilde çizmenizi hayal edelim vehep birlikte izleyelim.

Küçük yaşamlarda büyük kahramanların mutluluk çizgisiolmanızı sabırsızlıkla bekliyoruz.

ESD Akademik Konsey Üyesi Özgül YAMAN

 

 

 

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55