,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Uluslararası Cezayirliler Derneği, Adıyaman'daki Umut Kervanı Aşevinde iftar yemeği verdi

Uluslararası Cezayirliler Derneği, Adıyaman'daki Umut Kervanı Aşevinde iftar yemeği verdi
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat günü meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından büyük yıkıma maruz kalan Adıyaman'da İslami STK'lar tarafından Ramazan ayı çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor.

Depremin en çok etkilediği illerden olan Adıyaman'da yaraların sarılması devam ederken, Uluslararası Cezayirliler Derneği, Adıyaman'daki Umut Kervanı Aşevinde depremzedelere iftar yemeği verdi.

Umut Kervanı Adıyaman Aşevinde depremzedeler için iftar yemeği veren Uluslararası Cezayirliler Derneği Türkiye Temsilcisi Dr. İdriss Rebouh, yapılan çalışmalarla ilgili İLKHA muhabirine konuştu.

Cezayir sivil toplum kuruluşlarının da çalışmalarda bulunduğu Adıyaman’da faaliyetlerini yaptıklarını ifade eden Rebouh, "Uluslararası Cezayirliler Derneği olarak, öncelikle çadırlarda kalan tüm depremzedelere yardım ulaştırmak için burada bulunmaktayız. Burada bulunmamızın sebebi Cezayirlilerin de katkısını sunmaktır. Bunun için depremden en çok etkilenen şehirlerden biri olan Adıyaman'da günlük iftar desteğinde bulunmaktayız. Bizler şu an depremden büyük ölçekte etkilenmiş olan bir ildeyiz ve bundan dolayı büyük yardımlara talebin çok olduğu bir noktadayız. Buradaki insanların büyük çoğunluğu evlerini, işlerini kısacası her şeylerini kaybetmiş bundan ötürü de başta gıda olmak üzere her türlü yardıma muhtaç durumdalar." dedi.

Mübarek Ramazan ayında depremzedelere iftar yardımında bulunduklarını belirten Rebouh, devamında şunları aktardı:

"Bizler bu kutlu ayda başka yardım kuruluşları ile beraber imkan dahlinde iftar yardımında bulunmaya çalışmaktayız. Buradan bütün yardım kuruluş ve örgütlerini, bu afet ve kriz aşılıncaya 11 ili ve 400’den fazla belediyesi depremden etkilenen Türkiye halkının bu felaketi aşıp yeni bir sürece girişi sağlanıncaya kadar buradaki çalışmalara katkı sunmaya çağırmaktayız. Tabi 400 belediyeden bahsederken çok sayıda köy ve mahalleden bahsetmekteyiz. Bu da çok büyük bir sayıyı kapsamaktadır. Bundan ötürü buraya ciddi yardımların yapılması gerekmektedir. Bizim bu ildeki gözlemlerimiz de bu yöndedir."

Son olarak Rebouh, "Buradaki insanların evlerini ve işlerini kaybettikleri göz önünde bulundurulduğunda bile şu anda iftar yardımına çok büyük bir rağbet söz konusu. Bu insanlar yardıma muhtaç. Bizler de burada Türkiyeli kardeşlerimiz ile beraber gücümüz nispetinde iftar desteğinde bulunmaktayız. Allah’ın izni ile de buradan sonra diğer deprem bölgelerinde de yardımlarımızı ulaştırmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55