,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Uluslararası Alimler Buluşması'nda tek gündem: Filistin, Kudüs, Mescid-i Aksa

Uluslararası Alimler Buluşması'nda tek gündem: Filistin, Kudüs, Mescid-i Aksa
Dünyanın birçok ülkesinden İslam alimi, sosyal medya platformu ZOOM uygulaması üzerinden bir araya gelerek Filistin davasını, işgal altındaki Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın geleceğini konuştu.

İşgalci siyonistlerin, Filistin topraklarını adım adım kendi işgal topraklarına ilhak etme planına şiddetle karşı çıkan İslam alimleri, işgale karşı durmak için ümmetin birlik içinde olması gerektiğinin altını çizdi.

Sosyal medya buluşmasında konuşan Dünya Alimler Birliği Başkanı Ahmed Er-Raysuni, "Bugün bizler alimler olarak buraya toplandık. Bu toplantıyı kesinlikle burada bırakmamamız gerekir. Hep birlikte el ele vererek bu çalışmamızın boşa gitmemesi ve hedefine ulaşması için elimizden geleni yapmamız lazım." dedi.

"Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı yılda bir değil, sürekli hatırda tutmalıyız"

Alimler olarak siyonistlerin işgaline ve onlarla normalleşme yoluna başvuran devletlere karşı durulması gerektiğini belirten Er-Raysuni, "Bu konuyu sadece yılda bir defa gündeme getirerek kendimizi tatmin etmeyelim. Asıl gayemiz; her alanda Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı işlemek, gündemde kalmasını sağlamak, hatırlamak, hatırlatmak, ona karşı yürütülen savaşta bilinçli ve şuurlu bir toplum yetiştirmek olmalıdır." şeklinde konuştu.

"Filistinliler, ümmetin üzerinde farz olan bir görevi yerine getirmektedirler"

Filistinlilere sahip çıkmanın önemine işaret eden Er-Raysuni, "Filistin topraklarında yaşayan Filistinliler tüm İslam Ümmetinin üzerinde farz olan bir görevi yerine getirmektedir. Bu yüzden İslam Ümmeti olarak, maddi manevi tüm imkanlarımızı seferber edip oradaki kardeşlerimize sahip çıkmalıyız." hatırlatmasında bulundu.

"Normalleşmeye de 'normalleşmeyi' normal göstermeye çalışanlara da karşı durmalıyız"

Er-Raysuni son olarak, "İşgalcilerle normalleşmeye giden devletlerin karşısında durmamız lazım. Yine işgalin karşısında durduğumuz kadar onlarla normalleşmeye giden devletlere karşı da bir çeşit mücadele yürütmemiz gerekir." dedi.

Uluslararası Alimler Buluşması'nın tek bayan katılımcısı Mescid-i Aksa Murabıtası Henadi El-Hilvani yaptığı konuşmada, Filistin'deki mücadelede "kadının rolü"nü dile getirerek ümmetin tüm gücüyle saldırgan siyonistlerin işgaline karşı "dur!" demesi gerektiğine dikkat çekti.

"Kadın-çocuk demeden acımasızca saldıran bu işgalcilere, İslam Ümmetinin 'dur!' demesi gerekir"

El-Hilvani, "Bugün işgalci siyonistler, dört koldan kadın-erkek, yaşlı-çoluk çocuk, gazeteci-esnaf demeden tüm Filistinlilere saldırmaktadır. Artık, İslam Ümmetinin kadınlarına saldıran bu işgalcilere 'dur!' denilmesi gerekiyor. İslam Ümmeti, tüm askeri gücüyle, maddi ve manevi gücüyle elinden gelen her şeyi yapmak zorundadır. Bu iş, sadece Filistin'de bulunan Müslümanların bir sorumluluğu değildir." ifadelerini kullandı.

"Filistinli kadınlar, kesinlikle Mescid-i Aksa'yı korumaktan ve savunmaktan vazgeçmeyecektir"

Filistin'de "Kadın" olmanın zor olduğuna işaret eden El-Hilvani, "Ben Filistinli bir kadın olarak çocuklarımla birlikte malım ve mülküm ile birlikte Mescid-i Aksa'yı savunacağım. Yine Filistinli kadınlar, kesinlikle Mescid-i Aksa'yı korumaktan ve savunmaktan vazgeçmeyecektir. Filistinli kadınlar, ellerinden gelen her şeyi yapıyor ve her geçen gün daha fazlasını yapmaya gayret etmektedir. Hatta bazen günlük işlerini, ev bakımını, çocuk bakımını bırakarak Mescid-i Aksa'yı savunmaya gitmektedir. Bazen başörtüsünün çıkarılacağını, elbisesinin yırtılacağını, yerlerde sürükleneceğini bilmesine rağmen Filistinli kadınlar bu savunmadan geri durmuyor." diye konuştu.

"Çocuklarınızı Kudüs ve Mescid-i Aksa konusunda bilinçlendirerek büyütün"

İslam Ümmetini, kadınlar başta olmak üzere tüm Müslümanları, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmaya davet eden El-Hilvani "İslam Ümmetinin kadınlarından isteğimiz; çocuklarını, gelecek nesli Kudüs ve Mescid-i Aksa konusunda bilinçlendirerek büyütmesidir. Bunu açıkça söyleyebilirim ki Kudüslü kadınlar erkeklerinden geri durmuyor." diye belirtti.

"İşgalcilere izin vermediğimiz gibi 'normalleşme'yi savunanlara da izin vermeyeceğiz"

İşgalcilerle normalleşme adımları atanlara da seslenen El-Hilvani şöyle konuştu:

"İşgalcileri normal bir oluşum olarak görenlere buradan çağrıda bulunuyorum: Bizler burada Kudüs'ü ve Mescid-i Aksa'yı kan akıtarak savunuyoruz. İşgalcilere izin vermediğimiz gibi sizlere de izin vermeyeceğiz.

Ey Müslümanlar! Kudüs ve Aksa'nıza sahip çıkın! Bu İslam Ümmetinin ve dininin namusudur ve kıyamet gününde bundan hepimiz hesaba çekileceğiz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55